Skocz do zawartości

Amortyzator Tyl

Gość Fallkor
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Asterix napisał:

MAM coś takiego na sprzedaż, miałem to na czas regeneracji innego amorka założone u siebie w B12 MK1 i działa

Ja mam dokładnie taki sam założony wszystko jest ok w 650  z tym że jak na allegro zamawiałem był oznaczony jako GSXR 750

Edytowane przez Toldi2001

• Odpowiedzi 310
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

45

• nieaktywny7

30

• zoozka

29

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ok. Dziękuje bardzo za pomoc. Bedę działał w tym kierunku.

Uwaga, uwaga.
Jestem na weselu i z rozpędu źle kliknąłem w tapatalku. Usunąłem wiadomość którą ktoś do mnie napisał w sprawie amora. Niech ta osoba wyślę jeszcze raz pw. Przepraszam, mój błąd, a nie olewka.

To ja do Ciebie pisałem.

Wysłałem wiadomość ponownie na PW. 

Będę podejmował walkę z amortyzatorem do Bandita 1200 II gen rocznik 2001. 

Patrzyłem na kilka amortyzatorów, które mogłyby pasować do tego modelu. W tym temacie była wrzucona Tabela. 

Mam zamiar zająć się tym w następnym tygodniu. 

Brakuje mi tylko jednej najważniejszej informacji. Czy długości amortyzatororów podawane np. na stronie Ohlinsa czy innych producentów, oraz te które były w/w tabeli to długość całkowita, czy długość od otworu do otworu ?

Z racji, że do chudzielców nie należe, zdaża mi się jechać z partnerką i bagażami chciałbym podnieść trochę tył i usztywnić go. 

Czytałem cały wątek, ale większość z was chciała tylko usztywnić i obniżyć motocykl. 

Zastanawiam się, czy amortyzator od bandita 1250 bedzie pasował. 

Wydaje mi się, że to mogę osiągnąć zakładany efekt za pomocą tego amora. 

Dzięki, spoko tylko troche drogo kupować nowy. 

Myślałem nad kupieniem używanego amortyzatora do 2 genn i dorobieniu sprężyny. 

Ktoś pisał, że coś takiego zrobił i wyszło całkiem tanio. 

Zdam relację z mojej modyfikacji. 2 generacja model S rok 2001. 

Właśnie zamówiłem na allegro amortyzator za 73 zł (82zł z przesyłką) nagle pojawił się jakiś wysyp 😮

Jeśli nie będzie miał właściwości amortyzujących, oddam go do regeneracji i założę sprężynę na specjalnie dorabianą. 

Moim celem jest uzyskanie wysokości siedziska kierowcy na poziomie 79-82 cm (ile uda sie z tego wycisnąć). 

Rozważam również wymianę kości na krótsze. planuje je specjalnie dorobić do tego celu jeśli wysokość będzie do kitu. 

Póki co koszt modyfikacji 82 zł. 

11 godzin temu, kemez napisał:

Zdam relację z mojej modyfikacji. 2 generacja model S rok 2001. 

Właśnie zamówiłem na allegro amortyzator za 73 zł (82zł z przesyłką) nagle pojawił się jakiś wysyp 😮

Jeśli nie będzie miał właściwości amortyzujących, oddam go do regeneracji i założę sprężynę na specjalnie dorabianą. 

Moim celem jest uzyskanie wysokości siedziska kierowcy na poziomie 79-82 cm (ile uda sie z tego wycisnąć). 

Rozważam również wymianę kości na krótsze. planuje je specjalnie dorobić do tego celu jeśli wysokość będzie do kitu. 

Póki co koszt modyfikacji 82 zł. 

No to pokaż co kupiłeś

Amortyzator wygląda ok. 

Poniżej link do dysku ze zdjęciami. 

On 9/2/2020 at 8:02 AM, Asterix said:

No to pokaż co kupiłeś

Link do zdjęć:

https://drive.google.com/drive/folders/1QLI-3r4TgEBHe9uJLjn1e05MfNerRjC5?usp=sharing

Amortyzator całkowicie ma długość 35 cm.

Od oczka do oczka ok 32 cm. 

Na tę chwilę muszę przełożyć wymianę amortyzatora. 

W weekend byłem bandziorem w bieszczadach, po przejechaniu 1400 km wywaliłem glebę na rondzie. Na szczęście po za złamanym kierunkiem nie ma żadnych uszkodzeń - gmole zrobiły robotę. 

Niestety coś mi w barku strzeliło i aktualnie jestem jednoręcznym bandziorem. 

P.S. 

czy ktoś mi podpowie w jaki sposób edytuje się tutaj dodane posty?

Wymieniłem amortyzatror. 

Ten, który zakupiłem za te 80 pare zł był znacznie dłuższy od starego. 

Poniżej link do zdjęć starego i nowego.
https://drive.google.com/drive/folders/1QLI-3r4TgEBHe9uJLjn1e05MfNerRjC5?usp=sharing

od oczka do oczka 295 stary 

od oczka do oczka Nowy - używany 320

Nie wiem, który jest oryginalny - zakładam, że ten stary tylko nie był wymieniany od nowości i stąd różnica. 

Aktualnie motocykl ma wysokość 79 cm - książkowo. 

Amortyzator ustawiony na najwyższą twardość daje rade. 

Nie widzę zbytnio sensu podnoszenia go wyżej bo będzie zbyt wysoko. 

Dla mnie ta modyfikacja była wystarczalna. 

Wg mnie najważniejsze w modyfikacji 2gen jest dobranie amortyzatora odpowiedniej długości. 

W postach wyżej można znaleźć tabelę z informacjami, o tych które pasująd o tego modelu. 

polaczylem posty zeby wszsytko bylo razem. edycji mozesz dokonac poprzez wybranie opcji Edit na dole pod postem. 

ps: jak obojczyk? caly, czy juz na sztywno wszystko?

polaczylem posty zeby wszsytko bylo razem. edycji mozesz dokonac poprzez wybranie opcji Edit na dole pod postem. 

ps: jak obojczyk? caly, czy juz na sztywno wszystko?
Dzięki, dochodzę do siebie. Przypomina o sobie czasem, ale tragedii nie ma. Złamań nie ma, więzadło całe, staw nie przemieszczony. Dziś byłem u ortopedy powiedział, że przejdzie ból za kilka tygodni. Za mną pierwsza jazda, także jest git !

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka