Skocz do zawartości

[Skarpety] Skarpety Elektryczne Klan

pwm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Idealne do latania w mrozie :)

Ponieważ w butach pomimo goretex i skerpety wełnianej było zimno.

Szarpnąłem się na skarpety elektryczne.

Na elektrociuchy.pl dopadłem skarpety Klan wersja nowa ze zintegrowanym kablem pod kalesony itd...

Na razie testowałem skarpety, wynik testu jest taki, że kumpel kupił na narty cały komplet a ja zbieram na kalesony.

Trochę było obaw z tematem ogarniania kabli itd.. czy skarpeta w nogę nie będzie cisnąć po kablu no ale do rzeczy.

1. Ktoś to kto wymyślił powinien dostać nobla a przynajmniej flaszkę od każdego co siedzi w nocy na rybach, kutrze, skuterze śnieżynym, nartach, polowamiu i gdzie tam jeszcze gdzie jest zimno :)

2. Skarpetę nakłada się na zwykłą skarpetkę, aby było śmieszniej lepiej działa z cieńką i niż wełnianą., Więc zwykła skarpeta na lato.

3. jak widać na foto kabelek wychodzi na górze zaraz koło pstryczka.

4. Skarpetę można prać ręcznie.

5. do Skarpety dochodzi przedłużacz z rozgałęźnikiem.

6. Złączka jest na wcisk trzyma mocno ale w razie zapomnienia nie wyrwie akumulatora tylko się rozłączy.

PLUSY

1. od -50 stopni do +50 jest cudnie ciepło.

Coś jak grzane manety owinięte do okoła stopy i na łydce

2. w temp 2-5 stopni używa się na 20% mocy, więcej po prostu parzy

3. okablowanie jest łatwe.

4. na rybach wpina się w akumulator od samochodu i ciepło.

5. w terenie można użyć baterii 7,4v lub 12v i grzeją, mają kieszonkę na jakąś specbaterię firmową co się w niej mieści i styka na 4h bodajże, więć na narty idealne.

6. Nie ciśnie.

7. łatwe w obsłudze

8. Intuicyjne ustawianie poziomu grzania.

9. Pstryczki są wyczuwalne przez spodnie.

10.Jak się ustawi to potem nie trzeba gmerać.

11. mocowanie do akusa bezdennie proste po prostu + - i na obwodzie bezpeicznik.

12 wtyczka wyprowadzona koło jajek przy kanapie więc nie ma problemu z tym, ze kable latają po ulicy.

13. żre to 10-50watów 

MINUSY

1. Każde wyłączenie z prądu = wyłączenie skarpety więc należy je ponownie włączyć.

2. Każda skarpeta ma swój pstryczek więc trzeba klikać z lewej i prawej

3. Jak się robi za gorąco w czasie jazdy ciężko odszukać pstryka (może kwestia przyzwyczajenia)

4. Jak się robi za gorąco i się człowiek zamota ile razy kliknął szybko i sprawnie macie upał w bucie :) na szczęście nie parzy jak żelazko

Jednym słowem lepiej stanąć i sobie ustawić

Stopa i palce po 100km trasy w +3stopnie była cieplutka :)

czego nie mogę powiedzieć o dupie i nogach :P

Podsumowując zbieram na kalesonki skarpeta cud :)

Generalnie tam gdzie czerwone tam leci kabel grzejny.

thumb_ihost_1517579342__img_1385.jpg

Edytowane przez pwm
  • Upvote 2

Leci ode mnie plusik za recenzję, bo chodził mi po głowie zakup tego ustrojstwa.

• 7 months later...

No szacunek dla Włochów i gościa z Polskiego importera.

Na jednej mi się zrobiła dziura, (puściło koło szwu )więc grzecznie zapytałem jak to zacerować aby nie uszkodzić kabla.

W sumie mogła się zrobić bo codziennie ją katowałem w bucie przez pół roku i zrobiła z 10kkm.

Żadnego halo nie miałem bo kurde człowiek rozumie, że się coś zużywa....

Dostałem odpowiedź, że mam obfotografować dokładnie skarpetę +dostałem  instrukcję jak się ceruje + właśnie wysyłają nowe :)

i dziękują za info bo dzięki temu wiedzą co wzmocnić.