Skocz do zawartości

Brzytwa Kobar 73 Nowa

Cirus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

co to za specjalisci co tak szacuja wiek ? :)  

Z muzeum takich dupereli w wwa. Jedyni ktorzy wiedzieli cokolwiek o tej firme. Na forach specow rozkladaja rece inni specjalisci maja pojecie o terazniejszych brzytwach i tyle.

W sumie fajna historia bo znalezlismy ja jak rozbieralismy dom babci zawinieta w szmaty i schowana w scianie. Takze ktos ja tam schowal nie bez przyczyny. Moze byc i warta 5 k ale nikt do tej pory nie jest w stanie nic powiedziec o niej.

Kobar wg netu to niemiecka firma - właściciel - Friedrich Emde produkowal je w latach 1902-1939 na kanalstrasse 51 w mieście Solingen. To ze jest tak dobrze zachowana to rarytas. Aż pożałowałem ze nie jestem kolekcjonerem ;) po co sprzedajesz, do szuflady schowaj, za 30 lat dziecku dasz na urodziny albo co.

Napisano (edytowane)

Tzn. o samej firmie wiem tyle co z neta bardziej mi chodzilo o ten konkretny model bo ma złote zdobienia a z tego co sie dowiedzialem tylko te bardziej "na wypasie" takie mialy. A co do trzymania jej to kolekcjonerem nie jestem wartosci nie da sie okreslic na ten moment moze jest warta 500 a moze 5000, martwi mnie ze kolekcjonerzy brzytew o niej nic nie wiedza wiec albo to byla jakas krótka seria produkcji albo jakis okolocznosciowy wynalazek. Generalnie chce sie tego pozbyć i sobie głowy nie zawracać niech kto inny sie cieszy :)

Edytowane przez Cirus

dobra, dam 50,00.

• 4 weeks later...

Pokazywałem zdjęcia znajomemu barberowi. Gość jest z czwartego pokolenia golibrodą i ma trochę takich sprzętów. Ponoć takie używana sztuki chodziły po 50-70zł, a nówka by była warta nie więcej niż 100zł. Jeśli to faktycznie prawda to ja bym trzymał dla siebie jako fajną pamiątkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No spoko ale ile lat temu ta sztuka sztuka kosztowała 100 zł? Bo jak 50 lat temu to podejrzewam ze cena sie delikatnie bedzie roznila. Widzialem takie cale zardzewiale wystawione za 300-400 zł ale w zasadzie nie o cene tu chodzi tylko o popyt bo dla mnie to zbedny gadzet

ebay to jest dobre miejsce na takie aukcje :)

po co dostać 400zł jak można 400 euro :P

dobra, dam 50,00.

Licytacje czas zacząć

Dam 100

Edytowane przez TANK

Moze byc i tu licytacja, jak nie dojdzie do kwoty minimalnej to sprobuje na e bayu moze to nieglupi pomysl :)

A to jakas wyjechana uzywka czyli to moze być całkiem spoko pomysł :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.