Skocz do zawartości

[K] Kupię Ciągnik - Najlepiej Ursus C330 Do 10 000 Pln

Gruzin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zdarzyło, że się na wsi buduję (wracam do macierzy) i kurka wódka przyda mi się taki mały sprytny ciągnik co w lecie skoszę hektar łąki a w zimie odśnieżę 100 metrów drogi dojazdowej.

Polecam się

A moze japonskie 4x4 iseki itp? Cenowo podobnie jak c30, gdzie ursus drogi, a do japonczyka podlaczysz osprzet i w garazu mniej miejsca zajmie

Edytowane przez kolczyk_1986

ciapki są drogie, szukaj T25 , ma podobną moc, a jak podkręcisz umiejętnie  pompę to zyska sporo niuta i mocy , dodatkowo bardzo fajna kabina, rewers mechaniczny , chłodzenie powietrzem, komfort zdecydowanie lepszy od ciapka, ma fabrycznie świecę żarową , jak wszystko jest sprawne palenia w mrozy mu nie straszne, no i części tanie. 

mam władka i jednak mrozu troche sie boi. dla mnie tez zdecydowanie lepszy od 330

dzięki - faktycznie t25 jest nawet tańszy w zakupie - jakieś wady?

mam też pytanie dot. tych 4x4 japońskich - da się podłączyć pod to kosiarkę do trawy, pług, glebogryzarkę, itd.?

wady t25. hmmm. jest wysoki na kołach.trzeba opuszczać. yzn nie koniecznie.u mnie jest opuszczony.troszkę krótkie ramiona od podnośnika.ja mam przedłużane ze 25 cm. co za tym idzie nie najmocniejszy podnośnik co za tym idzie z kosiarką do trawy moze być problem. pług 2 skiby spoko. glebogryzarka też i inne sprzety. u mnie służył dzielnie ze 25 lat. obsługiwał ok 11ha. teraz tylko do lasu po drzewo i ziemniaki sadzi.

szukaj wersji na 2 lewarki do biegów. brak jest jakiego kolwiek chłodzenia tak jak w bandicie

wiem że pompe wtryskową jak i od podnośnika można podkręcić. tylko po co. chyba że kosztem trwałości

W tych pieniądzach będzie ciężko coś innego prócz t24 c330

A moze quad i kosiarka. No chyba ze chcesz uprawiać ziemię :)

Edytowane przez Frank

bandita masz, parę przeróbek i będzie git jako kosiarka

chopper2.jpg

i przy okazji pług

415a0b70dc3cdc06402f4fceff35093f.jpg

sorry za OT  :zeby:

sprzedam ursusa :)54479c08bb4b373a349dac7494257d64.jpg

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

ten jest nie sprawny :) ma pusto w baku ;)

jak założysz do władka rozrusznik z przekładnią i silnik jest zdrowy to pali w mrozy jak wściekły, co do chłodzenia to chyba że pasek pęknie bo zgrzać go nie da rady.

W kosiarce rotacyjnej przeszkadza brak drugiego stopnia sprzęgła, ale to raczej przy dużych areałach do koszenia. Potwierdzam lepiej kupić ze skrzynią z dwoma lewarkami ( szybka i wygodna zmian biegów ). 

Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.