Skocz do zawartości

Usuwanie Brudu Owadów Zaschniętych

kuzik71
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

(Panowie coś po pierdzieliłem i nie moge teraz usunąć tego okienka z innymi tematami,prosze moderatora o pomoc..............)

Wracajac do tematu czym najlepiej usuwać zschnięte owady z motocykla ,kasku wizjera ,karszer myjka czy jakas chemia?

Edytowane przez Krzysztof

Ja się tak zastanawiałem czy to jakaś zagadka jest :D

Wracajac do tematu czym najlepiej usuwać zschnięte owady z motocykla ,kasku wizjera ,karszer myjka czy jakas chemia?

Jak przy praniu brudnych rzeczy, zastosuj wstępne namaczanie :)

Przy usuwaniu z szyby czy wizjera, biorę papierowy ręcznik, namaczam w wodzie i kładę np. na wizjer. Czekam chwilę aż sobie towarzystwo odmoknie i ściągam je tym ręcznikiem.

to ile tam to leżało 10 lat?

płyn do szyb i vuala

czasem używam chusteczek do pupy niemowlaka - hm.... do czego ja ich nie używam :P

płyn do mycia okien i jazda. po minucie, dwóch schodzą jak trzeba.

z motocykla to psikasz dobrym srodkiem do usuwania owadow i po 2 ninutach myjesz.

na wizjer zadna chemia tego typu.

Albo tak jak kitza mokry recznik na kilka minut albo uzywam srodka do mycia wizjera s100.

Ja używan najpierw chusteczek nawilzanych a potem ręcznik papierowy i schodzi jak ta lala.

ja mam prostą metodę (kiedyś przeczytałem chyba nawet tu na forum)

biorę ręczniki papierowe, moczę dość obficie w wodze i "naklejam" na owiewki, (dość dokładnie, żeby wszędzie zwilżyć)

następnie czekam 5-10 minut i "odklejam"

większość resztek po owadach schodzi razem z ręcznikami a to co nie zeszło schodzi po jednym delikatnym przetarciu wilgotną szmatką lub nawet tym samym ręcznikiem który przed chwilą odkleiłem (tylko tą czystą stroną)

póki co skuteczność 100% (oczywiście im szybciej po trasie tym lepiej schodzi, ale wiele razy robilem dzien czy dwa później i też nie było żadnego problemu).

aha - na kasku robię dokładnie to samo z tym samym skutkiem. nie potrzeba żadnej chemii.

Edytowane przez Krzych

Dzieki.,myłem płynem do szyb ale to od razu słaobo złazi zastosuje namaczanie ...

Pozdrawiam ALL.

wizjera nie polecam plynem do szyb bo na niektorych wizjerach jest dodatkowa warstwa ktora nie akceptuje alkoholu zawartego w plynach

Płyn do szyb utwardza szybke, jeśli nie chemia motocyklowa to namoczyć mikrofibre położyć na kask i poczekać :)

Od lat używam i kupuję w Aldim za ok. 6 zl , spełniają idealnie swoje zadanie                                                                                                             2ri0gsoslfre_t.jpg

Na cały sezon i nie tylko obdzielając wszystkich z którymi jadę , uważam że nie ma lepszego środka łatwość z jaką czyści (owady) mega na plus , po przetarciu suchą szmatką i nie było tematu - polecam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.