Skocz do zawartości

[S] Fiat Panda

anomal
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

nie chcę żeby to wyglądało tak, że zarejestrowałem się tylko żeby auto sprzedać, ale jak wspomniałem w przywitalni, jestem raczej cichym człowiekiem :D

Dane techniczne:

Rok produkcji 2008

Silnik 1,2 60KM benzynka

Przebieg: okolice 42500, ale jeżdżony na codzień, więc pewnie odrobinkę wzrośnie

Cena dla PBC: 13 200  13 000 12 500 nowych polskich złotych, oczywiście do negocjacji

Cena na Otomoto: 13 700 13 300 12 700 (można sobie wyszukać, linków nie mogę umieścić ;) )

Kontakt: 500 289 192, do oglądnięcia w Krakowie, ewentualnie mogę podjechać w jakieś miejsce nieodległe.

Pandą od grudnia jeździ moja żona, dostaliśmy ją w spadku po cioci. Żona jeździłaby nią dalej, gdyby nie to, że moja babcia doszła do skądinąd słusznego wniosku, że w swoim wieku nie powinna już pojazdów silnikowych prowadzić, i będzie się pozbywać swojej micry. Micra to nie byle jaka, bo osobiście przez babcię z salonu odbierana 10 lat temu, i w tym momencie nastukane ma jakieś 12kkm (więc jest praktycznie nowa). Żona dodatkowo stwierdziła, że micra jej wizualnie bardziej leży, więc wyboru nie było, panda idzie pod młotek.

W przeciwieństwie do micry, panda na nową nie wygląda, przynajmniej z zewnątrz ;) Jest sporo wgniotek parkingowych, jakaś przycierka, a badanie czujnikiem wykazało że malowany był prawy przedni błotnik i prawe przednie drzwi. W planach miałem doprowadzić ją do stanu cukierkowego na wiosnę, no ale wiosny u nas niestety nie doczeka. Także jak ktoś potrzebuje rozsądnego auta dla początkującej latorośli, to polecam. Za tydzień i tak będzie poobijana ;) Z ochów i achów jest naprawdę WYPAS wyposażenie jak na pandę: automatyczna klimka, przesuwna tylna kanapa, pomarańczowe wnętrze, komputer po polsku, wszystko co się da w prądzie. Z mechaniki to od grudnia wyszły trzy rzeczy: zapchana przepustnica (juz wyczyszczona), nierówno łapiące przednie hamulce (zregenerowane, wszystko śmiga), a także niewielki wyciek spod michy. Myślę że ten ostatni wymagał będzie jeszcze jakiejś interwencji, ponieważ mechanik wziął podejrzanie mało za naprawę. O żadnych innych usterkach nie wiem, a jedyna osoba której mógłbym spytać, pożegnała się była z tym światem. Auto jest świeżo po przeglądzie. Sprowadzone z Niemcowni w 2010 roku. Do pandy mam dwa komplety kół - zimowy setup na stalówkach i letni na 13' alusach.

Zdaję sobie sprawę, że cena jest dość wysoka jak na auto w tym wieku, ale raz że wyposażenie ekstra, dwa, że technicznie co mogłem przez te trzy miesiące wyłapać, to wyłapałem, a trzy, to micra się sama nie kupi ;) Wedle mojej wiedzy nie wymaga żadnego wkładu, no chyba że ktoś chce wgniotki robić.

Poniżej lista wyposażenia (która jest dłuższa niż w mojej E46...):

• automatyczna klimatyzacja,
  • centralny zamek na pilota z automatycznym ryglowaniem drzwi po ruszeniu,
  • elektryczne szyby z przodu,
  • wspomaganie kierownicy z trybem city,
  • komputer pokładowy z polskim menu,
  • sterowanie radiem z kierownicy,
  • termometr zewnętrzny,
  • obrotomierz,
  • podgrzewana tylna szyba,
  • elektryczne lusterka,
  • dwa uchwyty na kubki z przodu,
  • poduszki powietrzne kierowcy i pasażera,
  • ABS,
  • automatyczne światła mijania (tryb skandynawski),
  • przesuwna tylna kanapa, dzielona w stosunku 50:50 i składana,
  • schowek pod fotelem pasażera,
  • regulacja wysokości fotela kierowcy,
  • fabryczne duże radio 2 din,
  • zamykany na kluczyk wlew paliwa,
  • pomarańczowa tapicerka,
  • relingi dachowe,
  • zderzaki w kolorze nadwozia,
  • w bonusie świeżo założone bezprzegubowe wycieraczki Bosch Aerotwin.

Nie chcę spamować tutaj milionem zdjęć, więc jakby ktoś był zainteresowany to mogę dosłać mailowo, lub po prostu podać na privie linka do otomoto. Polecam i zapraszam :D

thumb_ihost_1522350607__1.jpg

thumb_ihost_1522350645__3.jpg

ihost_1522350758__8.jpg

Edytowane przez anomal

Wychodziły :D siostra ma pandę van i tam nawet nie ma wycieraczki tylnej szyby, ogrzewanie to luksus! Wychodziły też bieda-wersje bez instalacji pod nagłośnienie i obrotomierza ;)

ale fakt, że wypisałem wszyściutko co w tym aucie siedzi...

Ogrzewana tylna szyba , to wychodziły bez ?

Tak, ale wtedy w standardzie miałeś termometr zewnętrzny żebyś wiedział czy trzeba będzie ręcznie odparować ;) Edytowane przez quanti86

Tak, ale wtedy w standardzie miałeś termometr zewnętrzny żebyś wiedział czy trzeba będzie ręcznie odparować ;)

Człowiek się uczy całe życie :D

Wychodziły :D siostra ma pandę van i tam nawet nie ma wycieraczki tylnej szyby, ogrzewanie to luksus! Wychodziły też bieda-wersje bez instalacji pod nagłośnienie i obrotomierza ;)

ale fakt, że wypisałem wszyściutko co w tym aucie siedzi...

potwierdzam, raz przyjechała do mnie pani która dostała taką firmówkę pięknie oklejoną coca-colą i chciała założyć radio. Jakie było moje zdziwienie jak okazało się że ani jednego kabelka nie ma, zamiast anteny w dachu zaślepka a system rozwalił brak gniazda zapalniczki... aż tak drastycznych cięć w instalacji to dawno nie widziałem :)

Jakie było moje zdziwienie jak okazało się że ani jednego kabelka nie ma, zamiast anteny w dachu zaślepka a system rozwalił brak gniazda zapalniczki...

Otóż to, u siostry to samo, zero instalacji, a w miejscu radia gustowny schowek ;) Na szczęście temat dość łatwy do ogarnięcia, a po wygłuszeniu drzwi w środku zrobiło się akceptowalnie cicho ;)

Wracając do żoninej pandy: wygasło mi ogłoszenie na otomoto, więc przy ponownym wystawieniu obniżyłem cenę do 13 300. Nowa cena dla PBC: 13 000  ;)

Edit: i zaś obniżka: 12,5k dla PBC

Edit2: Sprzedane, zamykam ;)

Edytowane przez anomal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.