Skocz do zawartości

[Rękawice] Shima Bullet Men- Rękawice Letnie

MarianAwaryjny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

SHIMA BULLET MEN 10/ L Made In Pakistan

Rękawice zakupione w Lublinie, w suzuki na Montażowej;
rok chyba 2012 lub 2013 w każdym razie dawno, jest to pierwsza seria tych rękawic,
kupione ze względu na cenę i zrażeniu się HeldAirStream- recenzja,

O ile mnie pamięć nie myli to kwota była około 80-90 ziko, i to zadecydowało o zakupie. Byłem sceptycznie nastawiony po przygodach z Heldem, ale zaskoczenie było całkiem miłe.
Recenzje z sieci tu całkiem pozytywne.
Użytkowane dosyć intensywnie, przez cały czas w ciągu roku, chyba że padał mocny deszcz, ( mam handbary),
kilometraż jaki zrobiły to około 30- 40 tys.( mamy rok 2018 więc może i więcej).

W chwili obecnej, jest druga seria tego modelu
Sima bullet Men,
i drugi opis,
cenowo też nie najdroższe.

Zmieniam ze względu na zużycie- wyeksploatowanie:
thumb_ihost_1529948000__20180625_193113.
thumb_ihost_1529947969__20180625_193100.
thumb_ihost_1529947941__20180625_193027.

zdecydowanie polecam, rewelacyjny stosunek ceny do jakości/ trwałości, rzep działał dobrze do samego końca;
osobiście gdyby nie polecane przez :bunny: KNOX ORSA , to następne także były by marki Shima,
 z taką ceną uważam można pozwolić sobie na eksperymenty i pozytywnie się zaskoczyć.

Ale te rękawice wytrzymały by spokojnie drugie tyle. To po co zmiany

Ale te rękawice wytrzymały by spokojnie drugie tyle. To po co zmiany

dlatego że lubię zmiany, po prostu mi się znudziły (czyli widzimisizm),

i są stare i zaczynają pękać na wewnętrznej części dłoni.

p.s. jak chcesz to Ci wyślę, daj adres,

znaj moje dobre serce :p:

Ja również użytkuję te rękawice od 3 sezonów. Do codziennej jazdy się jak najbardziej nadają, ale przy temperaturze powyżej 15 st C, w chłodne dni jest w nich po prostu zimno i łapy marzną. Nie nadają się do jazdy w deszczu i błocie :) Generalnie jakość wykonania jest dobra, ze skóra jak na razie nic się nie dzieje wystarczy co jakiś czas posmarować kremem i jest ok. 

Jedynym  minusem jak dla mnie jest fakt, że po trzech sezonach nadal brudzą ręce, czasami bardziej, czasami mniej ale podobno ten typ tak ma.

Ja od majówki używam SHIMA CALIBER, wydaje mi się, że to jest model wyżej i jestem mega zadowolony.

Nadal mam swoje Alpinestars Sp2, ale teraz nie potrafię do nich wrócić xD

kupiłem Shima letnie po tygodniu rozkleiłu sie rzepy od gumy zraziłem się do tej firmy.