Skocz do zawartości

B650 Olejak Do Oceny.

luk137
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Znajomy z roboty szuka czegos na pierwsze moto, najpierw chciał horneta a teraz w oko wpadł mu ten bandit :

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-650-naked-2005-warto-CID5-IDtoQrW.html

Widzicie coś niepokojącego poza brakiem zaślepek ramy i kończącymi się oponami ?

Z góry dzięki za pomoc, w sobotę chcielibyśmy jechać go oblukać.

nieoryginalne manetki - jeśli to nie grzane (a chyba nie, bo nie widać centralki na kierze) to z jakiego powodu zmienione? można się rozejrzeć za śladami prostowania kierownicy..  poza tym nie widzę na tych zdjęciach nic więcej niepokojącego. ale raz, że zdjęcia są w trochę niskiej rozdzielczości a dwa - żaden ze mnie szpec. piszę tu bo mam taki sam model (prawie - z owiewkami).

do sprawdzenia DOT na przewodach hamulcowych (czy ktoś je wymieniał od czasu montażu w fabryce - powinno się co 4 lata. ja tego nie zauważyłem u siebie i miałem 2004 :D). płyn w okienku wygląda na brązowawy - do wymiany na dzień dobry.

pierwsze akcesorium po zakupie - gmole. albo chociaż crashpady. zwłaszcza jeśli 1sze moto. (o oponach nie wspominam bo już sam zauważyłeś). 

aha - jak chcesz argument do delikatnej negocjacji ceny to popatrz na spawy ramy przy głowicy silnika (i nie tylko). u mnie, mimo 4x mniejszego przebiegu, miejscami widać rudą.

Edytowane przez Krzych

Przesunięte zegary + brak oryginalnej owiewki (droga jest) może sugerować dzwona, ale trzeba pamiętać że motocykl ma też 13 zimowań za sobą i może w szopie coś na niego spadło..

Nie wolno szukać rysek jak w salonie. 

Dzięki, tych zegarów i braku owiewki nie zauważyłem, przekaże mu i zobaczymy.

Jeszcze raz dzięki.

Co specjaliści to specjaliści.

Edytowane przez luk137

Krzych: kupiłeś popowodziowego bandita z pordzewiałą ramą a odradzasz koledze zakup sprzętu przez to że ma nieoryginalne manetki?

miałeś kiedyś manetki harrisa, barracudy, rizomy czy choćby najtańsze chińczyki? każde z nich są lepsze jak twarde i śliskie oryginały.

Krzych: kupiłeś popowodziowego bandita z pordzewiałą ramą a odradzasz koledze zakup sprzętu przez to że ma nieoryginalne manetki?

miałeś kiedyś manetki harrisa, barracudy, rizomy czy choćby najtańsze chińczyki? każde z nich są lepsze jak twarde i śliskie oryginały.

spokojnie.. nie mówię o nie wiadomo jakiej rdzy, ale gdzieniegdzie na spawach coś tam się pojawia. sprzęt ma 13 lat - aż tak mnie to nie dziwi. 

manetek nie miałem innych. zauważyłem tylko, że są inne niż oryginalne. jeżdżę tylko w rękawicach i póki co nie odczułem żeby się ślizgały. i nie odradzam tylko sugeruję ewentualne rzeczy do sprawdzenia podczas oględzin.

A ja przepraszam bo napity pisałem. Także piona

Krynio, a ja wlasnie Rizomy zamienil z kolesiem na oryginalne i przerobil na grzane.

Dla mnie byly one nie za bardzo. W chlodne dni to lapy odpadaly bo to prawie same alu.  :(

Ja najmilej wspominam żelowe Harrisa. Wszystko kwestia gustu. Oryginalne dla mnie są jakieś twarde i "śliskie". 

Byliśmy, zobaczyliśmy i przyjechaliśmy bez motocykla. Moto wygląda na oryginał tylko miało pecha do właścicieli. Leżało zarówno na prawą jak i lewą strone ale były to jakieś delikatne ślizgi. Posiada jednak straszne zaniedbania serwisowe, na dzień dobry uszczelniacze lag, komplet opon, serwis gaźników i zawory oraz kompletny napęd dalej już nie sprawdzaliśmy. Ogólnie dało by rade to wyprowadzić do stanu akceptowalnego ale jednorazowe koszta były by zbyt duże a "laleczka" by to nie była.

Oryginalny, z homologacja. Zapomniałem dodać że moto zarejestrowane na poprzedniego właściciela i mimo że stoi w świętokrzyskim to ma blachy z Krakowa.