Skocz do zawartości

Gumbas, Prośba O Ocenę 600N

gumbas
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To skoro mamy ustalone, że powinności względem forum dopełniłem czy jest szansa na faktyczną pomoc?

Dla mnie ulep. Malowany albo rama przeszczepiona, raczej to pierwsze bo brak naklejek na zadupku no i widać że ogon spawany i to nieudolnie. Zegary krzywe jakieś, zmienione tarcze i pomalowane kubki. Lusterka, ciężarki i kierunkowskazy nieorginalne. Wszystko to może świadczyć o mniejszej lub większej przygodzie.

Zapytaj o opony jaki dot, napęd, klocki, kiedy lagi robione, zawory, gaźniki, hamulce bo może się okazać że na początek ze trzy patole do zainwestowania...

A jak blisko to brać fachowca i oglądać.

Ps. W dziale sprzedam forumowe obadaj.

Edytowane przez ar1tur

Dzięki. Śledzę dział Sprzedam, ale z racji małego doświadczenia póki co szukam coś lokalnie.

Mam jeszcze takiego delikwenta http://gregorbike.gratka.pl/ogl/23721051.html#c14d9e5384701c74,2

Wiem że handlarz i trzeba być 10x bardziej ostrożny, ale może... To co sam zauważyłem to zadupek z S-ki, inne kierunki i lusterka, no ale to akurat jeszcze o niczym strasznym nie świadczy. Reszta na zdjęciach i wg mojego niewprawnego oka wygląda zgodnie z opisem I gen z forum.

Pucha plaku poszła jak nic! Wszystko świeci!:)

Przerobiony z S-ki a z powodów wizualnych czy dzwona to już ze zdjęć ciężko ocenić.

Jak na moto za 4 z hakiem wygląda nieźle ale tu ważne czy prosty i czy nie włożysz więcej niż dasz :) bo łańcuch to wygląda kiepsko a to już 600 jak tarcze do wymiany to 2000 jak opony to 500-1000 itd. itp. :)

Tak, ten sprzedawca wg opinii w necie znany jest z plakowania, ale z tych samych opinii całkiem znośne ma te sprzęty.

Jak na miejscu wyjdzie że to czy tamto odrazu do wymiany to jest temat do negocjacji ceny. Na ten moment chciałem wiedzieć czy nie będzie tak jak z poprzednim który już po zdjęciach został oceniony na ulep.

Zasięgnąłem opinii od ziomków z tamtego terenu -  niestety słyszeli o tym sprzedawcy nieciekawe opinie.

Jeśli już się zdecydujesz to z jakimś 'szpecem' na oględziny trzeba podjechać.

Witam, co do tego bandziora że Śremu od gregorbike to kupiłem to w zeszłym tygodniu. Gościu skory do targowania a moto nie było w złym stanie. Z najgorszych rzeczy to sprzęgło zjechane i dziura w tłumiku za kolektorem wydechowy. Poza tym kilka dupereli typu żarówka przepalona czy przełącznik migaczy nie odbija. Bandzior poszedł za 4300zł

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

No właśnie takie rzeczy o tym sprzedawcy czytałem. 

• 2 weeks later...

Ach te małe przebiegi w Pl trzymał bym sie od takich z daleka. Po obejrzeniu można było by sprawdzić czy oryginał.

Na przebieg w sumie nie patrzę - traktuję to jako wartość umowna do ustalenia ;), ale bardziej mnie zastanawia co się może kryć pod "wymaga tylko regulacji gaźników" IMHO gdybym ja sprzedawał to bym te gaźniki wyregulował żeby było tip top - nie jest to przecież majątek - skoro jednak tego nie robi może to jest przykrywka na większy problem?

Zadzwoń do niego i dopytaj czy jak dopłacisz za naprawę to zrobi to we własnym zakresie, ewentualnie podział pół na pół, albo niech sam naprawi, zobaczysz co Ci odpowie i będziesz mniej więcej wiedział, albo i nie ;P

Zadzwoniłem, twierdzi, że jedyny problem to taki że musiałby ogarnąć transport bo ciężko jechać.

Mam mieszane uczucia ...

Pierwszym lepszym busem bądź przyczepką by go zawiózł :) Jak masz mieszane odczucia to może warto odpuścić, może na forum ktoś będzie sprzedawał - zawsze to pewniejszy sprzęt