Skocz do zawartości

[Mufa Na Kierownicę] Mufy Ocieplające Tucano R321

pwm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji rozmowy o elektrociuchach facet namówił mnie na założenie mufek ocieplających zamiast molestowania się z handbarami albo elektrycznymi rękawicami.

Przyszło w paczce z futerałem, żeby było gdzie w lecie schować.

Montaż banalnie prosty.

jest wersja na z lusterkiem jak i bez.

Z jednej strony mamy gumową nakładkę na ciężarek kierownicy, z drugiej dziurę na kable itd.. 

Po prostu się to wciska.

Każda z mufek ma część metalową, którą skręcamy 2 śrubkami tworząc obręcz na kierownicy.

Jeśli ktoś ma szeroką kierę albo mu to nie pasuje to może też zmontować w wersji element metalowy mocujemy trytkami do kiery.

Wszystko jest pokazane w instrukcji.

Można mocować na trytki - antykradzieżowe

lub na elastyczne linki w zestawie i wtedy bez narzędzi można je zdemontować.

Zajęło mi to z 5 minut.

Efekt... w zimie mamy wiosnę.

W przeciwieństwie do handbarów w środku mufy nic nie wieje, więc jak się uruchomi grzanie manety na minimum to jest ciepło jak w lecie.

Mufy mają pełno miejsca więc nie ma problemu z motaniem się aby trafić w klamkę itd..

w środku mają poślizgowe futerko więc się ładnie ręce w dziurkę :P wpycha.

Nic nie zawadza i nie haczy.

dodatkowo ta metalowa część jak jest połączona w obręcz cała jest pokryta rzepem, wiec można sobie tam różne pierdółki podoczepiać i nie odpadną... np zabezpieczenie od obudowy nawigacji czy fona ;)

MINUS :)

Srał pies wygląd jest ciepło :D

Mufy są ogromne to na focie nawet jest ładne i zgrabne, w realu to kawał luja jest heheh.

Nie sprawdziłem w deszczu więc nie wiem czy szybko woda do środka leci przez otwory na kierze i na rękach.

Z wierzchu wodoszczelne, futro też w środku sztuczne, więc powinno jako tako schnąć.

thumb_ihost_1517580896__img_1382.jpg

thumb_ihost_1517580862__img_1383.jpg

thumb_ihost_1517580879__img_1384.jpg

Edytowane przez pwm
  • Upvote 3

A ile takie cudo kosztuje?

A ile takie cudo kosztuje?

około 200zł brutto

Faktycznie wygląda kiepsko. Ciekawe jak przy wyższej predkosci sie zachowuje?

Jak zachowuje się luźna odzież ?? trzepie szarpie ... PWM Ty weź chłopie się zastanów co robisz .... Super że testujesz takie elementy ale jazda w takich warunkach jest skrajnie niebezpieczna . Piszę to tylko dla tego że za moment będziesz żalił się zaliczając glebę ... Zastanów się czy warto 

Te mufki allegrowe są dość lipne bo to szmata na drucie jest no ale są po 65zł

Te co kupiłem są bardzo sztywne, to właściwie dwa pudełka ;) więc nie ma co tam furgotać na wietrze.

Do tego wzmocnione z jednej strony płaskownikiem (to co się montuje jako obręcz) a z drugiej usztywnia guma.

W temacie bezpiecznie, spoko ja się poruszam tylko jak jest + i nie ma śniegu.

Jak jest mróz albo jak był mróz to maszyna stoi.

Mały dziorek ABS i nie ma się problemu ze ślizgami przy mojej emeryckiej jeździe.

A w pracy w 15 minut zamiast godzina puszką  bezcenne...

Jak zachowuje się luźna odzież ?? trzepie szarpie ... PWM Ty weź chłopie się zastanów co robisz .... Super że testujesz takie elementy ale jazda w takich warunkach jest skrajnie niebezpieczna . Piszę to tylko dla tego że za moment będziesz żalił się zaliczając glebę ... Zastanów się czy warto 

• 8 months later...

Przelatane z 25.000km 

bez mufek nigdzie nie jadę.

Nie trzepie nie telepie, SUCHO, CIEPŁO, a w lecie też dawały radę bo można było zrobić lufcik żeby wiało.

Lepszego patentu w życiu nie widziałem.

Kondomy na rękawicę krępują ruchy, w mufie człowiek ma wolne ręce i wszystko czuje.

Przeleciałem z nimi oberwania chmury itd.. zawsze miałem rękawice suche.

Daję im złoty medal ;)

P.S. Przy okazji Kwinto wie, że to mój motong, wystarczy rzucić okiem na kierę ;)

Edytowane przez pwm

P.S. Przy okazji Kwinto wie, że to mój motong, wystarczy rzucić okiem na kierę ;)

Och nie tylko kiera dodać należy piłeczki tenisowe (ostatnio jak widziałem były strasznie uebane  :zeby:  ) , jak widzisz motocykl np. z jednym bocznym kufrem duże prawdopodobieństwo że to właśnie ty jedziesz  :hahahaha: . Sprzęt bardzo charakterystyczny cały brudny a ty na nim to jak na jakimś motorowerze wyglądasz , ciut duży jesteś  :takaemotka:

idealny kandydat na członka klubu ratbajk :D

Och nie tylko kiera dodać należy piłeczki tenisowe (ostatnio jak widziałem były strasznie uebane  :zeby:  ) , jak widzisz motocykl np. z jednym bocznym kufrem duże prawdopodobieństwo że to właśnie ty jedziesz  :hahahaha: . Sprzęt bardzo charakterystyczny cały brudny a ty na nim to jak na jakimś motorowerze wyglądasz , ciut duży jesteś  :takaemotka:

to ja mam teraz propozycję
napisz konkretnie kwotę, adres sklepu gdzie kupiłeś to to :lol: ( osobiście mi się podoba);
 sposób montażu etc.
by ta recenzja była recenzją z prawdziwego zdarzenia wrzuć jakieś foty ( gdzie widać całość i sposoby zamocowania)

pzdr

Trzeba się skontaktować z gościem od elektrociuchy.pl

montaż jest banalny.

Nakładasz mufę przez klamkę

To gumowe zakłada się na ciężarki na wcisk.

ten metalowy pałąk się skręca 4 śrubkami ze sobą.

od strony kiery masz sznurek którym ściągasz otwór żeby nie wiało, od strony ciężarka masz nałożone na kierę.

demontaż jest jeszcze bardziej banalny :)

po prostu zdejmujesz :)

jutro pyknę lepsze foty.

to ja mam teraz propozycję
napisz konkretnie kwotę, adres sklepu gdzie kupiłeś to to :lol: ( osobiście mi się podoba);
 sposób montażu etc.
by ta recenzja była recenzją z prawdziwego zdarzenia wrzuć jakieś foty ( gdzie widać całość i sposoby zamocowania)

pzdr

Edytowane przez pwm

Sezon na mufy?

Ostatnio tupa widziałem mial caly taki pokrowiec zabudowany, takze tego, jest wyzwanie;)

Ja widziałem w Szwecji gości na HD. Cali podpięci do zapalniczki.

Śnieg dookoła a im cieplutko, także jak macie fantazje, wolny piniąc ;) to można poszaleć ;)

Ciekawy jestem jak się "toto" zachowuje w przypadku gleby? Zdąży się ręce wyciągnąć z tego w czasie upadku, czy też motocykl będzie  z kierowcą turlał się po asfalcie?

Ciekawy jestem jak się "toto" zachowuje w przypadku gleby? Zdąży się ręce wyciągnąć z tego w czasie upadku, czy też motocykl będzie  z kierowcą turlał się po asfalcie?

Szybciej wyjdą niż zajmuje czas włożenia :)