Skocz do zawartości

Amortyzator Tyl

Gość Fallkor
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Ragor,ale temat muszę ogarnąć do wtorku. W środę startuje do Szkocji ful załadowany czyli plecak plus kufry. Na tym starym amorku to lipa trochę jechać. Jak wrócę to można spróbować go tam oddać i co chłopaki powiedzą. Na przyszłość będzie wiadomo czy mogą takie rzeczy zrobić i czy jest to opłacalne.

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 310
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

45

• nieaktywny7

30

• zoozka

29

Top Posters In This Topic

Posted Images

czy do bandita 1200 bedzie pasowal amor z gixa 600/750 k6 k6, ewentualnie co lepszego mozna wlozyć, chodxzi mi o plug&play chociaz ja nie mam airboxa wiec pewnie daloby sie pokombinowac , czy stary gixx 750 to dobry pomysl oczywiscie odalbym go do regeneracji

Edytowane przez benywariat

Bierz lepiej od GSX-R 1100 W ale koniecznie po roczniku 93 ze wzgledu na przeprowadzone tam poprawki.

naturalnie, mala modyfikacja jest konieczna a mianowicie, nalezy pilnikiem obrobic jak na zdjeciu i bedzie pasowalo jak ulal.

FBuberarb.jpg

Edit

Jezeli rozumiesz ciut niemiecki, tu calosc oryginalniej stronki z opisem

http://www.1200bandit.de/federbein.htm

Edytowane przez pioter

Bierz lepiej od GSX-R 1100 W ale koniecznie po roczniku 93 ze wzgledu na przeprowadzone tam poprawki.

naturalnie, mala modyfikacja jest konieczna a mianowicie, nalezy pilnikiem obrobic jak na zdjeciu i bedzie pasowalo jak ulal.

FBuberarb.jpg

Edit

Jezeli rozumiesz ciut niemiecki, tu calosc oryginalniej stronki z opisem

http://www.1200bandit.de/federbein.htm

dzieki Pioter  o to wlasnie chodzilo , tylko nie moge doczytac o ile sie podniesie dupa 

Wyglada na to, ze na oryginalnych kosciach z tym amortyzatorem podnosisz dupe o jakies 35 mm.

Tak to rozumiem.

Wyglada na to, ze na oryginalnych kosciach z tym amortyzatorem podnosisz dupe o jakies 35 mm.

Tak to rozumiem.

to kosci do wymiany  bo teraz juz na palcach stoje 

Ja powinienem obnizajace jeszcze miec gdyby co. Moge nawet wymierzyc (same kosci).

Edytowane przez pioter

Ja powinienem jeszcze obnizajace jeszcze miec gdyby co. Moge nawet wymierzyc

o, bede mial na uwadze , zobacze u siebie ile maja , narazie zbieram pomysly :D

A pro po zawiech do Giza, zna ktoś dobry zaklad gdzie mogę ogarnąć regenerację ?

Edytowane przez Seev

czy do bandita 1200 bedzie pasowal amor z gixa 600/750 k6 k6, ewentualnie co lepszego mozna wlozyć, chodxzi mi o plug&play chociaz ja nie mam airboxa wiec pewnie daloby sie pokombinowac , czy stary gixx 750 to dobry pomysl oczywiscie odalbym go do regeneracji

Mam amortyzator na tyl. Chyba nawet od B1200. Mialem go montowac w mojej bylej 600 ale zapodzial mi sie w garazu a potem moto poszlo na sprzedaz.

Edytowane przez BAN

Mam amortyzator na tyl. Chyba nawet od B1200. Mialem go montowac w mojej bylej 600 ale zapodzial mi sie w garazu a potem moto poszlo na sprzedaz.

Ban ale ja nie szukam amora z b12 bo taki mam i to nowke szt ;)

I jak? Próbowałeś im go oddać? ;)

Dzięki Ragor,ale temat muszę ogarnąć do wtorku. W środę startuje do Szkocji ful załadowany czyli plecak plus kufry. Na tym starym amorku to lipa trochę jechać. Jak wrócę to można spróbować go tam oddać i co chłopaki powiedzą. Na przyszłość będzie wiadomo czy mogą takie rzeczy zrobić i czy jest to opłacalne.

ja robie teraz w swpim 1200 amor z gixa 750 k7 jest krotszy od nominalnego o 20mm roznice sprobuje skompensowac dluzszymi koscmi w razie  zego bede mial ori na sprzedaz albo potwierdzenie czy inny pasuje :) w 600 wkladalem z gsxf750 czajnika

Niestety, wczoraj i dzis zaraz po pracy jade do bratanka zony meble skladac, tak ze poczta bedzie zamknieta gdy dotre do domu. Postaram sie wyslac jutro. :)

Niestety, wczoraj i dzis zaraz po pracy jade do bratanka zony meble skladac, tak ze poczta bedzie zamknieta gdy dotre do domu. Postaram sie wyslac jutro. :)

Pioter spoko narazie jeszcze jezdze , pewnie dopiero na zime bede robil

• 3 months later...

Beny i jak założyłeś już ten amor od gsxr 750 k8? A może masz jakiś namiar na warsztat od regeneracji amortyzatorów bo mam Wilbersa 640 (pociekł olej z napinacza regulacji) i od gsxf 750 z dodatkowym zbiornikiem (ale jakiś taki rozbujany) i ciekawy jestem jak z tym amorkiem od przecianka Ci wyjdzie

• 5 weeks later...
2 godziny temu, kamilb12 napisał:

konieczna bedzie zmiana kosci  bo on jest dluzszy niz oryginal i dupa ci siadzie , wiem bo mam ten sam 

• krynio pinned this temat