Skocz do zawartości

[S] Dwa Tłumiki Chińskie Yoshimura Carbon Nowe Sprzedam

Kam
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Do sprzedania mam dwa tłumiki chińskie Yoshi, nowe, nie używane, sprzedaję bo zmienił się koncept przeróbki.

Wlot 51mm, w komplecie sprężyny montażowe, obejmy.

140zł sztuka

thumb_ihost_1512254538__yoshi.jpg

Opaska do mocowania jest? Wstepnie byłbym zainteresowany. 140 nie majątek

same metalowe plakietki więcej kosztują, chyba że to naklejka :(

Jest cały komplet, tak jak kupilem. do tego oczywiście są dbkilery.

plakietki są na moje oko aluminiowe

całość naprawdę fajnie wykonana

Jak mi podejdzie p&p to wezme. Jutro pimierze u siebie. Najwyżej na zlocie sie spali tłumik i o

Jak masz oryginalną rurę B12 (podwójną) to nie podejdzie p&p.

Albo docinasz z nierdzewki od kolektorów do tłumika, albo kupujesz w dominatorze gotową 51mm.

Edytowane przez Kam

Daj na pw nr.tel. mam jakiś zmiebiony wydech razem z rurą.

chodzi o to, że jeśli masz tłumik mocowany na trzy śruby do rury, to nie podejdzie.

o taki:

thumb_ihost_1512316452__suzuki-bandit-12

Do takiego tlumika trzeba oddzielnie dorobic dolot pod slipona koszt to ok 5 stówek jezeli chodzi o dwa jak cos mam namiar na firme ktora dorabia

Edytowane przez Cirus

etam 5 stówek...

w dominatorze za taki dolot krzyknęli 120zł. za 51mm

Mozna w dominatorze (ludzie zamawiali a ja to pozniej montowalem) ale jakosc wykonania jest słaba w choooj zwykle 2-3 razy sie odsylalo montowalem bo albo srednice nie te albo za krotkie itp szkoda zachodu

etam 5 stówek...

w dominatorze za taki dolot krzyknęli 120zł. za 51mm

Ewentualnie kolega z taśmówką, Tigiem i wolną sobotą - Koszt: metr rury 50zł + kilka browarów :zeby:

Oj panowie, panowie :)

Podaję przepis na dwukominowego Bandita bez konieczości spawania czegokolwiek w kolektorach lub zamiany na gsxr1100 i zmianę misy :) kto zastosuje wisi browara autorowi przy najbliższej okazji.

Kupujesz:

- 130cm rury nierdzewnej 51mm, min ścianka 1,5mm - ok 40zł

- dwa kominy na allegro za 230zeta sztuka lub za 140zł takie same u mnie - razem min 280zł

- trójnik y-pipe w gk-trade 2x50/55 - ok 75zł

- kawałek płaskownika alu gr10mm, dł ok 5cm - ok 10zł

- cztery obejmy (porządne! ze stali nierdzewnej) takie np jak dominator daje do swoich tłumików - ok 30zł

- blacha nierdzewna 1,5mm kwadrat 10x10cm

Jeśli masz dobrych kolegów to za darmo, jeśli nie to idziesz do firmy co gnie rury i gniesz: prawa strona pikuś, bo na wzór starego, lewa strona trochę zabawy ale jak pomierzysz dobrze idzie bez problemu.

Ja miałem łatwiej bo mam giętarkę.

Od tłumików odcinasz uszy do sprężynek, polerujesz, nacinasz wlot na 3cm, tak żeby opaska zakryła

Rurę od strony kolektorów poszerzasz bo y-pipe jest na 50mm, więc robisz 51mm w środku, a następnie nacinasz tak jak wcześniej dolot do tłumika

Y-pipe wchodzi na normalną uszczelkę do wylotu kolektórów.

Skręcasz całość

Od prawej strony montujesz wytłoczoną na wzór oryginału (jeśli nie masz oryginalnej) zaślepkę łączenia z blachy nierdzewnej, tak żeby zakryć y-pipe (nie trzeba ale można) - mi dorobił ślusarz.

Do lewego podnóżka pasażera spawasz płaskownik alu 10mm, robisz otwór na śrubę mocujacą

I tyle :)

no i cieszysz się z dwóch kominów

P.S. za wyspawanie takich kolektorów tłumikarz krzyknął mi 6stów, z czego najważniejszy element to y-pipe za 75zł.

Jeśli nie chcesz giąć lewej rury 2x90stopni, (ja nie chciałem) dobrze jest wyciąć klin w y-pipe i zrobić większy kąt.

edit: oczywiście lewy podnózek dobrze jest pospawać i zamontować na początku, wtedy łatwiej się pasuje tłumiki jak juz wiszą

Edytowane przez Kam

Kurde ja się kiedyś zastanawiałem jak zrobić dwa tłumiki do Inazumy ale zrezygnowalem;p Masz jakieś foty jak to jest zrobione na moto już? :zeby:

Nie uwierzę dopóki nie zobaczę :P

poka foto !!!

Seev, na wiosnę możesz zobaczyć na własne oczy :) 

a tak poważnie - projekt trwa. na razie zimno to mi się nie chce siedzieć w garażu, zima długa.

jak skończę dodam foty :)

Masz wymiary tego wydechu? Dokladnie chodzi mi o dlugosc

Wysłane z mojego SM-G955U1 przy użyciu Tapatalka

całkowita długość z 37cm, między opaskami na tłumiku 25cm

wysokość 11cm

to chyba dokładnie taki

https://www.olx.pl/oferta/wydech-tlumik-motocyklowy-uniwersalny-naklejka-akrapovic-pl-24h-CID5-IDqCMKJ.html#6d89da6038

Wątpię czy oda Ci się ładnie wygiąć rurę z nierdzewki o takiej cienkiej ściance. Chyba że masz dostęp do giętarki trzpieniowej, ale to wyższa technologia :zeby:

Wątpię czy oda Ci się ładnie wygiąć rurę z nierdzewki o takiej cienkiej ściance. Chyba że masz dostęp do giętarki trzpieniowej, ale to wyższa technologia :zeby:

Dlatego jestem właśnie ciekawy jak to będzie wyglądać. Ja już raz dorabiałem samodzielnie dolot do Bandziora z kwasówki - na zwykłej giętarce przy gięciu porobiły się fałdy i zagięcia :slash:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.