Skocz do zawartości

Amortyzator Tyl

Gość Fallkor
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

II gen  ;)

przydało by sie jakieś potweirdzone info że wchodzi plug&play

• Odpowiedzi 310
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

45

• nieaktywny7

30

• zoozka

29

Top Posters In This Topic

Posted Images

Niby na forum w UK napisali plug & play, otwory pasują. Tylko dłuższy jest. Zobaczę jeszcze od GSXR 1000 bo też podobno daje rade.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Daj znać kolego jak uda ci się coś wykombinować, sam bym z chęcią załozył taki amorek do swojego bandziora ;)

Na razie robie przód w opcji na bogato, tył idzie na drugi ogień Na pewno dam znać :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...

Plan się lekko zmienił, może do I gen pasował ten od Gixa. Ktoś przerabial II gen? Coś z pełną regulacja wchodzi tam P&P?

all right partner, keep on rollin' baby!

Ko to i ja się podejmę. II gen B12 planuje wymienić.do 4 strony tematu się cieszyłem, że od gsxf podchodzi, a tu się okazuje że nie jak dobrze zrozumiałem. P&p tylko busy podchodzi czy coś przeoczyłem?

Niestety z Hayki też nie pasuje idealnie, własnie jestem na etapie prób zamontowania owego amora i lipa, u góry trzeba zmodyfikować jeden haczyk od pokrywy filtra powietrza i to mi sie udało (z owalami nie ma tego problemu) ale na dole jest trudniej mianowicie dolne mocowanie amora wadzi o kołyske wiec trzeba coś podpiłować, tylko teraz pojawia sie pytanie co? Kołyske, czy to jej nie osłabi czy mocowanie amora ale czy to nie uszkodzi regulacji, która jest właśnie w mocowaniu. Narazie podmieniłem tylko sprężyny od hayki na mój amor i niby jest ok ale trzeba było dotoczyć podkładkę bo haykowa sprężyna ma większa średnicę niż w b12 i jest krótsza przez co jest maksymalnie ściągnięta na regulacji i gdy siedze sam jest ok a gdzie jeszcze toboły i pasażer, więc to też nie jest dobre rozwiązanie. Jeszcze zakombinuję z podmiana mocowań dolnych z bandita do hayki, ale nie wiem jak działa ta dolna regulacja w bandicie muszę to rozebrać.

Edytowane przez TomekB12

Czyli II gen ogólnie dupa jest kurde kurde

Jest jeszcze opcja zrobienia nowej twardszej sprężyny, na którejś stronie ktoś pisał.

Napisałem do tej firmy http://www.sprezyny.eu/ ale nikt sie narazie nie odzywa ale może to też warto rozważyć, twardsza sprężyna i nic nie trzeba rzeźbić przy montażu.

Edytowane przez TomekB12

Witam, chciałbym się zapytać jakim amorkiem można zastąpić ori w Bandziorze 650 2008 k8 ? Dodam, że ważę ze 115kg i czasami jeszcze dochodzi plecaczek. Stary nadaje się do wymiany, a myśle o czymś twardszym ?

Chopy, jak byscie chcieli wiedziec, ja mam ten z Hayki.

gdzies mam nawet zdjecia porobione i tak, Tomek ma racje. Dolne , lewe mocowanie dekla airbxa trzeba przerobic jak i dolny uchwyt samego amora ale to takie male gow... i pasuje.

• 3 months later...
  • 9 months later...

Kotlet odgrzany po raz kolejny:

Czy ktoś wie jakim amortyzatorem można zastąpić ten oryginalny z gsf 650 k5?

• 1 month later...

Odgrzewam. Czy jest gdzieś informacja na tym forum o maksymalnej długości jaka może być w bandicie 600 z 1996roku? Mam od GSR600, ma on 37cm, ale nie mogę go zamontować wydaje mi się, że niestety jest za długi. 

Odgrzewam. Czy jest gdzieś informacja na tym forum o maksymalnej długości jaka może być w bandicie 600 z 1996roku? Mam od GSR600, ma on 37cm, ale nie mogę go zamontować wydaje mi się, że niestety jest za długi.

Cały ten temat przejrzałeś? Gdzieś było na pewno tabelaryczne zestawienie większości modeli Suzuki.

A tak w ogóle to zapraszamy do przywitalni. Od tego zaczynamy, a dopiero potem zadajemy pytania. Zapoznaj się proszę z tym tematem: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-się-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

• 2 weeks later...

U mnie zawitał amorek od k7 napewno jest grubszy od poprzedniego w ramię z gixa praktycznie na styk1f992f041a487ac8ab103057dcb869fa.jpg

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

witam. 

Mam pytanie jaki amor i z jakiego motocykla najlepiej bedzie pasowal do mojego Bandita 98rok 600 N . GN77B????

• 9 months later...

Odgrzewam

Ostatnimi czasy zauważyłem że mój bandzior zrobił się strasznie miętki z tyłu. Byłem dzisiaj na przeglądzie i poprosiłem diagnoste, żeby sprawdził mi na maszynie tylne zawieszenie, tłumienie amortyzatora. Okazało się, że wskazanie jest zerowe. Będę musiał wymienić amorka. Pytanie moje, czy szukać typowo do b12 czy można go zastąpić czymś lepszym, bardziej skutecznym?

Rolo, spróbuj uderzyć do Spider Suspension w Rudzie i powiedz, że jesteś z polecenia od Marcela. Może będą w stanie uratować Twój amor

Wysłane z mojego P10 lite przy użyciu Srapatapatalka.

Ale on jest chyba nie rozbieralny. Doczytałem, że chłopaki zmieniali w b6 na model z gsx750f i byli bardzo zadowoleni. Nie dość że, poszedł trochę wyżej to jeszcze lepiej amortyzuje i jest twardszy. Znalazłem kilka ofert, ale nie wiem czy spasuje do b12.

przeczytaj temat od poczatku , wiem ze to parenascie stron ,ale zajmie ci wylapanie tego co  potrzebujesz 5-7 minut ,a poza tym beexziesz wiedzial duzo innych rzeczy. 

Ale on jest chyba nie rozbieralny. Doczytałem, że chłopaki zmieniali w b6 na model z gsx750f i byli bardzo zadowoleni. Nie dość że, poszedł trochę wyżej to jeszcze lepiej amortyzuje i jest twardszy. Znalazłem kilka ofert, ale nie wiem czy spasuje do b12.

Artur powiedział mi, że może być nierozbieralny, ale zdarzają się takie, które da się zrobić, bo po prostu ludzie nie wiedzą jak się do tego zabrać

PS. Przez najbliższy tydzień są na jakichś targach więc będą poza kontaktem

Wysłane z mojego P10 lite przy użyciu Srapatapatalka.

• krynio pinned this temat