Skocz do zawartości

[Nakładka Żelowa] Poddupnik Mw Moto Ratunek Dla Dupska Podróżnika

pwm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kurna blaszka, trochę mała (pomijam fakt że masz dużą kanapę :P )

kurna blaszka, trochę mała (pomijam fakt że masz dużą kanapę :P )

ale to na sama dupe  tylko

heh do kiedy nie wrzucisz mi foty z tym na małym B to pewnie nie zamówię :P

ja nie chciałem za szerokiej bo w  razie W jakby  sie zawineło na bokach to przez tą grubośc mogło by mi braknąć tych cm przy podparciu
a nie mam zbyt dużego zapasu :D

Hmm nie wiedziałem, że jesteś minimalistą :D

a na poważnie pyknij 150-300km 

bo na trasie 50km to nie poczujesz żadnej różnicy.

Ma to sens jak się jedzie daleko.

Ja z racji, że mi się nie chce tego w kółko odpinać i zapinać po prostu mam przypięte i tyle ;)

będę pisał w wątku
pozdro

dzisiaj przyszło to to;
na razie mam mieszane uczucia ale posiedziałęm na niej 5 minut:
thumb_ihost_1531244949__20180710_175642.
jak warunki będą sprzyjające to w weekendzik tysionc i pierwsze opinie,
wg mnie najwiekszą zaletą jest możliwość zakładania i zdejmowania,
z zależności czy mam zamiar jechać w trase tydzień czy na popołudnie...

ja juz pisalem ze chodzi o trasy ..500+

na mniejsze dystanse nie ma problemu bo kanapa choc juz rozbita daje rade.

Nie widze tu minimalizmu

jak sie ma maly tylek to maly zelek wystarczy :p:

@pwm

Też mam problem z bolącymi kolanami - przypomnij ile masz wzrostu?

myślałeś by przy obszyciu po prostu zaszyć tę poduchę w siedzeniu ? Czy decydujesz się na żel w siedzisku?

też chyba zamówię, bo szykuje mi się spora trasa i zbliżający się ból pośladów czuję już teraz :D

192 cm

pewnie zimą dam kanapkę do zrobienia = facet wyciąga z tej nakładki żel i zużywa w kanapie.

Zawsze jak kanapa jest zrobiona to nie prowizorka ;)

do tego polecam:

https://polishbanditcrew.pl/topic/32043-spacer%C3%B3wki-najta%C5%84sze-spacer%C3%B3wki-w-stylu-rat-bike/

(ale spacerówki to chyba Ty widziałeś na zlocie, bo z kimś pod 2 metry wzrostu gadałem i był pod wrażeniem jak można fajnie nogi rozprostować).

@pwm

Też mam problem z bolącymi kolanami - przypomnij ile masz wzrostu?

myślałeś by przy obszyciu po prostu zaszyć tę poduchę w siedzeniu ? Czy decydujesz się na żel w siedzisku?

Dodam od siebie..

Za ból kolan odpowiada pozycja czyli zbyt mocno ugięte kolana czyli sety w dół lub zmiana Moto niestety. Co żelowki to zawsze polecę. Ja akurat preferuje MarioMoto ale to już jest indywidualny wybór

do mnie jedzie właśnie wersja XXL z mw-moto. jak dotrze to zarzucę fotkę jak pasuje na siodło od b6.5

do mnie jedzie właśnie wersja XXL z mw-moto. jak dotrze to zarzucę fotkę jak pasuje na siodło od b6.5

Czekamy :)

kirde kurde po 450 mam moc o mieszane uczucia i odczucia....

Ja pykłem dzisiaj 350do Gdańska 3h przerwy i 350 do Poznania.

Zsiadłem i poszłem do domu ;)

swoją drogą 2x było takie oberwanie chmury, że wszyscy pływali po ulicy :D

czyli jak podejrzewałem, masz większy tyłek niż myślisz  :P

giphy.gif

mnzje pod Poznaniem usilowalo zlapac oberwanie chmury.

oj no jutro bede kolejne 450 robił....

jest lepiej ale kurde no czegos.mi brakuje,

i jakby nie bylo te 2 cm robi roznice,

wszystko cza przestawiac, wieje ...etc :p:

Dodam od siebie..

Za ból kolan odpowiada pozycja czyli zbyt mocno ugięte kolana czyli sety w dół lub zmiana Moto niestety. Co żelowki to zawsze polecę. Ja akurat preferuje MarioMoto ale to już jest indywidualny wybór

Tak jak Cysiu mowi: w moim przypadku - 191 cm - kanape mi zrobil Owca ok 2cm do gory , do tego podnozki 2 cm w dol ( sety regulowane gora/ dol) i 4cm w sumie  jednak robi duza roznice- jest po prostu wygodnie  i komfortowo a to  umnie stoi na pierwszym mijescu przed bezpieczenstwem nawet.... 

piszcie na temat dupy  w tym temacie,

pykło kole 900 km na tym wynalazku, powiem tak no czuć  dupsko od tych 400 km, ale to nie jest to co bez,
można zmienić, przekręcić się, przestawić i juz lepiej..in plus.
Wkurza mnie jednak to ze naprawde te 2 cm zrobiły różnice bo nawet klamki i łychę na rollgazie musiałem przestawić, lusterka też;
musze dopracować ułożenie podkłądki na samej kanapie i jestem dobrej myśli :lol:

• 10 months later...

Jestem wlasnie po drugiej trasie na moim bandyci i znowu powrocil temat kanapy. 

Przeczytałem temat i juz miałem zamawiać, bo raczej  same pozytywne opinie. Jedynie wizualnie jakoś mnie  ta nakladka nie przekonała, wyglada na waszych  zdjęciach jakoś  słabo  wykonana, moze to potwierdzić? Co oczywiscie nie ma zwiazku z funkcjonalnoscią. Ze wzgledu ze siedze w DE zanim zaplace krocie za przesylke miedzynarodową pomyslalem ze poszukam odpowiednika albo producent oferuje tez sprzedarz w Niemczech.  I co znalazlem... na ebay , zel i to za bardzo konkurencyjne pieniądze 

https://www.ebay.de/itm/Motorrad-Gel-Pad-25X25X1CM-Sitzbank-Gelkissen-Kissen-fur-Motorrad-Sitzeinlage/293062049767?hash=item443bdbffe7:g:frcAAOSwl7pcb2sQ

myślicie  ze to to samo? jesli tak to za mnej jak polowe ceny mozna by sobie  takie  cos uczyć, raczej nie  powinno sprawic to wiekszej trudnosci a mozna by dopasowac.sobie  taką nakładkę na konkretne swoje siodło.

1 cm to troszkę cieniutka. Stosują najczęściej 1.5- 2 cm.

Poprawiam się. W niektórych siedzeniach nie da rady zamontować grubszej jak 1 cm.

Ale wczytałem przy okazji, że bardzo ważne jest położenie na żel  jakiejś gąbki czy cos tam.

a wiec przekopalem troche neta i znalazlem w Louise cos takiego

https://m.louis.eu/artikel/moto-112-seatpad-different-sizes/10008405

reasumując uszycie takie czegos samemu w momencie  kiedy trzeba dokupić  materia zewnętrzny, jakaś  gąbki  i dać komuś do poszycia to chyba nie warte zachodu. W moim wypadku odpada jeszcze przesyłka.

Trochę cienka  ta nakladka, co opisane jest jako zaleta. Nie wiem jak gruba jest ta testowana  przez pwm od mwmpto ale cenowo znowu korzystniej. Chyba sie skuszę i zobaczymy. Dam znać  jak będzie  tak daleko .

• 2 years later...

Odkop 🙂  jestem po trasce około 400 km z tą poduszką pod dupskiem. Jestem zawiedziony na całej lini. Moim zdaniem gorzej niż bez tej poduchy.  Ze swieradowa wracałem już bez tej poduchy na siedzeniu. Moim zdaniem szkoda kasy.  Z tej siatki jestem o wiele bardziej zadowolony https://allegro.pl/oferta/siatka-chlodzaca-do-motocykli-9047533233?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_base_A2&ev_adgr=Części+i+wyposażenie+motocyklowe+a2&gclid=CjwKCAjw092IBhAwEiwAxR1lRldFHzODWw67tI9TZWXFBcm_80VVyr0vVyKCxZhG3S_Aa76chvZfQxoCbK8QAvD_BwE

Edytowane przez kazek

Ja załatwiłem sprawę bardziej budżetowo. Kupiłem na alli płat maty żelowej wymiary ok 40x35cm grubość 1cm za stówkę. Zdjąłem pokrowiec z siedzenia kierowcy, płat nałożyłem na siedzenie, nadmiar obciąłem, naciągnąłem pokrowiec, taker i cała robota zamknęła się w 20 minut. Siedzenie pasażera odpuściłem bo i tak tam nikt nigdy nie siedzi. Mata żelowa byłą klejąca w dotyku także  nie musiałem podklejać jej do siedziska. Po nałożeniu pokrowca siedzisko jest jednym monolitem. Moja dupa generalnie jest na tak :) .

• Upvote 1