Skocz do zawartości

Wyciszenie Kasku.

Dadyy
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam kask shark ridil rozmiar S, w moim odczuciu jest dość głośny,i luźny. Po zakupie był bardzo ciasny i dopasowany, jednak po użytkowaniu go przez prawie 2 lata znacząco się rozbił, co znacznie przeszkadza w dłuższej jeździe.

Szukając różnych domowych sposobów wyciszenia kasku natknąłem się na wyciszenie kasku matą wyciszajaca/wygłusającą do samochodów.

Wydaje się że sposób ten może wyciszyć kask i znacznie zmniejszyć jego rozmiar wewnątrz.

Czy ktoś z forumowiczów próbował może takiego rozwiązania? Lekko mnie to zaintrygowalo, tylko obawiam się że może to niewiele zmienić, a nawet pogorszyć właściwości kasku. I powrót do fabrycznwgo rozmiaru będzie utrudniony.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Temat zamykam do czasu pojawienia się ładnego, regulaminowego przywitania.

Pozdrawiam

Maty wygluszajace do samochodow?

Rozwaliles przemysl produkujacy stopery. :D

Co do pytania o rozmiar. Nie wiem czy shark ale sa producenci, ktorzy umozliwiaja lepsze dopasowanie poprzez wymiane wysciolki a to, to nic innego jak grubsza czy ciensza gabka obszyta szmata. Jezeli tobie twoja samorobka pasuj... Sam musisz zadecydowac czy chcesz z tym jezdzic. ;)

Jeszcze tego nie stworzyłem, dopiero robię rozeznanie tematu czy warto się w to " paprać".

Trochę szkoda psuć całkiem dobry kask.

Chodzi bardziej o wytlumienie szumu i zmniejszenie głośności w kasku. Poprostu narazie nie chce wydawać gotówki na nowy cichszy kask, więc szukam jakiś rozwiązań.

Na poczatku kup nowe gąbki a pozniej do tego stopery ;)

Jeszcze tego nie stworzyłem, dopiero robię rozeznanie tematu czy warto się w to " paprać".

Trochę szkoda psuć całkiem dobry kask.

Chodzi bardziej o wytlumienie szumu i zmniejszenie głośności w kasku. Poprostu narazie nie chce wydawać gotówki na nowy cichszy kask, więc szukam jakiś rozwiązań.

Przed takimi kombinacjami pomyśl o innych właściwościach materiału który chcesz tam wrzucić. Żeby nie było że nagle zacznie ucierać twarz jak papier ścierny, albo z głowy będzie bułka na parze :D Najpierw przetestuj stopery, może się na początku niewygodnie wydawać ale to kwestia chwili przyzwyczajenia. Ja osobiście puszczam muzykę i szum zajmuje wtedy drugi plan.

Witam,

Po zakupie był bardzo ciasny i dopasowany, jednak po użytkowaniu go przez prawie 2 lata znacząco się rozbił, co znacznie przeszkadza w dłuższej jeździe.

....

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

rozwiązanie z dupy,

a po 2ch latach , w sumie zalezy ile to jest latanie przez te dwa lata w kilometrach :p:

ja zanabyłem po prostu nową wyściółkę i tyle...

o problemie nie dyskutuje się dłużej niż zajmuje jego rozwiązanie.....

Myślę że ten będzie "Cichy" albo wyciszony jak wolisz :PPPPP

ihost_1531165071__cichy.jpg

A tak na serio, ja bym nie kombinował, tylko tak jak Marian pisze nowa wyściółka, albo zatyczki do uszu.

Dzięki za zainteresowanie tematem :)

Jak narazie rezygnuje z kombinowania, sprawdzę jak wygląda jazda w stoperach,

Dzięki jeszcze raz. Szerokości ;)

Dzięki za zainteresowanie tematem :)

Jak narazie rezygnuje z kombinowania, sprawdzę jak wygląda jazda w stoperach,

Dzięki jeszcze raz. Szerokości ;)

Tylko kup sobie gąbkowe, bo te z "plasteliny" są twarde i szlak trafia :D

Kup sobie takie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7354292554

Co prawda 100 trzeba dać ale warto.

no bez przesady sa różne opcje zatyczek w zależności od siły tłumienia,

ale no nie za stówe :D