Skocz do zawartości

Bwu88 - Szukam 1250N - Prośba O Ocenę

bwu88
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Bulbulator jest pierdzilnięty :) daj sobie spokój :)

coś kręci... co to jest zatyłek???

Ale cały bulbulator czy wystarczy wymienić same przyczłapy do bulbulatora? ;-)

coś kręci... co to jest zatyłek???

Chciał być kulturalny i uniknął słowa "zadupek" :-P

Kolega się przywitał, więc można z czystym sumieniem napisać, że przegiąłeś pałę!

na moje oko przyczłap od bulbulatora tylko odleciał a bulbulator jest ok!

a serio ponieważ przywitanie było jedź do ASO i będziesz na 100% wiedział co i jak... w końcu 120 królów Jagiełłów na ulicy nie leży ;)

do tego poproś o vin i datę rej... sprawdź sobie na historiapojazdu jak przebiegi.  jak gośc ma 2 lata to powinny być przebiegi.

a skąd pomysł na przesiadkę z intruza na dziora? W korkach stałeś pomimo motonga? ;)))

P.S. Ja wszystkich wysylam do ASO ;) więc poczekaj co tam eksperci od mechaniki od nas napiszą.

Edytowane przez pwm

Napisano (edytowane)

@pwm

Spróbuję załatwić to w sobotę w ASO w Lublinie, jutro zadzwonię i upewnie się czy czynne będą mieli.

Sprawdzałem tę historię i tutaj pojawiła się pierwsza wątpliwość. Moto pierwszy raz zarejestrowane w PL w lipcu 2016, a pierwszy przegląd w PL w lipcu 2017 z przebiegiem 20k z groszem. Czyli...przez pierwszy rok bez przeglądu albo na ważnym przeglądzie belgijskim, choć czy to tak by się złożyło...? Jak będę rozmawiał to dopytam.

Dlaczego zmiana Intruza...Żądza mocy ;-) Gabarytowo też był dla mnie dość mały. Jeździłem również niby Intruderem VS 1400 ale chcę coś innego gatunku. Przyznam, że po "małym Intruzie" chciałem power cruisera w postaci VZRa 1800 ale budżet...zauroczyły mnie również duże nakedy, rozważałem XJRkę 1300 ale do gustu bardziej mi przypadł Bandit 1250.

Edytowane przez bwu88

30 tysi i wymienione łożysko, klocki, napęd?

To musiało być ostro traktowane. :)

Mi pyknęło 50 i jeszcze mam fabryczne. A moto lekko nie ma :)

30 tysi i wymienione łożysko, klocki, napęd?To musiało być ostro traktowane. :)Mi pyknęło 50 i jeszcze mam fabryczne. A moto lekko nie ma :)

Wymiana tych elementow przy 30 tys jest zupełnie naturalna. Nic nadzwyczajnego w b 12,5

Wymiana tych elementow przy 30 tys jest zupełnie naturalna. Nic nadzwyczajnego w b 12,5

Naturalna wymiana klocków i łańcucha przy 30 tysiącach?

Chyba żartujesz.

Oczywiście że tak, zwykle na pierwszych klockach juz masz blache (mowa o przodzie) chyba ze ktos uprawia emerycką jazde a łancuch jest wyciagniety jak szmata. Wiesz ile osob potrafi zadbac o naped? Moze z 1 % użytkowników.

Co tam u emeryta?

Ja to ku...de pradziadek pewnie jestem, bo jak zalukali przy 58kkm w sprzęgło to zero zużycia... polata do 120kkm jak nic....

łożysko główki nówka.

jednak co do klocków to racja jak masz klocki hamujące to 18kkm i wymiana.

Naturalna wymiana klocków i łańcucha przy 30 tysiącach?
Chyba żartujesz.

nie wiem bo robi się zerowy przegląd przed rejestracją.

nie mam pojęcia czy zerówkę też pokazują w historiapojazdu  po prostu kupuję motongi krajowe mam wtedy od a-z pogląd na to co się z motongiem działo.

pamiętaj, że za granicą idioci nie żyją i nikt nie sprzedaje za 50% ceny zajebistych maszynek igieł bez wypadków.

zaraz dojdziemy do tego od kiedy zaczyna się wypadek (czy urwane lagi i silnik to już wypadek czy nie) 

ale sprawnej maszyny bez felera nikt nie sprzedaje w cenie nikłej.

możesz poszukać na olx albo ebay i są ceny ;)

natomiast jak ktoś miał glebę to koszty renowacji są tam spore więc może być tak, że po prostu motos był po paciaku i poszedł w świat dlatego warto ASO robić bo ci powiedzą czy kupować czy proste i czy nie na trytkach jest ;)

https://historiapojazdu.gov.pl/strona-glowna/-/hipo/historiaPojazdu/cepik?p_auth=DvMwVN4Z

a w dane zagraniczne coś wyszło?

@pwm
Spróbuję załatwić to w sobotę w ASO w Lublinie, jutro zadzwonię i upewnie się czy czynne będą mieli.

Sprawdzałem tę historię i tutaj pojawiła się pierwsza wątpliwość. Moto pierwszy raz zarejestrowane w PL w lipcu 2016, a pierwszy przegląd w PL w lipcu 2017 z przebiegiem 20k z groszem. Czyli...przez pierwszy rok bez przeglądu albo na ważnym przeglądzie belgijskim, choć czy to tak by się złożyło...? Jak będę rozmawiał to dopytam.

Dlaczego zmiana Intruza...Żądza mocy ;-) Gabarytowo też był dla mnie dość mały. Jeździłem również niby Intruderem VS 1400 ale chcę coś innego gatunku. Przyznam, że po "małym Intruzie" chciałem power cruisera w postaci VZRa 1800 ale budżet...zauroczyły mnie również duże nakedy, rozważałem XJRkę 1300 ale do gustu bardziej mi przypadł Bandit 1250.

Edytowane przez pwm

Napisano (edytowane)

@pwm

Na necie wyczytałem, że w przypadku nowych motocykli z zagranicy oraz tych z ważnym "zagranicznym" przeglądem, przeglądu zerowego nie robi się.

Wiadomo, cudów nie ma ;-)

Zagranicznych danych brak.

Edytowane przez bwu88

wygląda nieźle, sprawdzić obejrzeć - kupować

może jeździł na zagranicznych tablicach, stąd te jaja (jak papiery ma spoko to nie ma co kruszyć kopii)

Duża N-ka to już taki rarytas i w mojej ocenie wart sporo i na pewno godny uwagi , czy akurat ten pojedziesz to się dowiesz

@Neon - mnie też nie dziwi że wymieniał, u mnie napęd w litrze też się kończy - mam 20k, klocki też zmieniłem, a jest lżejszy od tej krowy:P

@pwm

Na necie wyczytałem, że w przypadku nowych motocykli z zagranicy oraz tych z ważnym "zagranicznym" przeglądem, przeglądu zerowego nie robi się.

Wiadomo, cudów nie ma ;-)

Zagranicznych danych brak.

Aso 350zł i po temacie ;)

jak facet nie ma nic do ukrycia to się pewnie zgodzi bez problemu.

Sprawdzałem na AUTODNA.

Pokazuje mi:

Model

RAV-4 II

więc nie wiem czy jest sens brać raport ;-)

Dawaj go do mnie na serwis to go przetrzepie ;)

Dla mnie wygląda spoko, jedynie z przebiegiem bym się nie zgodził... jak ten rocznik 80k letko

Dla mnie wygląda spoko, jedynie z przebiegiem bym się nie zgodził... jak ten rocznik 80k letko

No i wtedy z wymianą się zgodzę

No i wtedy z wymianą się zgodzę

Wtedy już wymienia sie rozrzad ;)

Dawaj go do mnie na serwis to go przetrzepie ;)

Ja to chętnie bym zawitał, ale podejrzewam, że kolesiowi nie będzie się chciało naginać do BP ;-)

Moje 22 letnie moto miało 27k km, ale to inna specyfika :-)

Dzwoniłem do gościa. Powiedział, że w 2016 przed rejestracją robił normalnie przegląd. Czytałem w necie, że czasem brakuje przeglądów na stronie historia pojazdu. Ogólnie do wymiany jedynie olej silnikowy i filtr na tę chwilę. Niepokoi mnie jego niechęć do ASO. Powiedział, że nie jeździ, bo jak kiedyś dwa razy sprzedawał samochody, których był jedynym właścicielem od nowości to nawymyślali i kklienci się zniechęcili, czyli ASO jest nie rzetelne ;-) Jeśli przyjadę na miejsce z mechanikami i specami to mogą oglądać do woli, bo nie ma nic do ukrycia :-P

Ale po cholere aso? Chcesz sie dowiedziec ze wszystkie zarowki swieca i masz cisnienie w oponach? Jedz do normalnego mechanika i niech przetrzepie moto, aso to parodia i przede wszystkim nie testuja motocykli a co mozna powiedziec bez przejechania sie na moto?

• Upvote 1