Skocz do zawartości

[K] Coś Mniejszego Od Gs500 - Tak Koło 300-400 Pojemności :p

nikamo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoc dl 250 sie pokazal do testow ;)

Jeszcze raz powtórzę, jeden z najmniejszych jakich widziałem w realu i na nim siedziałem to CBR500 , nie mylić z większym CBR600 - to zupełnie inne moto. Jak dla kogoś ten za duży to zostaje tylko motorynka albo hulajnoga. 

• Upvote 1

Nikamo ,to co mogę Tobie doradzić to przejedź się po salonach i zrób

sobie jazdy testowe.W końcu to ma być moto, które Tobie ma pasować,

a nie "doradzaczom ",nie wykluczając mnie ,ha,ha

Masz rację ,że masa jest jakoś związana z mocą,ale też środek ciężkości 

jest ważny i to co w papierach stoi czasem zupełnie inaczej odbiera się w czasie jazdy.

Ja mogę dodać ,że testowałem kilkanaście różnych motocykli i moja subiektywna

opinia często różniła się od powszechnie panujących.

A powracając do Bajaja to ta cena dotyczy nowych z 2018,a Ty przytoczyłaś cenę KTM z 2015.

Więc dalej jest aktualne ,że Bajaj jest tańszy.

Gardzin - jeśli byś był bardziej do przodu to byś wiedział, że zaczęłam od GS500, więc Twój komentarz jest lekko nietrafiony a do tego złośliwy i troszkę chamski. Wolałabym, żebyś się więcej nie udzielał w tym temacie, jeśli ma to być w takim tonie. Jakbyś też doczytał o pojemności to bardziej mi zależy na mniejszej wadze niż jaka to będzie pojemność, ale zazwyczaj jednak to idzie w parze. Wiem czego chcę i jakie mam oczekiwania, więc nie będę się zadowalać byle czym, bo "jest to biorę". Spodobał mi się KTM ze zdjęcia to pomyślałam, że zarzucę temat to mi chłopaki pewnie podpowiedzą coś podobnego, co będę mogła sobie obczaić i wziąć pod uwagę. No ale Tobie to już dziękuję ;)

kwinto - dzięki za zrozumienie, mądrego to jednak dobrze posłuchać

pavlacos - no taka cbrka250 w malowaniu repsola tez mi sie zawsze podobala... https://www.otomoto.pl/oferta/honda-cbr-honda-cbr-250r-2013r-repsol-stan-idealny-jak-nowa-zarejestr-i-ubezp-ID6zKSlI.html tylko wlasnie fajnie zanim bym jechala osobiscie gdzies moze u siebie miec opcje chociaz sobie usiasc na czyms takim zeby wiedziec jak mi to pasuje :) na razie jestem na etapie odswiezenia jazdy po 3 latach (jeszcze przed majowka) wiec nie mam cisnienia na znajdowanie juz docelowego moto, najpierw poczuje sie znow pewnie i wtedy mozna szalec, a ze pewnie wiekszy wybor we Wrocku to mozliwe ze pomoc sie przyda - ta cbrka repsola widze w dolnoslaskim nawet :) a mt-03 to kiedys chyba chriss dodawal fote takiej bialej to mi sie mega podobala, no ale to juz waga wieksza jak pamietam

krakus, no jaki dzielny, cieszę się, że dałeś radę :D nie twierdze ze GS500 jest jakis ciezki no ale jesli jestem dosc drobna kobita 161 cm w kapeluszu to na pewno lepiej sie czuje na moto ktore wazy 150 kilo niz 200 :D szczegolnie przy manewrach... na Giezie mialam pare lekkich gleb to ciezko bylo podniesc :D na pewno sama waga na papierze to nie wszystko, to racja :) dzieki :)

Fakt.Przepraszam mój komentarz mógł być lekko złośliwy, Ale jak najbardziej trafny sama zauważyłaś że pojemność związana jest z masą motocykla. 250tki w tych czasach są świetne i dla Ciebie najodpowiedniejsze. Jak już Mariuszn2 stwierdził pochodź po salonach i przymierz się do któregoś z wybranych motocykli, bo żadne statystyki, ani też zdjęcia nie odzwierciedlą twojego samopoczucia na wybranym koniu.

Co do manuala który ci wysłałem on jest dla wszystkich nie tylko dla drobnych kobiet i może bardzo pomóc każdemu kto zaliczy małą glebę.

Bez urazy. Pozdro

Edytowane przez Gardzin

serce krwawiło, ale jakoś przetrwałem :)

​GS 500 jakiś bardzo ciężki nie jest. Jeśli chcesz coś sporo lżejszego, to może rzeczywiście warto rozejrzeć się za 250?  np. Honda VTR. Znajoma ma od 3 lat i bardzo sobie chwali.

​Moja rada, siądź na motocyklu, nie oceniaj po wadze na papierze. Liczy się również jak wysoko jest środek ciężkości. 

Albo napisz wprost, kupię kata do 10 tysi i szukaj. Pewnie zanim znajdziesz, dozbierasz do 15 ;)

o to to, moja żonka też mówiła że najlepsze moto na jakim jeździła to bmw f 700 gs niby ponad 200 kg a mówiłą że jak na rowerze, tak nisko środk ciężkości że nie czuć wagi. Ma też 160 cm, podobnej budowy do Twojej Nikamo. Jest jeszcze hyosung gd 250, super moto o wadze 150 kg, jeździ super są wersje r i n pali to nic, ok 3 litrów

Ja tam się nie znam, ale ten Hujosung wydaje się ciekawy.. 

nikamo erdol wszystko bierz motorower :D

Kiedyś było coś takiego jak: moto morini dart 400

ciekawy mały ścigacz

A ja powiem tak .Wez pod uwagę horneta taką jak ma Ola . Tylko ona ma zmienioną kanapę i coś jeszcze. Ale byś musiała z nią pogadać. Była w tamtym roku na zlocie i powinnaś widzieć ten motocykl.

A ja powiem tak .Wez pod uwagę horneta taką jak ma Ola . Tylko ona ma zmienioną kanapę i coś jeszcze. Ale byś musiała z nią pogadać. Była w tamtym roku na zlocie i powinnaś widzieć ten motocykl.

i kości obniżające :) 

Ja tam się nie znam, ale ten Hujosung wydaje się ciekawy.. 

mam to w salonie - uzwany.  w stanie super (jakies 300km na liczniku), pali faktycznie mniej niz nic  a nikt tego g***na nie chce nawet za £100 wziac. szajs jakich malo. jedna reka dociskasz zawias do oporu. wolalbym nawet na to nie siadac...

mam to w salonie - uzwany.  w stanie super (jakies 300km na liczniku), pali faktycznie mniej niz nic  a nikt tego g***na nie chce nawet za £100 wziac. szajs jakich malo. jedna reka dociskasz zawias do oporu. wolalbym nawet na to nie siadac...

masz gd za 100 funtów? biorę 

masz gd za 100 funtów? biorę 

nie bedzie Ci sie oplacalo go stad wywozic - cla :/

nie bedzie Ci sie oplacalo go stad wywozic - cla :/

jakie cła?

jakie cła?

no właśnie dziwne dziwy ale sprowadzając cokolwiek na Gibraltar - tak, UE itd... i wywozac z Gibraltaru płacisz straszne cła... codziennie place kilka tysięcy funtów na motocykle, samochody z Hiszpanii i różne towary. Taki to tutaj absurd, ze klientom z Hiszpanii bardziej opłaca się kupić motocykl i zostawić na Gibraltarskich numerach - moja firma jako właściciel, niz "importować" go znowu do hiszpanii bo muszą znowu zapłacić cla i podatki. Płaci się według "książki" gdzie maja ile cos powinno kosztować. za samochód wychodzi ponad 30% ekstra. dlatego samochód który w Hiszpanii kupisz za 10000 euro na Gibie będzie za 13k... funtow. paranoja. myślę ze to dlatego ze sie tutaj hiszpanie z gibraltarczykami nie lubia :D

w polskim prawie motocykle spoza UE są objęte tylko 10 % cłem, akcyza nie obowiązuje, dodatkowo vat 22%, z UE nic nie opłacasz

w polskim prawie motocykle spoza UE są objęte tylko 10 % cłem, akcyza nie obowiązuje, dodatkowo vat 22%, z UE nic nie opłacasz

Hiszpania i Gibraltar sa w UE a mimo to cisna tam ostra kase.

Mowisz ze w polskim prawie. ale motocykl musisz pierw przewieźć przez granicę Gib-Hiszp gdzie Cie sprawdza i nie puszcza bez opłat. jutro mogę spróbować wybadac ile wyjdzie za wszystko jak chcesz.

Hahah a wypozyczenie go na tydzien na gibraltarze ile? :P

Około 150 kilo to raczej jednocylindrówki, chyba, że nowsze sporty drogie, ale ostatnimi czasy waga motocykli rośnie, więc będzie ok 160-170kg nawet przy małej pojemności bo "buda" wielka, upsy, cuda wianki.

Porównaj nowego gixa 125 i litra w wadze...

Mogę podrzucić jako pomysły:

Honda CBF250 - pół cebuli

138 kg na sucho

thumb_ihost_1524813579__cbf250.jpg

Honda VTR250 - klon dukata, mój faworyt, no i V-ka  :zeby:

motocykl mało popularny ale w UK się czasem pojawia

139 kg na sucho

thumb_ihost_1524813627__vtr250.jpg

Honda CB400SS - dużo klonów teraz tego sprzedają, romety, mashe i inne oparte na tej samej konstrukcji.

139 kg na sucho

thumb_ihost_1524813550__cb400ss.jpg
Suzuki ST400 Tempter - klasa, ale trudny do dostania, importować z Japonii by raczej trzeba

159kg na sucho

thumb_ihost_1524813607__st400.jpg

Edytowane przez Havana

Hahah a wypozyczenie go na tydzien na gibraltarze ile? :P

wypozyczanie jednosladow (z silnikiem) jest na Gibraltarze nielegalne/zakazane  - co smieszne elektryczne juz mozna.

cena za wywoz tego cud-moto tylko przez granice do Hiszpanii - 1450£  :puknijsie:  :puknijsie:  :puknijsie:

Edytowane przez Walle

Dzięki jeszcze raz wszystkim za wypowiedzi i propozycje, poogladalam sobie, i na chwile obecna to najbardziej jestem za Honda VTR250 - dzięki Havana! Kiedyś mi się mega podobał ducati monster, a tu jeszcze lekki motocykl i mniejszy, i cenowo przystepniejszy niz KTM czy ten Repsolek... znalazłam nawet fajna sztuke w moim wojewodztwie, wiec w polowie maja jak bede po 5h jazd przypominajacych to bede gotowa zrobic jazde testowa wiec miejmy nadzieje ze kasa pozwoli i pojade zobaczyc te VTR250 :) 

Walle, no a Ty to widze interesy robisz... :D 

jeszcze raz dzieki wszystkim, jakby jeszcze przyszly Wam jakies pomysly no to mile widziane, pokazalam tacie te Honde to mowi ze za mala, ale co on tam wie, dla niego moze i tak, a dla mnie moze byc idealna :D 

Dzięki jeszcze raz wszystkim za wypowiedzi i propozycje, poogladalam sobie, i na chwile obecna to najbardziej jestem za Honda VTR250 - dzięki Havana! Kiedyś mi się mega podobał ducati monster, a tu jeszcze lekki motocykl i mniejszy, i cenowo przystepniejszy niz KTM czy ten Repsolek... znalazłam nawet fajna sztuke w moim wojewodztwie, wiec w polowie maja jak bede po 5h jazd przypominajacych to bede gotowa zrobic jazde testowa wiec miejmy nadzieje ze kasa pozwoli i pojade zobaczyc te VTR250 :)

Walle, no a Ty to widze interesy robisz... :D

jeszcze raz dzieki wszystkim, jakby jeszcze przyszly Wam jakies pomysly no to mile widziane, pokazalam tacie te Honde to mowi ze za mala, ale co on tam wie, dla niego moze i tak, a dla mnie moze byc idealna :D

Ta vtr wygląda fajnie, ciekawe jak jeździ. Umówiłem się na test Bajaj, dzisiaj to oglądałem, wygląda fajnie niemniej jest większy od gs-a i wagowo podobnie, ale zdecydownie lepsza pozycja niż w gs, zobaczymy.

Jakby ktoś szukał czegoś mniejszego, ale niekoniecznie lżejszego to jest jeszcze jedna fajna hónda - CB400 Four NC36

thumb_ihost_1525099018__nc36.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.