Skocz do zawartości

Włochy 2011

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tu jest troche o numeracji dróg we Włoszech: http://sites.google.com/site/roadnumberingsystems/home/countries/italy ;) SP - provincial, SR - regional, sufixów chyba nie rozumiem

Edytowane przez Wojt

o dzięki Wojt, szukałem po googlach ale nic mi nie mogło znaleźć <_<

Bry

Jako iż okazało się iż te wakacje będą spędzone raczej bez żadnych wojaży dalekich, siedząc i myśląc nad przyszłym rokiem ubzdurało mi się w głowie pojechać do Wloch w przyszłym roku.

Kolega wlasnie dzisiaj wylecial fujara przez Alpy do Toskanii, sam jestem ciekaw co powie, bo Toskania marzy mi sie juz od jakiegos czasu

W zeszlym roku lecielismy w okolicach venecji/florencji/livorno na korsyke. Po samej toskani pojezdzilismy tak naprawde 1 dzien ale wszystkie mniejsze drogi to mega wypas z fajnymi krajobrazami :)

Co do dojazdu to generalnie za Graz sie zaczynaja fajniejsze drogi i do Udine albo samej venecji jest frajda pozniej za wenecja mega nuda przez kilkadziesiat kilometrow, prosta jak stol autostrada a wlosi tak jak polacy ciagna sie lewym pasem.

Co do naklejek na nakedach to hyba najwygodniej na lagi : )

proponował bym chorwacje, troche tańsza i jesli chodzi o plaze, wode i klimat to zdecydowanie wyprzedza włochy (w mojej opini) :)

proponował bym chorwacje, troche tańsza i jesli chodzi o plaze, wode i klimat to zdecydowanie wyprzedza włochy (w mojej opini) :)

Chorwacja i zapewne Czarnogóra będzie za rok, albo dwa, ale to dalsze plany :) Póki co za 1,5 tygodnia wyruszamy do Włoch :)

No to szerokości kolego :))

Mi sie marzy zdobycie motorem chorwacji :D

Dołącze się do tematu.

Zastanawiam się nad wyruszeniem ok 15/16 sierpnia gdzieś bandziorkiem poza nasze granice i nie chciałbym żeby to było więcej niż 1200 km dlatego przyszły mi do głowy Włochy/Chorwacja. Z tym, że są to chyba najbardziej oblegane teraz kraje i ceny kwater z biur podróży są bardzo wysokie. Macie może jakieś adresy, miejsca, propozycje, gdzie możnaby w rozsądnej cenie się zatrzymać?

Teraz już ciutke za późno na wyrywanie tanich noclegów. Szukaj w serwisach typu booking.com, ale na "okazje" raczej nie licz. Pola namiotowe wychodzą ~20€ (adult+bike+tent). Co do miejsca - zależy gdzie chcesz dojechać :)

ekhem, jutro startujemy. Trzymać kciuki za wyjazd a zwłaszcza za to żeby mi namiot nie odfrunął podczas jazdy :D

Jak będzie gdzieś WiFi to napiszemy szybkie pozdrowionka ze słonecznej Italii ;)

p.s.

jakby ktoś sie kiedyś zastanawiał czy w dwie osoby do dwóch sakw i jednego kufra mogą się zapakować na 2 tygodnie, to odpowiedź brzmi tak ale pod warunkiem że nie jedzie się z namiotem ;) A jeśli ktoś potrafi z namiotem to jest dla mnie thebeściak ;)

no rowniez powodzenia i duzo slonka, udanego urlopu/wakacji..

@wojt

pamietaj: 2 parmezany, 1 lawazza z promocji :D

a kiedy wracacie?

Edytowane przez johnny

wracamy w piątek 26 sierpnia i jest to termin dosyć sztywny bo na następny dzień idziemy z Magdą na wesele ;)

a ja zamiast się wyspać, to jeszcze mapki ściągam do navi :)

Udanego wypadu, tak jak prosiłem DUUUUUŻO zdjęci i wyjebisty opis :D Mam nadzieje, że klucze się w trasie nie przydadzą :)

to w skrocie: otworzcie k**wa te sklepy ;) kto to widzial zeby w cywilizowanym swiecie sklepy w niedziele byly wyzamykane, o stacji benzynowej nie wspominajac. No ale tak to zle nie jest ;) jestesmy teraaz w Roseto degli abruzi i czas na relaks ;)

pozdrowienia

Marcin, Magda, Wojt

p.s. A o "dziurze" na campingu jako toytoy nawet nie bede wspominal ROFTL

to w skrocie: otworzcie k**wa te sklepy ;) kto to widzial zeby w cywilizowanym swiecie sklepy w niedziele byly wyzamykane, o stacji benzynowej nie wspominajac. No ale tak to zle nie jest ;)

sklepy mają po prostu godziny otwarcia :) a w niedzielę tylko supermarkety i centra handlowe - szukajcie w większych miastach znaków drogowych z napisem "Centro Commerciale" to zazwyczaj w niedzielę jest otwarte.

PS. dzięki za spotkanie wczoraj wieczór w Oasi della Pace. Mam nadzieję, że peperoncino nie dało się Wam dziś rano we znaki hehe :D

PPS. a tak nie chcieliście już pizzy ;)

jestesmy juz w pizie. Po pysznej i obfitej kolacji z JackRM powrot do opcji pt. Kebab i kawalek zimnej pizzy hehe.

Jutro apeniny, a pojutrze dolomity i glocek;)

Pzdr kierowniczka;)

p.s. Klima zbira zniwo w postaci kolejnych zasmarkancow

Kiedy wracacie bo stęskniliśmy się za Wami :)

nie no, żartuje nie stęskniliśmy się tylko tak pytam ;)

Witam

A jednak damy radę. Wyjazd w tą sobotę o 5 rano z Krakowa. Może ktoś chętny słowacja austria włochy. jedzimy odpocząć na kemping do Ligniano. Na miejscu jakieś traski po okolicy może skoczymy nad jezioro Garda i jakąś pętlę po dolomitach. Pozdrawiam

Ps. Miałem jechać autem ale stwierdziłem, że nie chce jeszcze dokumentnie zdziadzieć i póki nie mam dzieci to tylko :vroom:

Kiedy wracacie bo stęskniliśmy się za Wami :)

dziś, hehehehe. 14 dni, prawie 4500km (dokładnie to 4473,6km) nakręcone na koła. Wypad zajebiście pozytywny

bez zbędnych niespodzianek typu awarie, mandaty etc (bo fotoradary z zagranicy mam nadzieję że nie przychodzą :lol: ). Parę fotek wrzucę niebawem, na obszerną relację ze zdjeciami, fimikiem i opisem będziecie musieli trochę poczekać, ale na pewno się doczekacie. W miedzy czasie jak ktoś chce o coś pytać to śmiało :)

Wojt wielkie dzięki za wypad. JackRM wielkie dzięki za spotkanie i pokazanie prawdziwego włoskiego jedzenia a także pomoc "lekarską" ;) Pan w aptece zrozumiał Twoją formułkę ;).

A najwięjsze podziękowania należą się mojej Magdzie (czyli zalogowanej tutaj Kierowniczce). Za cierpliwość, odwagę i niesamowitą dzielność, zwłaszcza wczoraj i dziś, kiedy to w siodle spędziliśmy odpowiednio 10 godzin w dolomitach (400km) i 12 godzin dziś podczas powrotu (równe 900km).

może skoczymy nad jezioro Garda i jakąś pętlę po dolomitach. Pozdrawiam

jest śliczne, a jeśli ktoś uprawia jakieś sporty wodne, typu windsurfing, żagle etc to wprost rewelacja. Gdybyście tam się wybrali to polecam przejechać się drogą

http://maps.google.pl/maps?saddr=Via+Primo+Maggio&daddr=45.69462,10.79266+to:Via+Cristoforo+Colombo%2FSS249&hl=pl&ll=45.615238,10.778961&spn=0.122954,0.220757&sll=45.685676,10.77158&sspn=0.0614,0.110378&geocode=FWKdtwIdiPujAA%3BFZw-uQId1K6kACm1y3RyBPaBRzEAVJQQhwkHEw%3BFVpsuQId8kWkAA&vpsrc=6&mra=dpe&mrsp=1&sz=13&via=1&z=12

na kolano tam nie zejdziesz, ale zjazd jest MEGA, do tego cały czas widzisz jezioro z góry.

Edytowane przez kefirek

dziś, hehehehe. 14 dni, prawie 4500km (dokładnie to 4473,6km) nakręcone na koła. Wypad zajebiście pozytywny

bez zbędnych niespodzianek typu awarie, mandaty etc (bo fotoradary z zagranicy mam nadzieję że nie przychodzą :lol: ). Parę fotek wrzucę niebawem, na obszerną relację ze zdjeciami, fimikiem i opisem będziecie musieli trochę poczekać, ale na pewno się doczekacie. W miedzy czasie jak ktoś chce o coś pytać to śmiało :)

Wojt wielkie dzięki za wypad. JackRM wielkie dzięki za spotkanie i pokazanie prawdziwego włoskiego jedzenia a także pomoc "lekarską" ;) Pan w aptece zrozumiał Twoją formułkę ;).

A najwięjsze podziękowania należą się mojej Magdzie (czyli zalogowanej tutaj Kierowniczce). Za cierpliwość, odwagę i niesamowitą dzielność, zwłaszcza wczoraj i dziś, kiedy to w siodle spędziliśmy odpowiednio 10 godzin w dolomitach (400km) i 12 godzin dziś podczas powrotu (równe 900km).

jest śliczne, a jeśli ktoś uprawia jakieś sporty wodne, typu windsurfing, żagle etc to wprost rewelacja. Gdybyście tam się wybrali to polecam przejechać się drogą

http://maps.google.pl/maps?saddr=Via+Primo+Maggio&daddr=45.69462,10.79266+to:Via+Cristoforo+Colombo%2FSS249&hl=pl&ll=45.615238,10.778961&spn=0.122954,0.220757&sll=45.685676,10.77158&sspn=0.0614,0.110378&geocode=FWKdtwIdiPujAA%3BFZw-uQId1K6kACm1y3RyBPaBRzEAVJQQhwkHEw%3BFVpsuQId8kWkAA&vpsrc=6&mra=dpe&mrsp=1&sz=13&via=1&z=12

na kolano tam nie zejdziesz, ale zjazd jest MEGA, do tego cały czas widzisz jezioro z góry.

Już się nie mogę doczekać relacji z wyprawy, mam nadzieje, ze rok zaliczyć jakaś większą wyprawę oczywiście z ekipa PBC :) Klucze mam nadzieje się nie przydały?

Udanego wesela jutro! ! :D

Witamy w kraju :D co jak co ale mnie po 900km chyba by tyłek odpadł :takaemotka:

Witamy w kraju :D co jak co ale mnie po 900km chyba by tyłek odpadł :takaemotka:

Trenuj dupe bo za rok jedziemy :D Przez zimę sobie zamontuj siedzenie z B6 w aucie żeby sie nie odzwyczaiła :D