Skocz do zawartości

Amortyzator Tyl

Gość Fallkor
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kamilb12, przywitanie wypadałoby poprawić.

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 310
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

45

• nieaktywny7

30

• zoozka

29

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hejka, nie chce tworzyć następnego tematu:

Robię zawiasy w swoim B6K2 - do tyłu pójdzie amorek z B12 i nie wiem co założyć z przodu - sprężyny progresywne czy liniowe - żeby to razem wszystko grało - hyperpro, wirth?

ja w swoim B6 mialem wlasnie taki zestaw amor od B12 z tylu plus progresywne sprezyny Hagona na przodzie. 

bylo bardzo dobrze

W dniu 26.08.2018 o 17:38, pioter napisał:

Bierz lepiej od GSX-R 1100 W ale koniecznie po roczniku 93 ze wzgledu na przeprowadzone tam poprawki.

naturalnie, mala modyfikacja jest konieczna a mianowicie, nalezy pilnikiem obrobic jak na zdjeciu i bedzie pasowalo jak ulal.

FBuberarb.jpg

Edit

Jezeli rozumiesz ciut niemiecki, tu calosc oryginalniej stronki z opisem

http://www.1200bandit.de/federbein.htm

dzieki Pioter za kości , oto efekt 

gsxr k6

• 2 weeks later...

Panowie, to jak to jest z tą 600 w II generacją? Da się coś założyć P&P z innych moto? Znalazłem amor z podobno GSXR'a 750 z 88-95 roku. Sprzedawca zmierzył mi odległość miedzy otworami na śruby wyszło mu ok 32-33 cm. Ja mierząc swój amor na centralnej stopce mam ok 32 cm, ale po przeczytaniu całego wątku mam dylemat co i jak.

• krynio pinned this temat
  • 6 months later...

Siemanko.

Trochę odgrzeje temat. Potrzebuje info:

Rf900 R 95 czy amortyzator tylny jest kompatybilny z moim gsf600? Czy to jest ten sam amortyzator co w gsxr? Wydaje mi się ze przewód do zbiorniczka ma różne długości.

moze ktoś ma taki setup u siebie. Cena w przypadku Rf jest dość korzystna w porównaniu z amorem od gsxr-a

Pozdrawiam serdecznie

LWG

Ja mam u siebie w 650 z 2005r założony od gsxr i daję radę ten od rf900 też miałem i pasował ale kupiłem uszkodzony dlatego wymieniłem różnica jest w długości przewódu tak że u ciebie też powinien pasować 

• 10 months later...

Witam 

Zima teraz wymieniłem z przodu sprężyny na akcesoryjne WIRTHA i okazało się że tylni amortyzator wogole nie wyrabia. Próbowałem zmieniać napięcie wstępne, ale nawet przy maksymalnych nastawach i nie daje rady. Nie wiem czy zajechany (wymieniany z 8 lat temu, suchy) ale chciał wymienić I raczej na jakąś alternatywę i teraz nie wiem co by dopasowało?  Z gsxf czy gsxr'a? Zależy mi aby wysokość pozostała ta sama. 

Edytowane przez Rafał S.

3 godziny temu, Rafał S. napisał:

Witam 

Zima teraz wymieniłem z przodu sprężyny na akcesoryjne WIRTHA i okazało się że tylni amortyzator wogole nie wyrabia. Próbowałem zmieniać napięcie wstępne, ale nawet przy maksymalnych nastawach i nie daje rady. Nie wiem czy zajechany (wymieniany z 8 lat temu, suchy) ale chciał wymienić I raczej na jakąś alternatywę i teraz nie wiem co by dopasowało?  Z gsxf czy gsxr'a? Zależy mi aby wysokość pozostała ta sama. 

Ja u siebie mam z gsxr 750 pasuje a za wysokość odpowiadają tzw. Kości tak że  jak po zostawisz oryginalne wysokość się nie zmieni jak się mylę niech poprawią mnie experci PBC

17 minut temu, Rafał S. napisał:

Jaki rocznik gsx-ra?

Z tego co pamiętam 99 

Kurde ja nie wiem jak taki amor z komorą zewnętrzną zmieści się w bandicie. ktoś może potwierdzić??

Koledze chodziło raczej o gsxf.
Amor ze srada nie podejdzie.

gsxf i to czajnik , wchodzi plug&play  tylko wpierw  do regeneracji bo juz wiekowe sa , plusy masz wszystkie regulacje i dupa idzie odrobine wyzej 

Gsx f 750 rocznik 82-97? Regeneracja jest możliwa? I drugie ważniejsze pytanie. Czy ktokolwiek widział gdzie  można kupić amor? Przejrzałem pół internetu jak kamień w wodę. 

25 minut temu, Rafał S. napisał:

Gsx f 750 rocznik 82-97? Regeneracja jest możliwa? I drugie ważniejsze pytanie. Czy ktokolwiek widział gdzie  można kupić amor? Przejrzałem pół internetu jak kamień w wodę. 

Mxprofi zadzwon do nich to ci naprawią. Robilem u nich amorek do b12 wilbersa 640 i pełna profeska za 365zeta

1 godzinę temu, Rafał S. napisał:

Gsx f 750 rocznik 82-97? 

88-97.

Macie pojecie gdzie dostać taki amortyzator?? Nawet trupów nie ma. Piszą coś o gsxr750 92-95. Ktoś zna temat?

Jak problem się nie rozwiąże to rozważam coś takiego, bo ma już dośc tego szukania igły w stogu siana.

https://allegro.pl/oferta/yss-amortyzator-tylny-suzuki-gsf-600-bandit-tyl-7001793037

18 minut temu, Rafał S. napisał:

Macie pojecie gdzie dostać taki amortyzator?? Nawet trupów nie ma. Piszą coś o gsxr750 92-95. Ktoś zna temat?

Nie wiem czego ty dokładnie szukasz do gsxf czy gsxr? tu masz dwa pierwsze lepsze 

https://allegro.pl/oferta/amortyzator-suzuki-gsx-750f-gsxf-1989-1997-czajnik-8951406392?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

https://allegro.pl/oferta/suzuki-gsx-750f-amortyzator-tyl-tylny-7875684849?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Edytowane przez Toldi2001

Godzinę temu, Rafał S. napisał:

Jak problem się nie rozwiąże to rozważam coś takiego, bo ma już dośc tego szukania igły w stogu siana.

https://allegro.pl/oferta/yss-amortyzator-tylny-suzuki-gsf-600-bandit-tyl-7001793037

to jajko  nie wiem czy pasuje ja mialem z czajnika 

52 minuty temu, Toldi2001 napisał:

ani pierwszy ani drugi nie sa z gsxf750 czajnika  zajrzyj do mojej galeri tam jest taki , powinien miec regulacje napiecia na nakretkach i osobny zbiorniczek 

tak wyglada https://images.app.goo.gl/fdCfAGu2gFC5LuH79

Godzinę temu, Toldi2001 napisał:

Napisałem co dokładnie szukam amor gsxf750. Wysłałeś dwa rózne amortyzatory nie wiem z czego. Z rocznikó 88-97 wygladaja tak jak opisuje benywariat

Na innym forum znalazłem ze z gsx-r 750 92-95 wsadzał. I pofotach wyglada bardzo podobnie. Tylko moto wyzej podnosi.

Edytowane przez Rafał S.

chcesz p&p to napisalem co masz wsadzic , robilem to w swoim wiec wiem co mowie to najlepsza opcja , znajdziesz bez problemu ale nie moge za Ciebie wszystkiego szukac  ;)

1 godzinę temu, Rafał S. napisał:

Napisałem co dokładnie szukam amor gsxf750. Wysłałeś dwa rózne amortyzatory nie wiem z czego. Z rocznikó 88-97 wygladaja tak jak opisuje benywariat

Na innym forum znalazłem ze z gsx-r 750 92-95 wsadzał. I pofotach wyglada bardzo podobnie. Tylko moto wyzej podnosi.

MAM coś takiego na sprzedaż, miałem to na czas regeneracji innego amorka założone u siebie w B12 MK1 i działało.

Screenshot_20200826-210154_Gallery.jpg

to chyba taki jak w linku:

https://allegro.pl/oferta/amortyzator-tyl-tylny-suzuki-gsxf-750-7721641232

Edytowane przez Asterix
edycja tekstu