Skocz do zawartości

Sprzedam Polonez Gsi 1998

Kazmir
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Polonez 1,6GSi 1998. Z wielkim prawdopodobieństwem 99% jest to jedyny w takim stanie Poldek w kraju. Bardzo ciekawa historia tego auta. Trzeba by 1/2l gorzałki, żeby opowiedzieć całą historię tego auta.

Mogę zjechać z tej ceny, ale jak zobaczę człowieka co zadba o ten samochód. Nie mam napinki na sprzedaż, ale mój straszy syn mnie naciska bo chce czymś jeździć.

Może być zamiana na kombi po 2012 tylko benzyna max 1,8 Tylko Skoda, Toyota Auris, Golf, ewentualnie kolekcjonerki stan Toyota Corolla kombi 2005/6 rok benzyna 1,6

https://sprzedajemy.pl/polonez-1-6-gsi-warszawa-6bea9f-nr53785786

Gdyby był w oryginalnym lakierze...

Na tą swoją historie o silniku i innych "lepszych" cześciach masz jakąś dokumentację?

"Silnik ma 10 000km mniej przebiegu niż auto. Nie jest to żaden składak!!!".

Mozna wiedzieć co autor miał na myśli?

Edytowane przez krynio

Jak syn nie docenia dobrego auta tylko, chce mieć modną fure to może niech sam sobie na nie zarobi, wtedy doceni a Ty zostaw klasyka w garażu.

Gdyby był w oryginalnym lakierze..

To jest fabryczny lakier i zdjęcie nie picowane "fotoszopem" Swoją drogą to ciekawe był już ktoś, kto tez nie wierzył w fabryczny lakier. Na dodatek na zdjęciu auto jest zakurzone. Jakby umyć i wywoskować i przetrzeć wtedy jest ładnie :usmiech:

Na tą swoją historie o silniku i innych "lepszych" cześciach masz jakąś dokumentację?

Mam mocne papiery :usmiech:  i zdjęcia.

Jak wypijemy flaszkę i kupisz to poznasz historię. Wiesz fabryka "jeszcze" istnieje! O pewnych sprawach nie wypada publicznie rozmawiać ;)

Jak syn nie docenia dobrego auta tylko, chce mieć modną fure to może niech sam sobie na nie zarobi, wtedy doceni a Ty zostaw klasyka w garażu.

Dlatego napisałem! Nie ma napinki. Zastanawiam się czy na wiosnę nie zacznę go eksploatować. Wolałbym jednak jakieś kombi głównie ze względu na to, że mam jacht, a Poldek trochę mało ma na haku w dowodzie rej.

Edytowane przez Kazmir

No to mozemy zrobić biznes. Dasz Poldka i 190kpln a ja Ci dam q7 do ciągania przyczepy z jachtem.

Ahoj.

Miałem Bartka II, ale po dużych przeróbkach (w zasadzie dostał u mnie drugie życie i to dość intensywne) nazwałem go Bartek IIIGT. Rok budowy Bartka 1978!!!. Sprzedałem, a teraz remontuje jacht motorowy.

W końcu to mój wątek to wstawiam fotkę.

Dasz Poldka i 190kpln a ja Ci dam q7 do ciągania przyczepy z jachtem.

Dobra, ale gram sporadycznie w Totka i gó....no. Jak trafie szóstkę to powracamy do tematu, ale znając moje "szczęście" to prędzej Q7 przerobi huta ;):usmiech:

thumb_ihost_1517430261__bartek_iiigt.jpg

thumb_ihost_1517430526__nagr.jpg

To Ile to waży? A ten motorowy to bez szmat bedzie?9

Edytowane przez Cysiu

Jakie waży ? :) to małe lekkie i przyjemne jest :) a jaki relaks jakie odprężenie, ucieczka od codzienności. No i zawsze jest wiatr we włosach :)

Ja się nie znam ale lubię zrobić falę.

No i zawsze jest wiatr we włosach :)

Jak na "moturze" , a czasami i więcej!

Caesar zapraszam - pogadamy o łajbach i moturach. Jest trochę żeglarzy posiadających motocykl.

Poczytaj: http://www.sailforum.pl/viewtopic.php?f=45&t=25814&p=532592#p532592

A ten motorowy to bez szmat bedzie

Wiesz jakbym był młody to latałbym na desce, a tak na stare lata to powoli trzeba myśleć o motorowym. :(

Polonez 1,6GSi 1998. Z wielkim prawdopodobieństwem 99% jest to jedyny w takim stanie Poldek w kraju. Bardzo ciekawa historia tego auta. Trzeba by 1/2l gorzałki, żeby opowiedzieć całą historię tego auta.

Mogę zjechać z tej ceny, ale jak zobaczę człowieka co zadba o ten samochód. Nie mam napinki na sprzedaż, ale mój straszy syn mnie naciska bo chce czymś jeździć.

Może być zamiana na kombi po 2012 tylko benzyna max 1,8 Tylko Skoda, Toyota Auris, Golf, ewentualnie kolekcjonerki stan Toyota Corolla kombi 2005/6 rok benzyna 1,6

https://sprzedajemy.pl/polonez-1-6-gsi-warszawa-6bea9f-nr53785786

Bez obrazy, ale cena to z kosmosu nie jest czasem ? 

Dlaczemu tyle? chyba, że przegapiłem jakieś youngtimery nowe w  PL..

To jako kierujący regularnie podobnym modelem zadam dodatkowe pytania:

1. Czy wszystkie szyby opuszczają się swobodnie do końca przy zamkniętych drzwiach?

2. Czy światło kabiny ma moduł komfortu (gaśnie samoczynnie po 15s po zamknięciu drzwi lub po włączeniu zapłonu)?

3. Czy regulacja pionowa kąta stożka świateł mijania działa? Jest mechaniczna (linka) czy hydrauliczna?

4. Czy prócz wspomagania kierownicy ma też wspomaganie hamowania (proste podciśnieniowe)?

5. Czy zatrzaski pasów bezpieczeństwa działają bez zarzutu? Nie trzeba się z nimi "pieścić" - wsuwasz i klik?

6. Wiesz może czy rdza pojawiła się w pasie przednim, pod lampami (trzeba ściągnąć lampy)?

7. Czy występuje w tym modelu typowy luz na maglownicy?

8. Czy grubość okładzin w klockach/szczękach i wymiary tarcz/bębnów są prawidłowe?

9. Czy nie ma luzów na drążku kierowniczym?

10. Czy dodatkowo konserwowałeś podwozie?

11. Czy filtry paliwa, oleju i powietrza nie są zużyte?

12. Ile przebiegu zostało do wymianu oleju?

13. Czy wymieniano olej w skrzyni biegów i tylnym moście? Jeżeli tak to kiedy i przy jakim przebiegu?

14. Łożyska kół nie wykazują oznak zużycia?

Oraz uwagi:

- cytuję z ogłoszenia: "Jeszcze na fabrycznych oponach". Czyli mają 20 lat, więc "na dzień dobry" komplet nowych opon (600-700 zł), żeby bezpiecznie jeździć

Czy na jachcie siedzi Pudzian

deszczu

Z tych 14 pozycji tylko jedna (2) jest na nie. Moduł za klika zł z AVT dokupiłem i jest gotowy do założenia. Ma za to (szkoda, że o ten moduł  nie zapytałeś, bo sporo "dzisiejszych" droższych aut tego nie ma) sygnalizacje przepalonej żarówki. Od takiej maleńkiej w tablicy rejestracyjnej po żarówkę H4 w reflektorze!!!

Jaki sens jest kupowania nowych opon i akumulatora, jak auto stoi od lat w garażu i jego przebieg roczny sięga góra 500km???

Czy występuje w tym modelu typowy luz na maglownicy?

Przed napisaniem tego pytania to bym się powstrzymał, chyba, że jest to z jakiegoś mądrego poradnika z sieci nie mającego nic z tym modelem wspólnego.

Czy na jachcie siedzi Pudzian

Bez przesady. Trochę kiedyś "pakowałem", ale kiedy to było :smutny:

Właśnie dostałem propozycje zakupu Skody Octavii 2005 1,9TDi na pompowtryskach. Warto wchodzić w takie auto?

Miałem ten sam zong  :takaemotka:

Krynio, jak zawsze, w formie... Serdeczności!

Edytowane przez MAGI

No co,może te 10tys.latał bez silnika ;)

Miałem ten sam zong

Ten zong to tak samo jak z ta maglownicą! Tym razem Krynio, nie w formie ;):usmiech: 

No co,może te 10tys.latał bez silnika

Wpadł w czarna dziurę, a potem wehikuł czasu przestawił licznik o 10000km :usmiech:

Zresztą jakie to ma znaczenie? Nie ma zainteresowanego.

W tej cenie to sie nie dziwie bo borewicza kupi za 2-3k pln :) a historie zwiazane z autem lub stan 'kolekcjonerski' mnie nie rusza bo to tylko polonez...tak samo wsk'a, maluch i inne wozidla za flaszke :)

.tak samo wsk'a, maluch i inne wozidla za flaszke

Powiadasz za flaszkę? Kiedyś parę ładnych lat temu kupiłem WSK 125 za 200zł (b.dobra flaszka) Z sentymentu, bo moja przygoda z motocyklami zaczęła się od WSK-i

Po kilku latach z wielkim zdziwieniem zobaczyłem coś takiego:

https://allegro.pl/kategoria/motocykle-i-quady-5557?usabila=tile&string=wsk%20125&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-2-0115

https://www.olx.pl/motoryzacja/motocykle-skutery/pozostale/mazowieckie/?search%5Bfilter_enum_mark%5D%5B0%5D=wsk

Też nie mam czasu się za nią zabrać. Podzieliła losy Poldka. Może być cenna, bo to ostatni rok produkcji :usmiech:

Kazmir nie nerwój się :) co do wystawionych cen np.tych wuesek to nasuwa się pytanie jak idzie sprzedaż tego typu towaru.

Kazmir nie nerwój się :) co do wystawionych cen np.tych wuesek to nasuwa się pytanie jak idzie sprzedaż tego typu towaru.

Nie idzie, stoi to i stoi po kilka lat.

A wg mnie cena jest adekwatna do stanu.To już są samochody gdzie cenę dyktuje stan techniczny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.