Skocz do zawartości

Suzuki Gsf650S Bandit 2011R. Prośba O Ocenę

majestic
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Planuje w najbliższym czasie obejrzeć ten motocykl:

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf650s-bandit-2011r-CID5-IDsZUBZ.html

Właściciel twierdzi że motocykl cały w oryginale.

Co sądzicie? Może ktoś go już oglądał?

W oryginale cały nie jest, bo kanapa jest akcesoryjna, ale to tylko na plus.

Z takim przebiegiem, to silnik ledwo dotarty.

Mnie tylko dziwi że motocykle z Francji zawsze z małym przebiegiem i za pół darmo...:)

Jakbyś miał jechać oglądać to bierz koniecznie dobrego mechaniora, dla Ciebie będzie lalka a on będzie wiedział gdzie ma zajrzeć żeby sprawdzić czy aby napewno.

Jakbyś miał jechać oglądać to bierz koniecznie dobrego mechaniora...

Nie mam takich znajomości póki co :)

Ale umówiłem się na sobotę na oględziny i jazdę próbną + sprawdzenie w wybranym przeze mnie serwisie (na mój koszt oczywiście).

Może ktoś jest z tamtych rejonów i podrzuci jakiegoś pewnego mechanika?

Faktycznie, to francuz, oni dziwne modyfikacje robią. Błotnik z tyłu jest przycięty. Dla mnie minus. Bez ogarniętej osoby do moto nawet nie idź. Ty się podjarasz, a ktoś musi wylać kubeł zimnej wody na głowę.

Ja tam specem nie jestem, ale jak na tak niewielki przebieg to wydech wygląda na dość mocno przepalony.

Tanio jak za ten rocznik. 

Ale nie łudził bym się że ktoś z francji przywiózł motocykl lub samochód bez dzwona, pytanie jak wielki to był dzwon. 

Nie mam takich znajomości póki co :)

Ale umówiłem się na sobotę na oględziny i jazdę próbną + sprawdzenie w wybranym przeze mnie serwisie (na mój koszt oczywiście).

Może ktoś jest z tamtych rejonów i podrzuci jakiegoś pewnego mechanika?

O z mojego rodzinnego miasta : ) Polecam chłopaków z Traugutta 126: Euro-Mar. Stacja kontroli pojazdów.- ja u nich robię przeglądy autka i ostatnio też moto.

No i oczywiście przestrzegam że Ostrów jak i cała południowa WLKP to zagłębie mirków handlarzy co ciągną złom z zachodu. - co oczywiście nie znaczy że nie można kupić czegoś ciekawego. Powodzenia!

EDIT: No i jeszcze jest Moto Graber - Lamki 48i - nie byłem (kolejki tragedia!) ale znajomi się u niego serwisują i chwalą

Edytowane przez Eezy

Dzięki wszystkim za opinie.

Eezy - dzięki za namiary, ale ogarnąłem już sobie mechanika z Ostrowa Wielkopolskiego - mam go zabrać po drodze i ma się przyjrzeć temu Bandycie.

Dam znać jutro co i jak.

Sprawdź numer Vin w historii ubezpieczenia konieczne. Jak miał dzwona we Francji to na pewno będzie o tym wzmianka w papierach.

Francuzy są takie tanie, bo firmy ubezpieczeniowe robią szkody całkowite i za grosze sprzedają handlarzom. Problem tylko jest potem taki, że może być kwas z rejestracją Moto.

Wysłane z mojego fona

No i stało się... Kupiłem tego Bandita! :)

Ogólnie potwierdziło się to wszystko o czym mówił sprzedawca, mechanik też nie miał większych uwag co do stanu technicznego. Jedynie przednia opona to śmietnik.

Wróciłem nim 400km na kołach i jestem zadowolony z zakupu :)

https://drive.google.com/file/d/1lGr2DTlK5yd-JU72boVEtBTFQyt8tZ40/view?usp=sharing

Teraz tylko papiery pozałatwiam i można zaczynać sezon.

Dziękuje wszystkim udzielającym się w temacie  :rock: