Skocz do zawartości

[K] Coś Mniejszego Od Gs500 - Tak Koło 300-400 Pojemności :p

nikamo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, wstępnie się rozglądam za jakimś lżejszym moto od Gieza, spodobal mi sie bardzo KTM 390 RC, waga na mokro 150 kilo więc 50 mniej niz GS, moze komus z Was sie obilo o ucho ze jakis znajomy chce sprzedac cos w podobnej pojemnosci? :)

i przez tego motura znow "zachorowalam" ;p

29873240_10156341112401543_1750277412295

Edytowane przez nikamo

Zupełnie inny styl, palone tylko z kopniaka! Yamaha SR400, 2017, 1150km przebiegu :) 

Mam takie coś i będę sprzedawał.

jak chcesz Monia to ja mam na stanie    Yamaszki od 125 do 300 cos znajdziesz ;)

Moim zdaniem ciut ładniejszy jest KTM 390 Duke :) sama nad nim myślałam, a to w zasadzie to samo co RC (o ile mi wiadomo :D )

Jak ten target to polecam ninja 300r sporo kobitek ujezdza ten sprzęt i jest bardzo zadowolona.

Albo CBR 500, niewielkie moto idealne dla kobitki. 

Cbr bedzie dla Ciebie za duza.

Ten Ktm na którym siedzisz wyglada wypas, pasujecie do siebie

Btw. Sa jakies zdjecia tyłu, coby zobaczyc czy dobrze leży :D

O jakiej kwocie rozmawiamy ;) ?

Właśnie jakie są Twoje priorytety ?Waga,moc,cena,nowy,używka  ?

A może praktycznie brat bliźniak KTM-a 390 ,czyli Bajaj Dominar 400 ?

Produkują je w tej samej fabryce co KTM-a ,w Indiach,ma chyba 4 KM mniej,

ale zdecydowanie tańszy ! Od niedawna importerem jest Romet i kosztuje niecałe 15 k zł !

Właśnie jakie są Twoje priorytety ?Waga,moc,cena,nowy,używka  ?

A może praktycznie brat bliźniak KTM-a 390 ,czyli Bajaj Dominar 400 ?

Produkują je w tej samej fabryce co KTM-a ,w Indiach,ma chyba 4 KM mniej,

ale zdecydowanie tańszy ! Od niedawna importerem jest Romet i kosztuje niecałe 15 k zł !

Przeglądnąłem filmy i opinie o tym Bajaj i nie wróżę mu świetnej przyszłości.Hyosung dawał więcej i był tańszy i jakoś nie powiodło mu się na rynku.

A o Kawasaki nie myślałaś ? Ninia 250, 300 ewentualnie ZXR 400 

Sam szukałem zxr400 dla siebie bo 1200 to za dużo dla mnie, ale niestety, nic nie znalazłem w okolicy. Aczkolwiek jeden znajomy w okolicy Szczecina ma zadbaną sztukę. Z tym że to mało popularne u nas motury i ciężko dorwać porządny model, a te zadbane schodzą z olxów po kilku godzinach :P

U mnie jest do sprzedania kawa 250 rok 2016 za 8k do negocjacji pierwsza rej to luty 2017 przebieg 7k nr tel 531460258 to nie jest żaden mój znajomy znalazłem na grupie FB ale jest blisko mnie

Edytowane przez benywariat

ciekawy temat. Nikamo zarzuciła temat, ludzie od 5 dni wymyślają, dopytują, a z jej strony żadnej odpowiedzi...

ciekawy temat. Nikamo zarzuciła temat, ludzie od 5 dni wymyślają, dopytują, a z jej strony żadnej odpowiedzi...

Racja, toż to jawne olanie tematu :)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz :zeby: ,czego się czepiasz ? ha,ha

No przepraszam, że mam ostatnio mało czasu na siedzenie w internetach...

Krakus mam nadzieję, że Twoje życie za bardzo nie ucierpiało na tym, że nie odpisałam 5 dni na posty... niektorzy tylko w weekend maja czas "na glupoty" i posiedziec przy kompie i zyja :P 

rafix - dziękuję, ale nie w moim stylu, nie do końca wizualnie mi pasuje, a przecież jestem kobitą :P mam nadzieję, że znajdziesz godnego kupca!

Krakus - podobne jak rafixa, więc dzięki, ale jednak nie tego szukam ;)

Walle - niby gdzie masz te Yamaszki? :P 

Zuza - Duke też fajny, też obczajałam, ale chyba jednak taki jak na focie bardziej mi się podoba... :>

Cirus - kiedyś mi się podobała Ninja ale niestety nie miałam okazji się przysiąść, ale widzę, że podobna cena do KTMa, a z Ninją mam trochę niemiłe wspomnienia, więc gabarytowo mogłoby być ok ale jednak wygrywa KTM

Jastrząb - im mniejsza kwota, tym większa możliwość kupna.. fajnie jakby się dało radę zmieścić w 10 kołach, ale te KTMki to widzę po 15 stoja... a wiadomo że szybciej bym miała np np 5 tys niz 15 :D

Pavlacos - sorry ale nie ma zdjęć z tyłu :P

mariuszn - przede wszystkim zalezy mi na mniejszej wadze niz gs500 - i zeby nie byl wiekszy gabarytowo, bo na Giezie to spokojnie siegalam ziemi.. jak najbardziej uzywka moze byc. Ten Bajaj moglby byc brany pod uwage, ale czemu mowisz, ze jest tanszy od KTMa? taki KTM z foty ale rocznik 2015 jest wlasnie za 15k - tak jak ten Bajaj :) 

Seev - zxr400 widzę że na mokro to prawie 190kg, więc ciężkawy... no i widze ze roczniki tak 1991, wolalabym cos nowego, Gieza mialam z 2000 wiec wolalabym raczej isc do przodu niz sie cofac :) 

luckat - fajna opcja to BMW, z wygladu i na mokro niecale 160 kilo, konkurencja dla KTMa, z aukcji mlodszy rocznik niz ten KTM co mowie z 2015, aaale jednak wciaz KTM wygrywa... ale naprawde dobra propozycja, dzieki :)

benywariat - dzieki, zobacze zdjecia jak mnie tam dodadza do tej grupy gdzie ogloszenie. na ninja600 siedzialam i jakis taki szeroki bak mi sie wydawal, szkoda ze nie mam w ogole porownania na takiej mniejszej kawie. i mowie ze jednak troche mam wspomnienia srednie wiec nie wiem czy finalnie bym sie zdecydowala, szczegolnie jak zielone moto :P 

Jak chcesz kupic komarka to go kup. Po co robić burze mózgów skoro nic Ci nie pasuje. 50 mniej pojemnosci od gs czy wiecej roznicy nie robi, chyba że masz 10 lat i wszystko jest dla ciebie za cieżkie. Wiec nie ma co sie rozpisywać tylko jedz i kup to co chcesz. Zawężajac tak mocno swój wybór narażasz sie na kupno szrota za wyższe pieniądze.

Mysle że powinnas przestac marudzić i kupic cos do poj 250. cokolwiek co nie mialo dzwona. Pojezdzisz zobaczysz i zdecydujesz czy zmienić.

Tymczasem polecam to od czego większość z nas zaczynala.

http://allegro.pl/motorower-komar-i7283513357.html

Łatwo sie wsiada, jak na damke, lekki, łagodny aż chce sie go tulić.

Jak wolisz cieższego plastika to polecam manual.

https://youtu.be/qKpey6LTNug

Aż strach cokolwiek napisać  :o:  , nie odpiszesz to się po obrażają , Nika założyła temat o nie zbyt popularnej"tutaj" pojemności moto i chodziło o podsuwanie sprzętów które mogą jej przypaść do gustu . Nie ma się co denerwować i wysyłać złośliwości jako propozycję , jak ktoś chce pomóc niech podsuwa propozycję , nie interesuje temat nie pisać nic a dziewczyna założyła do takiej pojemności jej pasuje i tyle . Kupi na nowo się wczuje w klimat i w przyszłości może zmieni ale to już jej sprawa napisała bo chciała opinii i pomocy , od środy ma być już słonecznie  :lol-1:  :p:

Krakus mam nadzieję, że Twoje życie za bardzo nie ucierpiało na tym, że nie odpisałam 5 dni na posty... niektorzy tylko w weekend maja czas "na glupoty" i posiedziec przy kompie i zyja :P

serce krwawiło, ale jakoś przetrwałem :)

​GS 500 jakiś bardzo ciężki nie jest. Jeśli chcesz coś sporo lżejszego, to może rzeczywiście warto rozejrzeć się za 250?  np. Honda VTR. Znajoma ma od 3 lat i bardzo sobie chwali.

​Moja rada, siądź na motocyklu, nie oceniaj po wadze na papierze. Liczy się również jak wysoko jest środek ciężkości. 

Albo napisz wprost, kupię kata do 10 tysi i szukaj. Pewnie zanim znajdziesz, dozbierasz do 15 ;)

Edytowane przez krakus

hahaha, jak baby, zaraz się poobrażajo  :puknijsie:

brakuje tylko wpisu, że to totalnie bez sensu i najlepiej kupić hajkę, bo inne to gówno i nie jedzie :D

imho uważam, że to bardzo fajny wybór, zarówno w kwestii wagi jak i pojemności oraz wygody użytkowej

widzę że raczej celujesz w motki sportowe z owiewkami, zatem w twoim budżecie to raczej trzeba będzie się przeprosić z kawasaki i stestować sobie (250 lub 300) ewentualnie cbr'kę

lub doskarpecić do wymarzonego ktm (wersję naked widzę tańsze)

jak chcesz pojechać klasyką i oryginalnością stestuj sobie jeszcze zxr400

ewentualnie naked, ale też ciekawy yamaha mt- 03, ten starszy model

jak coś znajdę to dam znać, ew we wrocku coś ci mogę obejrzeć

pzdr

zxr400 bo to wiekowy śrut z gównianym silnikiem. no chyba że jako motocykl kolekcjonerski ...

Gardzin - jeśli byś był bardziej do przodu to byś wiedział, że zaczęłam od GS500, więc Twój komentarz jest lekko nietrafiony a do tego złośliwy i troszkę chamski. Wolałabym, żebyś się więcej nie udzielał w tym temacie, jeśli ma to być w takim tonie. Jakbyś też doczytał o pojemności to bardziej mi zależy na mniejszej wadze niż jaka to będzie pojemność, ale zazwyczaj jednak to idzie w parze. Wiem czego chcę i jakie mam oczekiwania, więc nie będę się zadowalać byle czym, bo "jest to biorę". Spodobał mi się KTM ze zdjęcia to pomyślałam, że zarzucę temat to mi chłopaki pewnie podpowiedzą coś podobnego, co będę mogła sobie obczaić i wziąć pod uwagę. No ale Tobie to już dziękuję ;)

kwinto - dzięki za zrozumienie, mądrego to jednak dobrze posłuchać :P

pavlacos - no taka cbrka250 w malowaniu repsola tez mi sie zawsze podobala... https://www.otomoto.pl/oferta/honda-cbr-honda-cbr-250r-2013r-repsol-stan-idealny-jak-nowa-zarejestr-i-ubezp-ID6zKSlI.html tylko wlasnie fajnie zanim bym jechala osobiscie gdzies moze u siebie miec opcje chociaz sobie usiasc na czyms takim zeby wiedziec jak mi to pasuje :) na razie jestem na etapie odswiezenia jazdy po 3 latach (jeszcze przed majowka) wiec nie mam cisnienia na znajdowanie juz docelowego moto, najpierw poczuje sie znow pewnie i wtedy mozna szalec, a ze pewnie wiekszy wybor we Wrocku to mozliwe ze pomoc sie przyda - ta cbrka repsola widze w dolnoslaskim nawet :) a mt-03 to kiedys chyba chriss dodawal fote takiej bialej to mi sie mega podobala, no ale to juz waga wieksza jak pamietam :P 

krakus, no jaki dzielny, cieszę się, że dałeś radę :D nie twierdze ze GS500 jest jakis ciezki no ale jesli jestem dosc drobna kobita 161 cm w kapeluszu to na pewno lepiej sie czuje na moto ktore wazy 150 kilo niz 200 :D szczegolnie przy manewrach... na Giezie mialam pare lekkich gleb to ciezko bylo podniesc :D na pewno sama waga na papierze to nie wszystko, to racja :) dzieki :) 

tydzien temu jezdzilem testowo na kawasaki er-6n - co prawda to 650 ale mala zgrabna i wg. mnie dosc lekka, ceny bardziej przyzwoite i tez takie to inne troche niz wszystko. mniejsze pojemnosci czasem maja dosyc pojebane ceny...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.