Skocz do zawartości

[K] Pokrywe Zbiorniczka Płynu Hamulcowego

MarianAwaryjny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

jak w tytule może komuś się pląta, foto dla przykucia uwagi
pokrywa-zbiornika-plynu-suzuki-dl-an-sfv
pzdr :mario:

a ja się podepnę - ja bym przygarnął śrubki ale z porządnym twardym łebkiem żeby się nie obrabiał przy odkręcaniu :D 

Podpinam się w temacie śrubek bo mi ostatnio mechanik przy wymianie pony jedną uszkodził.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Yyy. Śrubki to se w sklepie nowe kupcie za kilka groszy. Czarna białe jakie tylko chcecie utwadzane

Yyy. Śrubki to se w sklepie nowe kupcie za kilka groszy. Czarna białe jakie tylko chcecie utwadzane

jasne, mam ich cala garsc. problem w tym ze łebek jest tak miekki ze samo odkrecanie czy dokrecanie co juz znieksztalca.

źle dopasowany śrubokręt czy nieodpowiednia siła dokręcania/odkręcania? :) 

Yamaha dla tych śrubek podaje siłę 1,5Nm.

dopasowany dobrze, dokrecam moze lekko mocniej nic 1.5 Nm ale nie mocno, po roku jak chce odkrecic to jak zaspawane siedza :D

jasne, mam ich cala garsc. problem w tym ze łebek jest tak miekki ze samo odkrecanie czy dokrecanie co juz znieksztalca.

Na temat srub oryginalnych pisalem juz tu

https://polishbanditcrew.pl/topic/22493-gaźniki-ogólne-problemy-z-gaźnikami/page-11#entry508114

Kup sobie srubki z A2 wedlug DIN 966/ISO 7047 w formie H i bedziesz mial spokoj.

Jezeli rozchodzi sie o sile dokrecania to zalezy to od wielu faktorow ale mozna powiedziec, ze sruba M4 z A2 klasy 70 mozesz smialo dociagac z sila 2 Nm

Dokladnie. Przy oryginalnych pasuje.

Edit

Tak wygladaja te sruby

DIN-966-A259c358be0b00f_1280x1280.jpg

Edytowane przez pioter

Pokrywe Zbiorniczka Płynu Hamulcowego

powinienem gdzieś mieć w garażu ale czas, żeby poszukać będę miał dopiero dziś w nocy/jutro ok południa. Obserwuję temat i jeśli mnie nikt nie uprzedzi to postaram się ogarnąć

powinienem gdzieś mieć w garażu ale czas, żeby poszukać będę miał dopiero dziś w nocy/jutro ok południa. Obserwuję temat i jeśli mnie nikt nie uprzedzi to postaram się ogarnąć

no w końcu coś w temacie

a se śrubki w osobnym temacie piszcie a nie :p:

Ja śrubki w sklepie ze śrubkami kupiłem i dopasowałem odpowiednią końcówkę wkrętaka. Jednak przed przykręceniem ich posmarowałem je i otwory tej pokrywki smarem miedzianym. Mam nadzieję, że na przyszłość będzie lepiej. Tylko odpowiednia końcówka jest ważna.

Kupcie sobie te srubki na imbus albo torx i po problemie.

Sorry ale byłem wczoraj na paradzie a wieczorem się najebałem, dziś poszukam!

Spuszczam głowę i przepraszam za zamieszanie, nie odnalazlem tej pokrywy (a szukałem) i przypomnialem sobie, ze poszla w swiat :/ także tego, - moze Frank pomoże

Frank ile ??
pisz pw z numerem konta i   ooo

Spuszczam głowę i przepraszam za zamieszanie, nie odnalazlem tej pokrywy (a szukałem) i przypomnialem sobie, ze poszla w swiat :/ także tego, - moze Frank pomoże

Ty się niczym nie przejmuj :beer:

Bo dzieciaczki wystarczy miedziakiem posmarowac gwint i nie dopierd. ich na maxa i wtedy jest ok

To tak zrobiłem i nawet wcześniej o tym napisałem :D zobaczymy za jakiś czas, gdy przyjdzie mi otworzyć pokrywę, czy pójdzie jak masełko ;)

Poczekaj Marian, będe dzisiaj w domu to napiszę PW,

Przepraszam nie wyskoczylo mi powiadomienie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.