Skocz do zawartości

Proszę O Pomoc Czy Warto Kupić.

leo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam na oku bandit po lekkim dzwonie. Oglądałem go i na pewno jest problem z zawieszeniem przednim ponieważ koło jest krzywe względem kierownicy. Wiadomo że kierunkowskazy i ciacha do wymiany. Nie wiem jak rama i tego się obawiam trochę. Chłodnica jest lekko wygieta, o lekka kosmetyka. Silnik pracuje bardzo ładnie i to tyle bo jeździć się nie dało ponieważ był śnieg.

A tu podrzuca linka do omawianego Moto.

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-650-s-abs-rej-pl-35kw-kat-a2-sprawny-do-jazdy-gwarancja-raty-0-transp-ID6zrZ0i.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Takie obrażenia po parkingówce? Nie chce mi się wierzyć.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

2008 rok w tej kasie mówi samo za siebie.

Jestes pewny, ze lekkie klepniecie bylo?

Jezeli pisze, ze moto z DE, zarejestrowany w PL i pierwszy wlasciciel to juz kantuje i takiemu bym nie wierzyl.

wymiana opisanych czesci tez nie jest tania, bynajmniej nie tu. Policz wszystko razem porownaj z cenami za sprawny i bedziesz wiedzial. Doradzac nie bede bo nigdy nie wiadomo co mu jeszcze dolega a w razie wpadki bedziesz mial zale.

W opisie to prawie bezwypadkowa nówka,a ma krzywe zawieszenie.Jak wstawiałem bandita na pomiar ramy to powiedzieli mi że to pancerny motocykl,a więc po parkingówce zawieszenie się nie skrzywiło.Weź fachowca jak się nie znasz bo to może być mina,zwłaszcza że właściciel oddał w komis.

Nie mówię ze sprzedający jest zły . Ja oglądałem u niego B12,5 . Dłużej tam jechałem niż oglądałem( a miałem wtedy bardzo blisko) . Nie idź ta drogą bo szkoda czasu.

Wiadomo że po parkingowce będzie plastik do wymiany. Planuje jeszcze raz pojechać oglądać ramę czy ma sprawy w całości. Ogólnie zerknąć na lato bo podejrzewam że one się skrzywily. Kumpel w vulcan1500 przy 40km/h wyleciał na samochód i też wygial przednie zawieszenie więc e spokojem pojadę jeszcze raz i go oglądane.

Po parkingowce plastik do wymiany?

Daj sobie spokoj.

Popatrz, to moto

gallery_5565_1029_181712.jpg

Po poslizgu, jezdzie po zboczu jakies 4 do 5 metrow (trawa) odbilo sie jednoczesnie oba kolami i zrobilo pelny obrot wzdluz swojej osi podloznej

Teraz wyglada tak

gallery_5565_1029_149784.jpg

Plastiki spawalem ale jeszcze oryginalne. Jezeli piszesz, ze w tym do wymiany...

Daruj sobie lepiej ten zlom.

Edit

To moto jezdzi. Nie mam problemu zapierdalac licznikowe 220 km/h i tez wiecej bym nie dostal jak 1500 ojro i dlatego jeszcze trzymam. Za co on chce tyle? Zastanow sie?

Edytowane przez pioter

Czacha jest niekompletna dlatego napisałem że do wymiany. Ogólnie ciężko kupić jakiś sprzęt który nie ma jakiejś przygody, chyba że nowy z salonu :)

To moze zapytaj kolege @kwinto59 czy by z toba tam nie wyskoczyl. Mieszka niedaleko tego handlarza, ma wodniaka 1250 no i co najwaznejsze, nie jest napalony, bedzie podchodzil do sprawy bardziej trzezwo, bez emocji.

Edytowane przez pioter

Napalony to ja nie jestem jakoś specjalnie. Najpierw muszę i tak sprzedać kawę

Nie ma dobrej opinii , ostatnio kolega chciał SV-kę litrową brać od niego i wyszło że nic się nie zgadza włącznie z rocznikiem, później że ktoś zaliczkował itd. Lepiej odpuść i poszukaj dalej a paciak parkingowy to u mnie lusterko i kierunek i nic po za tym a tu ewidentnie dzwon był.

Czy ja tam dobrze przeczytałem w opisie "na dzień dzisiejszy bez wkładu finansowego " ? Motocykl prowadzi się rewelacyjnie? A piszesz że ma krzywe koło względem kierowcy. Skąd on może wiedzieć czy moto bierze olej?

hmmm.... 2008 rok czyli10 lat. 20 000 naśmigane motocyklem allrounderem raczej na dłuższe trasy. wiec albo stał na parkingu w ubezpieczalni albo niemiecka babcia jeździla nim do kościoła.

druga rzecz - cena 6799 - czyli do sciecia przynajmniej 500 zł - co znaczy że jak wylicytujesz go na 6300 to znaczy że nic nie utargowales. to ile myślisz ten handlarz za ten moto dał zeby mu sie biznes oplacił?

a jeśli dał tyle ile mi sie wydaje to ten moto byl w smutnym stanie. tak wiec oplaca sie tylko wtedy jak pojdziesz z mechanikiem ktory ci powie - jak dolejesz do tego kotła np 2500 zł to będzie jeździł dobrze - to dodaj to co ci mechanik powie do ceny i dowiesz sie czy oplacalne. jeśli to koło mozna byloby naprawić tak by było proste bez znacznych kosztów to handlarz by to zrobił i wystawił moto np za 8-9 k. widocznie usuwanie tej usterki jest nieoplacalne skoro zostawia to nabywcy i schodzi z ceny.

wstrzymaj sie z kupnem, rozejrzyj sie po forum , jestesmy rozsiani po calej polsce i na pewno jak sie zadomowisz to niejeden ci pomoze w zakupie i jeszcze przed sezonem zdazysz.

Po co rozkminy? Jezeli handlarz sprzedaje 2008 w cenie 600 pierwszego gena to na uj drazyc? Okazji nie znajdziesz u handlarza

• Upvote 1

Czyli tak jak myslalem, że będzie padaczka. Miał jeszcze niebieskiego N z 2004r.Ale trochę styrany byl-siedzenie do obicia, bak z wgnieceniami, licznik ledwo się trzymał, lampa przód odarta, tylna peknieta... Ale już nie widzę tej aukcji.

Fajnie byłoby trafić w dobrej cenie wersje na wtrysku z abs, ale myślę że poniżej 11000 to wszystko będzie złomem.

Edytowane przez leo

Nie prawda, ja za okolice 8,5 -9 kupowałem całkiem zajebiste sztuki z pierwszych rocznikow wodniaka tylko trzeba wiedziec na co patrzec, jak cos wbijaj na pw czy dzwon to Ci powiem co i jak

Mieszkam niedaleko gościa jedno wielkie NIE ...  Popatrz co stoi po drugiej stronie ulicy własnie z tego składa motocykle ....

Jak popatrzec jak nawet adresu nie podaje tylko ul. Murawa.

Tam nic nie ma.

Na murawie oni latem coś dłubią, a cała reszta jest na studziennej. Fakt plac z dziadostwem też jest. Odpuscilem ten motor, poczekam na sprzedaż obecnego, może lepiej kupić olejaka troszkę starszego ale w lepszym stanie. Powiedzcie mi jaka jest różnica w wadze między 600 a 1200? Dodam że nie jestem wysokim człowiekiem i obawiam się masy nawet tego mniejszego.

Powiedzcie mi jaka jest różnica w wadze między 600 a 1200?

Nie wiem o jaki rocznik pytasz, więc musisz sobie poszukać sam.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Suzuki_GSF_/_Seria_Bandit#2002

Generalnie, różnice w masie nie są jakieś wielkie.

Edytowane przez kitza

Roznica w masie jest praktycznie niezauwazalna za to w Nm jest dosc znaczna

1200 jest cięższy bo ma większe tłoki hihihi :)

1200 jest cięższy bo ma większe tłoki hihihi :)

Jak ciezszy? Pojemnosc cylindrow wieksza znaczy, ze wiecej w nim powietrza a mniej zelaztwa dookola wiec lzejszy!  :P

Jak ciezszy? Pojemnosc cylindrow wieksza znaczy, ze wiecej w nim powietrza a mniej zelaztwa dookola wiec lzejszy!   :P

wychodzi z tego, że ważą tyle samo bo czego nie ma w tłokach jest w cylindrach :)

:)

Pozostaje jeszcze waga lag, wahacza, i tylnej felgi.

1200 cięższy :)

Łańcuch i tylna zębatka też się różni?