Skocz do zawartości

[K] Honda Vtr 250 - Możliwość Sprawdzenia Moto?

nikamo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

hehe cypis a mowiles ze to ode mnie dzwonisz? :D moze mi zarezerwowal :D mowil ze juz pare osob splawil ktore pisaly bo tylko w dobre rece odda ;D

ale dziekuje bardzo za dobre checi!!!!! :)

PS. mi sie tez gosciu wydaje spoko a ze tak jak ja zamontowal gmole w swoim moto to moze jestesmy podobnie zakreceni :D 

Edytowane przez nikamo

Oglądnąłem motonga i pogadałem z Nikamo - ogólnie ten egzemplarz odpada ale model jest jak najbardziej fajny.

Ogólnie tragedii nie było, ale może być lepiej.  Przebieg 14k czy tam 18k. wypadło mi z głowy.

Story:

Koleś kupił moto od handlarza z Garwolina i ma go 2 lata. Oryginalnie ze motocycek ze Szwajcarii.

Zmienił olej w poprzednim sezonie, w tym przednią oponę. Serwis z jego strony ograniczony do smarowania łańcucha.

Negatywy:

Widać resztki silikonu na uszczelce pokrywy zaworów, ktoś przed nim dłubał, ale to nie on.

Do wymiany na 100% napęd, tylne klocki bo jest ich zero zero nic, tylna opona (jeszcze fabryczna chyba), olej w lagach bo buja ciut za mocno jak na to co czytałem o prowadzeniu tego motocykla.

Bak bez naklejek, jeśli malowany to wygląda to elegancko. 

Domniemana ruda na cylindrze to przysmażone syfy z odpływu od świecy.

Tarcza z przodu widać przejechała trochę na zjechanych klockach (to co pewnie czeka tylną lada dzień)

I dyskwalifikacja przez.... łupanie przy gwałtownym przyśpieszaniu, tak jakby coś musiało przeskoczyć. Potem jest już ok.

Naciągnęliśmy łańcuch i dalej to samo. Koleś o tym wie, podjechaliśmy do miejscowego moto mechanika  i podejrzewa to co ja, że łożysko wałka zdawczego lub tylnej zębatki.

Ogólnie do zrobienia ale po co się bujać.

Pozytywy:

Zbiera się zaskakująco dobrze przez cały zakres obrotów. Pewnie zasługa V-ki. Extra kultura pracy dzięki wtryskowi.

80 na momencie osiąga i to bez jakiegoś ciśnięcia. Super zwrotny.

Generalnie nie jest malutki, nie siedzi się na nim jak na psie.

thumb_ihost_1526577755__vtr01.jpg

thumb_ihost_1526577818__vtr02.jpg

thumb_ihost_1526577967__vtr03.jpg

thumb_ihost_1526578009__vtr04.jpg

Super Havana, wielkie dzięki, tak jak już mówiłam przez telefon :) jak będzie okazja to jakoś się wypłacę ;P

widzicie jaka fajna może byc 250tka? :P

Chyba tego 3. z Białołęki odpuszczam, więc zostaje ten numer 2 z Szydłowca. Z mapki widzę, że raczej tam nikogo w okolicy nie ma, więc będę zdana na tatę, który w sumie coś tam się zna... no chyba że ktoś by miał wenę 25 maja koło 17-18 się karnąć do Szydłowca pomóc w oględzinach :D 

No to teraz czekam na piątek :)

Chyba tego 3. z Białołęki odpuszczam

Zakładam, że jadąc A2 do Warszawy, jeśli polecisz dalej S8 za Wisłę i ul Modlińską do Modlina to po drodze dosłownie będzie ta "czerwona". Dzwoniłem do gościa. Oglądanie: Jutro późno wieczorem, sobota kiepsko, niedziela trochę lepiej z czasem?

Jeśli odpuszczasz to nie będę człowiekowi zawracał głowy.

Kazmir, jakoś do numeru 3 nie mam przekonania, wiec nie chce ani Tobie ani jemu zawracać głowy. Czasami się ma jakieś takie wrażenie/przeczucie no i właśnie mam, więc dziękuję bardzo za dobre chęci :) jakoś tak się przekonałam najbardziej do numeru 2 :)

Oglądnąłem motonga i pogadałem z Nikamo - ogólnie ten egzemplarz odpada ale model jest jak najbardziej fajny.

Ogólnie tragedii nie było, ale może być lepiej.  Przebieg 14k czy tam 18k. wypadło mi z głowy.

Story:

Koleś kupił moto od handlarza z Garwolina i ma go 2 lata. Oryginalnie ze motocycek ze Szwajcarii.

Zmienił olej w poprzednim sezonie, w tym przednią oponę. Serwis z jego strony ograniczony do smarowania łańcucha.

Negatywy:

Widać resztki silikonu na uszczelce pokrywy zaworów, ktoś przed nim dłubał, ale to nie on.

Do wymiany na 100% napęd, tylne klocki bo jest ich zero zero nic, tylna opona (jeszcze fabryczna chyba), olej w lagach bo buja ciut za mocno jak na to co czytałem o prowadzeniu tego motocykla.

Bak bez naklejek, jeśli malowany to wygląda to elegancko. 

Domniemana ruda na cylindrze to przysmażone syfy z odpływu od świecy.

Tarcza z przodu widać przejechała trochę na zjechanych klockach (to co pewnie czeka tylną lada dzień)

I dyskwalifikacja przez.... łupanie przy gwałtownym przyśpieszaniu, tak jakby coś musiało przeskoczyć. Potem jest już ok.

Naciągnęliśmy łańcuch i dalej to samo. Koleś o tym wie, podjechaliśmy do miejscowego moto mechanika  i podejrzewa to co ja, że łożysko wałka zdawczego lub tylnej zębatki.

Ogólnie do zrobienia ale po co się bujać.

Pozytywy:

Zbiera się zaskakująco dobrze przez cały zakres obrotów. Pewnie zasługa V-ki. Extra kultura pracy dzięki wtryskowi.

80 na momencie osiąga i to bez jakiegoś ciśnięcia. Super zwrotny.

Generalnie nie jest malutki, nie siedzi się na nim jak na psie.

thumb_ihost_1526577755__vtr01.jpg

thumb_ihost_1526577818__vtr02.jpg

thumb_ihost_1526577967__vtr03.jpg

thumb_ihost_1526578009__vtr04.jpg

:oki: havana masz plusa przy nastepnej okazji :) 

Po co ktoś kupuje moto aby 1kkm w rok zrobić ?

Myślę tu o przebiegach podawanych w ogłoszeniach .

Edytowane przez mariuszn2

Po co ktoś kupuje moto aby 1kkm w rok zrobić ?

Myślę tu o przebiegach podawanych w ogłoszeniach .

Bo jest moda ?

Havana dobra robota  :oki: i tak jak lelon masz plusa przy najbliższej się okazji !

Pacze na foty i rozumiem dlaczego 3/4 ludzi nie chce się umawiać na oględziny w ASO bo ASO wydziwia bla bla...

;)

Havana ode mnie juz poszedł plus.

A tym co się nie chcą przywitać niech topik służy za przykład jak się ludzie dzięki PBC integrują i pomagają.

Edytowane przez pwm

Dziś wieczorem jadę obczaić jeszcze jednego. Dam znać co i jak.

https://m.olx.pl/oferta/honda-vtr250-kategoria-a2-CID5-IDtFfc3.html

Mojego bandita też ktoś akurat oglądał z forum i dostałem info czego się spodziewać więc w ciemno 300km nie jechałem ;)

PWM ludzie nie chcą jeździć do aso bo nie chcą stać na przeszkodzie integracji na forum. ;) @Havana to jednak nie Aso a dał radę :)

Havana, właśnie to ogłoszenie się stało nieaktualne, więc albo gostek sprzedał... albo w sumie może skończył się domyślny czas ogłoszenia hmm

no Havana super z tymi ogledzinami! :D

gdyby Aso lrobilo tak ogledziny jak Havana czy niektorzy z tego forum to by to mialo sens... Aso nie zajmuje sie ogledzinami sprzetow i wykrywaniem ich historii chyba ze trafisz tam na pracownika ktoremu chce sie wiecej niz to jest wymagane i lubi to robic. 

Ostatnio ktos z moich znajomych chcial kupic mercedesa z USA, po wlasnych ogledzinach i poszukiwaniach dowiedzialem sie czegos co w aso by raczej nie bylo dostepne. do tego odnalazlem zdjecia z ogloszenia w usa... aso nie ma czaau pierdo...c sie tak z kazdym przypadkiem :) 

Nikamo, 

Obejrzałem jeszcze jeden egzemplarz w okolicy. Taka mała uwaga, że wszystkie Vtr250 z okolicy Garwolina są ze Szwajcarii więc prawdopodobnie jeden i ten sam koleś je ściąga

Kolo dostał moto w ramach rozliczenia i nie zna przeszłości, ale też widzi, że coś było robione i bez powodu raczej ze Szwajcarii nie przyjechał.

Generalnie nawet jeśli było coś robione to raczej po jakimś lekkim paciaku, bak jest malowany, widać drobne zacieki, nie wiem czy to na foto będzie widać.

Mechanicznie bez zarzutu, prowadzi się  i hamuje elegancko. Nawet jeśli coś więcej robione to nie po kosztach, mechanicznie bez zarzutu

Przebieg ok 12k, nowa opona z przodu, napęd ok.

Obniżone lagi na półce, więc pewnie pod jaką pannę robione.

Do zrobienia:

- tylna opona bo fabryczna jeszcze

- przednie klocki

Koleś zszedł z 9900 na 9500, jeszcze prawdopodobnie ze 2, 3 stówki by się urwało.

Sam jest motocyklistą, pomyka na cb750, szło radę by się z nim dogadać.

Ten silikon z uszczelki pokrywy zaworów to chyba fabryczny, bo wygląda to  tak samo jak w tym wczorajszym moto.

Jeśli Ci ten drugi nie wejdzie to tego mogę z ręką na sercu polecić.

Dorzuce potem jeszcze jakieś foty.

thumb_ihost_1526720776__vtr_sj_01.jpg

thumb_ihost_1526720943__vtr_sj_02.jpg

thumb_ihost_1526721234__vtr_sj_03.jpg

thumb_ihost_1526721338__vtr_sj_04.jpg

thumb_ihost_1526721425__vtr_sj_05.jpg

thumb_ihost_1526721565__vtr_sj_06.jpg

thumb_ihost_1526721735__vtr_sj_07.jpg

thumb_ihost_1526721791__vtr_sj_12.jpg

thumb_ihost_1526889137__vtr_sj_09.jpg

thumb_ihost_1526889194__vtr_sj_10.jpg

thumb_ihost_1526889226__vtr_sj_08.jpg

Edytowane przez Havana

Brawo Ty. To teraz po moją kawe przyleć ;)

Za kanciata niestety :]

wczoraj nad tym myślałem, skoro tak mało tym motocykli, to jak z dostępnością części zamiennych?

Havana, nie wiem jak się odwdzięczę za pomoc :) naprawdę bardzo bardzo dziękuję, zobaczę najpierw tego gagatka z Szydłowca ale w razie w będzie opcja z tym co obejrzałes :)

Luckat, a ja się nie zastanawiałam nad tym ale jak szukałam lusterek to bez problemu na allegro są :P

Havana, nie wiem jak się odwdzięczę za pomoc :) naprawdę bardzo bardzo dziękuję, zobaczę najpierw tego gagatka z Szydłowca ale w razie w będzie opcja z tym co obejrzałes :)

Luckat, a ja się nie zastanawiałam nad tym ale jak szukałam lusterek to bez problemu na allegro są :P

Wy kobitki to macie z tymi lusterkami :P

Moto z aukcji niedaleko mnie miało tylko lewe lusterko i to jakieś takie akcesoryjne więc patrzyłam jaki koszt dwóch nowych :P

Jeśli chodzi o części to gadałem dziś z typem co ma ten model 4 lata i co do części eksploatacyjnych to tylko przedniej zębatki nie mógł od ręki dostać, ale mu zamówili.

Havana no to gut, ale najważniejsze że lusterka są   :drunk:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.