Skocz do zawartości

Ochraniacze Na Kolana

seebst
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zainteresowany nabyciem ochraniaczy na kolana zakładanych bezpośrednio na spodnie. Głównie potrzebuję tylko do tego, żeby rano jadąc do pracy, kiedy jest jeszcze zimno, wiatr nie ciągnął mi po kolanach bezpośrednio, żeby je choć trochę chronił od wiatru i zimna. Do roboty mam zaledwie 10 km, a nie chce mi się ubierać w spodnie motocyklowe, bo późnej nie mam za bardzo jak się przebrać...

W kontekście ochraniacze czy neoprenowe?

Ja po zakupie ciuchów na prąd mam chyba na sprzedaż neoprenowe nakolanniki całkiem dobrze sprawujące się w +4 stopniach.

Jeno najlepiej je zakładać bezpośrednio na kolana bo wtedy od skóry trzymają ciepło jak tralala.

http://online4-biker.com/pl/p/Ocieplacze-kolan-LOUIS-LXL/42

Jestem zainteresowany nabyciem ochraniaczy na kolana zakładanych bezpośrednio na spodnie. Głównie potrzebuję tylko do tego, żeby rano jadąc do pracy, kiedy jest jeszcze zimno, wiatr nie ciągnął mi po kolanach bezpośrednio, żeby je choć trochę chronił od wiatru i zimna. Do roboty mam zaledwie 10 km, a nie chce mi się ubierać w spodnie motocyklowe, bo późnej nie mam za bardzo jak się przebrać...

Edytowane przez pwm

Chciałem je po prostu bezpośrednio na spodnie założyć, żeby szybko po przyjeździe do pracy je zdjąć, bez ściągania spodni. Po prostu przed chłodem i wiatrem ma mnie chronić i tyle. Przejechałem się dziś w temperaturze około 5 stopni i moje kolana do tej pory czuję.

to ja bym pomyślała o czyms takim: ochraniacze-kolan-nakolanniki-z-zawiasem
Czyli ochraniacze z myslą o Enduro. Można je spokojnie załozyć na spodnie, mają regulowane rzepy.

Ja mam takie: http://allegro.pl/ocieplacze-na-kolana-kobi-cieple-nakolanniki-zew-i7249790106.html

Kupiłem je właśnie żeby nie przewiać kolan gdy jadę rano do pracy w jeansach.
Spełniają swoje zadanie.

Ja mam takie: http://allegro.pl/ocieplacze-na-kolana-kobi-cieple-nakolanniki-zew-i7249790106.html

Kupiłem je właśnie żeby nie przewiać kolan gdy jadę rano do pracy w jeansach.

Spełniają swoje zadanie.

A nie wydają się za krótkie? One grube i sztywne są?

A nie wydają się za krótkie? One grube i sztywne są?

Jak dla mnie są ok. Idealnie pokrywają cały staw kolanowy. Są grubsze od tych pokazanych przez @pwm ale to dlatego, że pomiędzy warstwą wierzchnią, a polarem, który jest od wewnętrznej strony jest cienkie wypełnienie. Nie są sztywne.Zwykły materiał. Coś jakby cordura na wierzchu i polar od spodu.

Sebastian,a ja po tytule sądziłem ,że już zacząłeś (po Alpach ) na kolano schodzić  :zeby:

seebst, a ja ci poradzę idź do decathlonu i kup sobie ochraniacze do siatki czarne za  ok 20 ziko

siedzą elegancko, pod szersze spodnie też wlezą, kiedyś kupiłem na próbę,a jeździłem tak 2 sezony + termosrajtki, jak mi się nie chciało zmieniać portek :)

zaraz pewnie tu usłyszę nie zamawiany wykład ... ale jakby miało napis motocyklowe to by kosztowało 100zł:)

żeby nie było miałem też wypasione ochraniacze, ale minus jest taki że po prostu jadą po lakierze bez litości

O,o! O to to! Z tym, że decathlonu koło siebie nie mam, jedynie martes sport. Będzie to tam?

ochraniacze enduro mogą rysować motocykl, trzeba to brać pod uwagę. Dodatkowo moje mają otwory wentylacyjne, więc przed zimnem nie wiem czy dobrze by chroniły. W lato podobało mi się jak tamtędy powietrze wpadało. 

Ja bym jednak wolał kupić coś zapinanego na rzep, niż te do siatkówki. Operacja zakładania/zdejmowania dosyć uciążliwa i może wymagać zdjęcia butów.

Edytowane przez krakus

No faktycznie, tego że bak może rysować - nie przewidziałem. Chyba będę musiał organoleptycznie sprawdzić po sklepach...

Kupiłem te z decathlonu. Najszerszy jaki był, ale i tak ciężko je się na jeansy zakłada, a jeszcze gorzej ściąga. No może się z czasem rozejdą... niestety nie byłem w cywilnych jeansach, a w pełnym stroju motocyklowym. Dopiero w domu je sprawdziłem. Szkoda, że nie są na rzepy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.