Skocz do zawartości

Na Jakim Motocyklu Robiliście Kurs Na Kat. A I Kiedy?

Michaelc2085
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Na jakiej pierdole można oblać? Chłopak nie poprosił o kamizelkę...

Ja robiłem prawko 2,5 roku temu w Rzeszowie.

Wtedy jeździło się na Yamaha XJ6n. Moto nienajlżejsze, więc przesiadka na Bandziora nie była specjalnie trudna.

Różnica w stosunku do Bandita - dół... XJ jechała dopiero przy wyższych obrotach, a Bandzior zaskoczył mnie mocnym dołem.

Zdałem za pierwszym razem, chociaż zaraz na starcie mało nie oblałem :P
Wjeżdżając na pole do ósemek przejechałem przez linie :)

Egzaminator zauważył, ale przymknął na to oko. Manewr wykonałem poprawnie.

Edytowane przez patryq

Nowy egzamin (pytania TAK/NIE), kat. A, Yamaha Xj600 w 2016, zdane za 1-szym razem. Sprzęt o dziwo zadbany w WORD Poznań, łańcuch nie szarpał przy wolnym slalomie ani na ósemce :P Chyba dostałem jeszcze nie skatowany egzemplarz, hehe. 3/4 kursantów z tego dnia oblało praktykę.

Edytowane przez deszczu

Ja zdawałem w 2016 roku na SFV 650

Pobiłem twój czas w 17 dni zrobiłem teorie i praktykę od zapisania się ;) Co prawda poświęciłem na to tydzień urlopu a tyłek mi dosłownie odpadał od moto - brak przyzwyczajenia po kilka godzin codziennie :) Ale jak widać jest to możliwe do zrobienia

U mnie to nie przeszło bo teoria trwa 30 godzin, więc musiałbyś mieć wypisane, że codziennie "byłeś" na zajęciach teoretycznych. Ale w tym przypadku ja źle zrobiłem, ponieważ teraz nie trzeba mieć skończonej teorii w szkole nauki jazdy. Teraz możesz się zapisać na egzamin teoretyczny kiedy chcesz (sam się przygotowujesz do egzaminu). Nie licząc terminów w WORD prawko można zrobić w kilka dni :D

U mnie to nie przeszło bo teoria trwa 30 godzin, więc musiałbyś mieć wypisane, że codziennie "byłeś" na zajęciach teoretycznych. Ale w tym przypadku ja źle zrobiłem, ponieważ teraz nie trzeba mieć skończonej teorii w szkole nauki jazdy. Teraz możesz się zapisać na egzamin teoretyczny kiedy chcesz (sam się przygotowujesz do egzaminu). Nie licząc terminów w WORD prawko można zrobić w kilka dni :D

I Ja tak zrobiłem dlatego taki wynik - teorie zdałem przed zapisaniem się na kurs :) 5 dni mi zajęła :)

Ja zdawałem w 1990r na motocyklu WSK 125, tylko ósemki, a po kilku minutach zdawałem na Kat B Fiatem 125p miasto około 1,5km.

Ja zdawałem w 1990r na motocyklu WSK 125, tylko ósemki, a po kilku minutach zdawałem na Kat B Fiatem 125p miasto około 1,5km.

Toś się najeździł fiatem :)

Ja po zapisaniu się na kurs po paru dniach poszedłem zdawać teorię. Nie musiałem chodzić, po prostu jak się nauczę testów, to mam się zgłosić. I po zdaniu teorii przystąpiłem do jazdy. I bardzo dobrze, bo nie musiałem siedzieć tylu godzin i słychać tego, co już wiedziałem. Jedynie to kurs pierwszej pomocy musiałem odbębnić.

Wcześniej 1932 roku jak zdawałem na samochód to było zupełnie inaczej!

Wcześniej 1932 roku jak zdawałem na samochód to było zupełnie inaczej!

Kazmir, to ile ty masz lat??? :boje_sie:

WSK 125 (wiejski sprzęt kaskaderski)

Piłsudski mu wręczał prawko :)

A kurs pewnie ma kasztance sie odbywał :-)

2001 rok, na kursie i na egzaminie ETZ 150, mimo wyposażenia w kierunki obowiązywało wystawianie rąk, na placu 8ka, ruszanie pod górkę i stała trasa po mieście. Zdane za 1szym 

1999 rok egzamin na kultowym ETZ 150. Jechałem  z duszą na ramieniu od początku egzaminu, bo zaraz po wyjeździe z ośrodka nie wyłączyłem kierunkowskazu, ale dalej poszło ok

Piłsudski mu wręczał prawko

:hahahaha::takaemotka: :takaemotka: Chciałem sprawdzić waszą czujność!

Jakaś rozdupcona gn125? Nie pamietam dokladnie ale strasznie szarpała

1990- WSK 125. Mój egzamin polega na uruchomieniu motocykla po zimie- (Pierwszy w tym roku zdawałem egzamin) i zrobieniu ósemki.

Wtedy z teorii jak ktoś miał B , było tylko 5 dodatkowych pytań z budowy motocykla.

Zdane za pierwszym razem :)

2000r w styczniu zdałem "B" i było trzeba czekać do wiosny na egzaminy na "A" (prawko na "B" mogli mi wydać dopiero po zdaniu "A" do dziś nie rozumie dlaczego tak było ,wtedy tłumaczyli to tym ,że skoro we wniosku jest kategoria A i B to dopiero  jeśli obie zdam ,to wtedy dopiero mogą wysłać papiery dalej - moja prośba o wydanie prawka na samo "B" i jego wymiany  go gdy zdam na "A" została odrzucona)

Początkiem kwietnia nadszedł długo wyczekiwany egzamin na motocykl :)  Naszą grupę 10 osób w której były 4 kobiety powitał egzaminator dowcipniś ,który przywitanie zaczął od statystyk policyjnych co miało nas zniechęcić z jazdy na 2oo ... Nikt się nie wycofał... :P Na placu 8-ka gdzie jeden z kursantów wyglebił (chciał powtórkę bo coś tam ,ale egzaminator stanowczo mu "podziękował"  ,slalom i ruszenie ze wzniesienia. Na placu oblała tylko jedna osoba. Później miasto: Do punta egzaminator zapakował 4 osoby ,a 5-ta na motocyklu jechała przed L-ką  i zmienialiśmy się według wytycznych egzaminatora. Byłem czwartą osobą która dosiadła motocykl i pamiętam tylko z egzaminu ,że łączność była do dupy i lusterko które popuściło podczas wcześniejszej przygody na 8-ce co chwila się przekręcało i było je trzeba non stop poprawiać ;)  Na mieście oblały 3 kobietki. Upragnione prawko odebrałem w maju 2000r i odpukać do dnia dzisiejszego mam na koncie jeden mandat (100zł i 4ptk z 7 lat temu) i oby tak zostało... :D