Skocz do zawartości

Problem Z Odpaleniem

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie ja też bym stawiał zaworek iglicowy, padł w pozycji otwartej i leje tak że moto nie przepala. Z tym samym obecnie walczymy w Hondzie mojego brata. Objawy identyczne.

Edytowane przez filip86

Zaworek iglicowy zrób to bo jak przez przypadek zostawisz na Pri to wszystkie paliwo pójdzie do oleju

Dzięki panowie, jutro jak bedzie pogoda i chęci to zdejme gaznik i sproboje zobaczyc czy jakis tam syf sie dostal czy cos i przeczyszcze go, czym najlepiej przeczyscic?? WD40 raczej nie powinno sie chyba psikac co nie ? 

nigdy zadnego wd40 nie lej :o chyba ze chcesz zeby silnik skonczyl mniej wiecej tak: 

o matko swieta, bogu dzieki ze spytalem! to czym najlepiej czyscic? benzyna i sczotka do zebow czy cos ?

ja chyba czyscilem woda. o ile pamietam to tylko. potem wyschly i juz.

gdzies na forum powinny byc tematy o tym, ale nie potrafie odszukac

Edytowane przez Walle

aaa i do odkręcenia śrub od komory pływakowej przygotuj sobie porządny śrubokręt krzyżakowy (a najlepiej to wkrętak T z bitami) bo te śruby nie dość że solidnie dokręcone to na dodatek z gównolitu je chyba robili. Łatwo łeb obrobić a później ciężko to odkręcić.

Dlatego najlepiej je odkrecac z przygotowanymi wczesniej wykretakami :)

Są spraje do czyszczenia gaźników ja osobiście używamy tych do czyszczenia przepustnic w samochodach

Edytowane przez benywariat

Niewiem panowie, czeka mnie chyba mechanik.. rozebralem dzisiaj ten gaznik przedmuchalem wszystko, czyscic nie czyscilem bo nie mialem czym :/ pochodzilo dobrze przez dlugi czas bardzo ale po czasie znowu zaczal sie dlawic troche. jest lepiej niz bylo bo teraz juz nie gasnie ale jak odkrece gaz to zamiast leciec jak strzala to zbiera sie jak 125cc :( no i na dodatek teraz zauwazylem ze lewy cylek lekko pali bo rura tylko ciepla a inne az goroce.. zobaczymy co mechanik powie juz niemam nerwow do tego :P

Moja gadzina miała podobne objawy zaraz po zakupie. Do 5000 rpm kręcił w miarę ok, później dostawał czkawki. Winny okazał się filtr powietrza, po wymianie nie ten motocykl. 

Skoro u Cibie jeden wydech ledwo co się grzeje to już wiesz gdzie leży problem. Pierwsze co trzeba by sprawdzić, czy poziom paliwa jest ok. Nie wiem jak w twoim roczniku, ale u mnie  łatwo to można sprawdzić zakładając przezroczysty wężyk na spust paliwa z gaźnika i wyginając go w U. Porównaj poziomy paliwa we wszystkich gaźnikach. Jeżeli poziomy się różnią trzeba wyregulować. Przed regulacją oczywiście weryfikacja zaworów iglicowych.  Jeżeli na stożku zaworka odciśnięte masz ślady gniazda, wtedy zaworek definitywnie do wymiany. Jeżeli to nie pomoże to gaźniki na stół, dobra chemia do czyszczenia gaźników/ przepustnic w łapę w drugą pistolet ze sprężonym powietrzem i do dzieła :usmiech: . Warto wcześniej zapisać sobie ustawienia śruby od składu mieszanki. Idealnie było by wrzucić całą baterię na ultradźwięki, oczywiście bez czujnika TPS jeżeli takowy posiadasz. 

No cos mu jest nie tak, raz prawy niegrzal teraz lewy cylek nie grzeje, nie mam pojecia oco mu chodzi po prostu biedny sie rozchorowal :( jutro jade z nim do mechanika niech mi spece naprawia zobaczymy co mu bylo nie tak :P

Bylem wczoraj u mechanika, Powiedzial ze musi wziac go na warsztat, przeczysci gazniki i wybalansuje je... zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale juz mysle o sprzedazy bandita i zakupie czegos nowego bo już slow niemam. Jezdzic chce sie strasznie no ale niemozna bo niewiadomo czy odpali pozniej.

mam pytanie, bo koleś na filmie używa wartość podcieśnienia nie tylko do synchonizacji, ale także do ustalania składu mieszanki czy w badnicie też ten patent może działać? 

Edytowane przez Rafał S.

Miałem dokładnie takie same objawy, też tak nagle po nocy. Myślałem że to świeca, jednak po wymianie dalej to samo. Gaźników bałem się rozbierać, więc zrobiłem trasę około 100km i po około 50km wszystko wróciło do normy. Wydaje mi się, że jakiś syf dostał się do dysz.

Wysłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2

Ja bym na twoim miejscu zanim oddał do mechaniora,rozebrał i wyczyścił gaziory,może tak jak @alien gada jakiś syf się dostał i burzy

oo to może też jutro pojade sobie w trase taka nastukac troche km i zobaczymy bo tez mi sie wydaje ze jak wkosczy na wieksze obroty to juz troche lepiej jedzie. możesz powiedziec mi jak jechales? bardzo spokojnie czy dawanie w pipke ?

A i jeszcze jedno bo zastanawiam sie, czasami jak chce odpalic to nie kreci wgle ale slychac takie syczenie jakby powietrze sie ulatnialo albo zasysalo skads, do czegos.. niewiem czemu tak sie dzieje bo rozrusznik nie chodzi w ogole. a za chwile normlanie jest..

Cos dziwnego sie stalo, Jechalem moto i zaczal sie dlawic az wkoncu zgasl.. niemoglem go odpalic wiec przestawilem kranik na PRI.. O dziwo zapalil i zaczal chodzic normlanie, jak go podczas jazdy przestawie na ON znowu to po chwili zacznie znowu sie dlawic a jak spowrotem na pri dam to dziala tak jak powinien.. zostawiam to tak jak jest dziala to jest dobrze. ale moglibyscie mi wyjasnic czemu tak sie dzieje ze na pri smiga a normlanie nie ??

Dolej paliwa.

wysłane dzięki Xperia Z1 Compact

Czyli filtr na kraniku musiał się zapchać albo coś z podciśnieniem otwierającym dopływ paliwa. Jak zostawisz na pri na noc to będziesz miał oliwe do wymiany bo się paliwo so oleju dostanie.

no wiem wiem, odrazu po zgaszeniu silnika przestawiam spowrotem na ON :) musialbym zrobic kranik ale narazie zostawie tak jak jest i moto do sprzedania jest, chce cos nowszego wziac :) mam nadzieje ze jak kupie inny moto to i tak bede tu mile widziany :P

Wyglada jakby ci weżyk podcisnienia z gaznika spadl, przesledz trase od kranika do gaznika i zobaczy czy nie strzelil gdzieś lub spadł