Skocz do zawartości

Hamownia

Denzel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj swoim B12 na hamowni, co by sprawdzić ile koni zdechło przez 9 lat i 53tyś kilometrów. Miło się zaskoczyłem.

Wyszło 114,1KM przy 9024obr./min i 102Nm przy 7025obr./min

Sprzęt świeżo kupiony, przed regulacjami, wymianami świec itd.

Ze zmienionych rzeczy: przelotowy wydech Viper i filtr KNa.

To gites majonez! Czyli znacznie więcej niż seria?

To gites majonez! Czyli znacznie więcej niż seria?

Matis, GSF 1200 i 1250 mają zaniżoną moc w papierach, jakiego byś nie sprawdził to będzie miał seryjnie około 116KM :P

A można zapytać jaki cel tego suzuki ? :blink:

No właśnie, podłączam się do pytania Matisa, po co zaniżają ?

Ale jeśli faktycznie to prawda, to albo przelotowy wydech i filtr KNa nic nie dał, albo gruby serwis mnie czeka....

Dzisiaj się trochę wystraszyłem.....Po przejechaniu 1200km dolałem jakieś 600ml oleju.... (dolewałem kilka razy, 600ml zebrało sie w sumie ;) )

dużo.. nawet bardzo. A jak jeździsz ?

A dymi Ci z wydechu nawet jak się troche rozgrzeje??

Z tym braniem oleju to było tak. Kupiłem motonga, nakręciłem z 500km i po każdej jeździe sprawdzałem poziom oleju i wydawało mi się ze prawie nic nie ubywa. Tak profilaktycznie dolałem 100ml, żeby poziom był powyżej środka okienka. No więc myślę, jest OK, będę sobie sprawdzał co jakiś czas. Oswoiłem się trochę ze sprzętem, trafiło się kilka ładnych dni i polecieliśmy z chłopakami pośmigać. Było kilka takich tras że 200-ki nie schodziły z budzika. No i po takim pałowaniu się zaczęło. Pierwsza trasa, wracam do garażu, dolewka 300ml, druga trasa dolewka 200ml. Zauważyłem że Bandzior trochę się poci z uszczelki pod pokrywą zaworów, ale to chyba nie ma znaczenia?

PS.

Sprzęt trochę kopci zaraz po odpaleniu, po 30 sekundach przestaje

No stary jak trzymasz stala predkosc i obroty, do tego sensowna pogoda ostatnimi czasy to kolo 10 stopni - i nie ma bata zeby ci olejak nie zjadl oleju.

Jeszcze w zr7 to sprawdzalem - trasa autostradami - obroty kolo 3/4 zakresu i na 1kkm schodizl litr oleju, zjadz z autostrady i zwykla jazda (pelne obciazenie) i zuzycie oleju bliskie 0.

Poprostu niedogrzany olejak, lub jazda w gornym zakresie zawsze bedzie skutkowala zuzycie oleju. Sensowne obserwacje bedzie mozna zaczac prowadzic gdy wroca normalne temp. i przejedziesz spokojnie 1-2kkm.

Kopcenie po odpaleniu to moze byc wilgoc z wydechu.

a z innej beczki - gdzie we Wro jest hamownia jakaś? bo chętnie bym przetestował sobie i dziora i furę (tą bardziej bo mody pewno będą)

a z innej beczki - gdzie we Wro jest hamownia jakaś? bo chętnie bym przetestował sobie i dziora i furę (tą bardziej bo mody pewno będą)

TU http://www.g4.com.pl/page.php?go=8

Ale nie byłem, nie wiem ile kosztuje, podobno jedna z najlepszych w Polsce - kumpel tak twierdzi - bo mierzą autka 4x4. No i nie jest tanio - ale tuningowcy sobie chwalą

Możnaby zadzwonić i się dowiedzieć.... Umówić się w kilka Bandytów - może byłaby zniżka.....

jj

We Wrocławiu pewnie będą inne stawki ;) Ale w Kaliszu, hamownia kosztuje 100zł. Ja załapałem się na darmową akcję ;)

We Wrocławiu pewnie będą inne stawki ;) Ale w Kaliszu, hamownia kosztuje 100zł. Ja załapałem się na darmową akcję ;)

W Kaliszu wszystko jest strasznie drogie :-)

dlatego ostrożnie mijajKalisz.

Edytowane przez Mikelito

A nie lepiej poczekać aż BP zrobi moto-niedziele i będzie za free hamownia? ;)

Co do BP, i dokladnosci ich pomiarow...Sluszalem wiele roznych spekulacji, oraz to ze ogolna tendencja ponoc dla wszystkich motocykli okazala sie ze maja moce wyzsze od nominalnych (pona tymi juz naprawde leciwymi...)

ponoc. nie bylem nie chwale, ale co za darmo to...zbobione po lebkach.

Tez słyszałem ze na BP odwalaja niezła maniane..;/ niestety....

Sam wybrałbym się kiedyś na hamownie, tylko czy w Poznaniu jest jakas za rozsądne pieniądze?

Bp nie oranizuje we wrocku moto niedzieli niestety...

Nie było, ale może będzie :-)

Może trzeba by do nich napisać, że jest takie miasto jak Wrocław :-)

jj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.