Skocz do zawartości

Olej - Wyciek Oleju - Silnik - Pokrywa Zaworów - Dekle

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tylko dla zakonczenia tematu dodam ze uszczelki wspomniane wczesniej zostaly wymienione, przy okazji zawory wyregulowane , synchronizacja gaznikow, zmiana oleju ( Castrol ), swiec i filtra powietrza ,nieznaczne naciagniecie lancuszka rozrzadu przy stanie licznika 55 .000km. Moto znow odmlodzilo sie.

Takze operacja sie udala .

dziekuje za uwage i pomoc

Edytowane przez jacekrysiek

• 1 month later...

Mam podobny problem, cieknie spod lewego dekla zaraz nad skośna nóżką. Dzwonilem do mechanika i mowi ze moge z tym jezdzic a w nast tyg mu odstawie. Czy moge z tym smigac czy lepiej odstawic na chwile moto i pojechac w wolny dzien do mechsa? Wspomne ze wczoraj pol buta mialem w kropelkach oleju a jak stoi to skapnie z pare kropel oleju.

Sprawdzam i chyba to jest dekiel alternatora (po lewej stronie) pod żeberkami...

Dzwonilem dzis do mechanika, mowi ze to uszczelka przy zebatce oraz uszczelka przy sprzegle. Mam nadzieje, ze to pomoze i juz nie bedzie cieklo... ;)

Edytowane przez Koralgol

• 2 weeks later...

Panowie mam problem bo zaczęło mi się pocić pod deklem zaznaczonym na zdjęciu.Można dokupić gdzieś tą uszczelkę czy trzeba uszczelniać silikonem?Jeżeli już trzeba uszczelniać silikonem to powiecie jakim?Mile widziane linki na allegro.Acha da radę zrobić to nie zlewając oleju?

http://zapodaj.net/5af6a9c1c200a.jpg.html

uszczelka w płynie albo dedykowana uszczelka

dedykowana pewnie z 15 złotych będzie kosztować

w żadnym wypadku nie pchać sylikonu!

uszczelka w płynie albo dedykowana uszczelka

dedykowana pewnie z 15 złotych będzie kosztować

w żadnym wypadku nie pchać sylikonu!

Jak nazywa się ta "dedykowana" uszczelka?Podaj link do jakiegoś sklepu.Szukam i nie mogę znaleść.

Sprzęgło znajduje się po prawej stronie silnika. Z lewej masz zębatkę zdawczą.

mmmarcin podał ci dobry link. Uszczelka na pewno będzie pasować.

krysio na stronie, którą podałeś jak byk pisze: COVER STARTER CLUTCH. poszukaj może samo COVER CLUTCH :)

mmmarcin dobrą uszczelkę Ci podał. Tak poza tym to najpierw połóż moto na glebie zanim odkręcisz pokrywę, inaczej to pożegnasz się z olejem.

krysio na stronie, którą podałeś jak byk pisze: COVER STARTER CLUTCH. poszukaj może samo COVER CLUTCH :)

mmmarcin dobrą uszczelkę Ci podał. Tak poza tym to najpierw połóż moto na glebie zanim odkręcisz pokrywę, inaczej to pożegnasz się z olejem.

Dobrze nie będę się przecież kłócił :) Powiedz czy ta będzie pasować.Jak tak to zamawiam i po problemie.

http://netbiker.pl/produkt/suzuki-gsx-gsf-uszczelka-pokrywy-sprzegla-nowa

Edytowane przez krysio

Z tego co widzę to prawie wszystkie uszczelki pod śrubami oraz uszczelkę pod pokrywą zaworów masz dość sfatygowaną... ja placiłem za moja nieco ponad 100 zł. Warto wymienić ;)

Witam, droga ta uszczelka, można kupić samą czy trzeba komplet? i jak w końcu można jeżdzić?

uszczelki grosze kosztują, 7,15 i 20 zeta, wieczorem machnę tutka z fotkami i linkmi co i jak z tymi wyciekami:]

a tymczasem Lopez przywitaj się ładnie w odpowiednim dziale :jezyk2:

Witam, droga ta uszczelka, można kupić samą czy trzeba komplet? i jak w końcu można jeżdzić?

Lepiej kupić oryginalne uszczelki, kosztuja chyba 20 pare złotych. Wolę wymienić niż jeździć z kapiącym dziorkiem...

Edytowane przez Koralgol

Mi też ciekło, silikon silnikowy załatwił sprawę ;)

Od tego są uszczelki:P:P a nie silikon silnikowy :P:P, wiadomo jeśli posmarujesz z umiarem to będzie, ale jak to mówią ile wyjdzie na zewnątrz tyle wejdzie wewnątrz:D jeśli już sylikon to radzę tak jak mi to jeden mechanik zalecił (nie mogłem dostać uszczelki pod impulsator) posmarować CIENKĄ warstwą odczekać aż zaschnie i składać i tak jak mówił nic nie wyszło na zewnątrz. Ale sylikon podobno to ostateczność, ten mechanik mówił, że nie jeden silnik rozbierał, gdzie "szpece" zamiast uszczelek walili sylikon, i potem ludzie się dziwili, że im wywala od czasu do czasu "brak oleju" (zapchane smoki pompy olejowej):P

robzzonsky Wyczerpał Temat :D nic dodać nic ująć ;)

P.S. poważny ślizg na lewą strone czy tylko kosmetyczne sprawy ? :)

Edytowane przez Koralgol

Ładnie opisane.

Dodam tylko, że jak coś skręcam z użyciem silikonu to na początku nie dokręcam do końca, tylko tak żeby po lekkim wyschnięciu silikonu dokręcić jeszcze tą 1/4 obrotu (zależy jaka śruba i jak ciasno się dokręca).

pieknie opisane :) proponuję przeniesc to do bazy wiedzy

P.S. poważny ślizg na lewą strone czy tylko kosmetyczne sprawy ? :)

leżał na lewą bez gmoli zanim był sprowadzony

ale kosmetyka jak dla mnie: dekiel porysowany, kierunki lewe urwane, jakieś cudo od zmiany biegów złamane, set pasażera urwany i popękany zadupek

a gmole kupiłem od forumowicza już po glebie - pasują pod porysowany dekiel.. prawdziwy bandit musi mieć blizny :zeby:

z czasem się podmaluje, nie będzie się tak rzucać w oczy

Edytowane przez robzzonsky

Pytanie z mojej strony: Skoro nowa uszczelka to po co silikon? Masz wypaczone powierzchnie styku?

• Tomek pinned this temat