Skocz do zawartości

Skarpety Motocyklowe

Emwu96
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was,

Poszukuję skarpet motocyklowych skierowanych na użytkowanie w gorące dni.

Cel jest taki, żeby nie mieć gnoju w butach po całym dniu użytkowania przy ostatnich temperaturach w ok. 30 st.C

Takie propozycje na szybko z google:

Skarpetkowo.pl cena 20.49 zł MOTORBIKE DEODORANT SILVER

http://www.skarpetkowo.pl/produkt/skarpetki-antyzapachowe-motocyklowe-motorbike-deodorant-silver

Alpinestars Summer Socks 47,26 zł

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/pl_PL/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Alpinestars-Summer-Socks/SubProducts/Alpinestars-Summer-Socks-0013

Może ktoś z Was użytkował powyższe, lub ma do polecenia inne?

PS. nie mam butów z gore (smx-6)

Ja mam takie które użytkuje w moturze (i na trekkingach też i się genialnie sprawdzają ale to inna historia)

https://www.intersport.pl/skarpety-x-socks-trekking-light-x20015.html

Kupiłem nawet dwie pary bo są takie dobre, że po całym dniu torowania, czy po trasie wynoszącej coś w okolicach 1000 km, ostatnią rzeczą w której doskwierał mi ból czy inny dyskomfort, była stopa. Szczerze polecam

Jest jeszcze wersja Extrem z poliesterem zamiast bawełną w składzie i sądząc z opisu, jeszcze lepiej sprawdzą się na moto (chyba że lubisz trekkingi, to te pierwsze będą lepsze)

https://www.intersport.pl/skarpety-x-socks-trekking-extreme-light-x20018.html

Aktualnie jeżdżę w butach RST, bez membran - porównywalnych jakościowo do twoich alpinek. Mam też buty z membraną sympateks, ale w nich tych skarpet nie testowałem :P

A po całym dniu jeżdżenia w tych skarpetkach można je na drugi dzień znów założyć? Czy tak samo jak zwykłe wymagają prania, bo ma drugi gdzie będą sztywne i stały?

A po całym dniu jeżdżenia w tych skarpetkach można je na drugi dzień znów założyć? Czy tak samo jak zwykłe wymagają prania, bo ma drugi gdzie będą sztywne i stały?

to zart czy zalecana dawka humoru? :D

wazne w jakich butach :p:
bedą używane ;)

@seebes

Te co dałem w linku ,można. Sa to chyba jedyne skarpety które robią robote. Aczkolwiek jestem zwolennikiem przeprania po całodzienny użytkowaniu.

Edytowane przez Seev

Przecież przeprać skarpetki to minuta osiem  :zeby:

Gorzej jak nie zdążą wyschnąć.Ale kto jedzie w trasę z 1 parą skarpetek?

Ale wydać 200 zł na kilka par skarpet to lekka przesada moim zdaniem :D

Taniej wyjdzie na targu kupić np. 10 par po 5 zł i po całym dniu wyrzucić, jak się gdzieś jedzie.

Akurat skarpety X-Socks są warte swojej ceny ;)

Mam kilka par, więc wiem :p: 

Edytowane przez Kukuryku

Seeee japonki jebnijcie jak nie chcecie miec bagna przy 30 st.

Co to w ogole za rozkminy? :D

A juz zakladanie takich skarpet nastepnego dnia to juz niezly hardcore

Nie do konca Cirus. Mam skarpety motocyklowe ktore po calym dniu jezdzenia:

* nie byly wilolgotne
* nie smierdzialy

* nie staly pionowo:P
* mozna bylo spokojnie na drugi dzien uzywac.

Generalnie jak w nich jezdze to nie wstydze sie zdjac butow co w zwyklych skarpetach z gory jest skazane na porazke :P

Trzeba jednak przyznać, że jak komuś śmierdzą nogi to i w takich będą śmierdzieć :D

MotorSandal-s%C5%82anda%C5%82y-na-motocy

Ewentualnie to rozwiąże problem w czasie upalnych popołudni. 

Tak jak Seeebst napisal jak ktos ma problem to chocby wzial nowe alpiny na super hi endowych skarpach z nanobotow to je zajezdzi w jeden dzien

nie znam się ale się wypowiem :P

Dokladnie, X-Socks sa git co nie znaczy, ze nie mozna taniej.

Ja kupuje takze skarpety dla narciarzy czy rowerzystow w Lidlu i tez jestem zadowolony chociaz, caly dzien w nich jeszcze nie jezdzilem.

Co do smrodu, no nie przesadzajcie. Jadac na przyklad na dlugi Weekend z kumplem, tak jak tym razem do Kiel, to biore tylko jedne majty bo w koncu mozna  odwrocic na lewa strone a pozniej zamienic sie z kumplem i znow starcza na dwa dni. ;) 

jak sie wysuszy to sie wykruszy :p: 

mniejsza z tym czy komus cos smierdzi czy pachnie, ale na prawde w XXI wieku przecieram oczy ze zdumienia ze ktos kupuje slarpetki za 100 ale noe bedzie ich zmienial... o higienie to slyszeli?  :boje_sie:  a zeby w trasie co ile myjecie? :P 

A tyle razy wujek mowil, buty bez membrany i bedzie dobrze

Mam jakies nano silvery ale grube i chyba tylko z 3 razy zalozylem

O to to!

Też zawsze powtarzam, że membrana w obuwiu to zło, ale nikt nie słucha kurczaków :cry: 

jak sie wysuszy to sie wykruszy :p:

mniejsza z tym czy komus cos smierdzi czy pachnie, ale na prawde w XXI wieku przecieram oczy ze zdumienia ze ktos kupuje slarpetki za 100 ale noe bedzie ich zmienial... o higienie to slyszeli? :boje_sie: a zeby w trasie co ile myjecie? :P

Ale nikt tak nie napisał xd Skąd Ty to wytrzasnąłeś :o: ? Seebest zadał takie pytanie zapewne dla żartu :P Ja odpowiedziałem możliwie dyplomatycznie aby nikogo nie urazić :P Resztę sobie dopowiedziałeś :P

Kupiłem jeszcze takie o dwie pary

https://www.intersport.pl/sporty/turystyka/odziez/skarpety/skarpety-jjw-7-trek-deo-silver.html

Są jednak trochę gorsze od iksòw. Po całym dniu jazdy dyskomfort jest zauwazalny. nie tak jak w zwykłych skarpetkach za 5 ziko. Coś bardziej po środku. Na pewno na chlodniejsze dni sprawdza się lepiej, bo są grubsze.

Ogolnie skarpety zakupione z myślą o ciężkim wielodniowym trekkngu w górach, a że rekreacyjnie czasem przejade się motorkiem, to i w tym je wykorzystuje... Z powodzeniem.

QuQu

A co ty możesz wiedzie ? Nawet nie masz stóp :)

Edytowane przez Seev

skarpety z wełny merynosów też powinny się nadać. Terminczna bielizna , jak i skarpety nie nasiąkały smrodem : )

Wełna merynosów to już w ogóle jest kosmos! :D 

Najlepszy materiał na ciuchy!

Mam kilka par bluz, koszulek, kalesonów i skarpet, więc wiem, co piszę :lol: