Skocz do zawartości

[S] Yamaha Mt09 Tracer 2017

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Yamaha MT09 Tracer 2017

Kupiony w kwietniu 2017

Przebieg niecałe 9000Km

Stan oczywiście idealny, żadnych gleb, 2 razy wymieniany olej (1000 i 6000). 

Moto odblokowane i wystrojone autotunem. 

Dodatki:

• Wydech carbonowy Termignoni
  • Filtr powietrza sprintfilter
  • Quickshifter
  • Szyba loster wysoka 
  • Szyba zerogravity sportowa mała 
  • Gmole heed
  • Klamki regulowane womettech
  • Stelaż centralny + boczne givi
  • Kufer centralny givi dolomiti
  • Kufry boczne podróba givi
  • Stopki kierowcy gumowane 
  • Rolki pod tylny stojak (centralka usunięta)
  • Grzane manetki oxford
  • Kanapa akcesoryjna z żelem 
  • Kierunki ledowe Yamahy z wbudowana pozycja i stopem 
  • Dziubek powerbronz
  • Poszerzenie stopki 
  • Extendery lusterek R&G
W dodatki poszło ponad 10000.

Jak coś zostało wymienione to daje tez oryginał. 

Interesuje mnie najbardziej cesja firma-firma i do spłaty zostaje wówczas ~36x800=~34000 brutto. 

Możemy tez zrobić wcześniejsza spłatę i sprzedaż za gotówkę, bądź wykup bezpośrednio przez osobę 3cią, ale wówczas cena brutto może odrobine wzrosnąć (tak żebym nie był stratny podatkowo). 

IMG_0490.jpg

Zacząłem od jakiegoś czasu chorować na to cudo, tylko w wersji GT. Ale jeszcze mnie nie stać. Kusi mnie jazda testowa w salonie yamahy, żeby wiedzieć, czy pasujemy do siebie ;)

36x800 to jakoś 28800. Rozumiem, że raty to netto? Tylko czy aby 28800 netto to 34000 brutto? ;) Nie jakoś 35400?

Edytowane przez Milosz

Troche mi sie to nie klei, po 1:

1. Napisz wyraznie na poczatku ze w kredycie/leasingu i że scezujesz kredyt/leasing.

2. Brakuje szczegolow finansowych dotyczacych samego leasingu: jaki rodzaj, ile bylo wkladu wlasnego, za ile wykup? W jakim banku? itp. Sam planowalem leasing operacyjny na konkretnie ten sam motocykl. To nie jest decyzja na "hurra" tylko mocno merytoryczna i wymaga paru skladowych decyzji po konsultachjach z ksiegowym.

No i dlaczego CI się odwidziało?

+ dorzuć więcej zdjęć.

A w ogole: Pojezdzilem tym tydzien i dlugo walczylem z mysla o zakupie. :)

Edytowane przez BAN

motocykl jest dla mnie za lekki i nie nadaje sie do duzych predkosci autostradowych. Chce wrocic do ulta sportow turystycznych, wiec przymierzam sie do H2 SX, a jesli okaze sie za maly to biore starego dobrego wielorybka ZZR1400.

tak go jeszcze charakteryzujac z perspektywy 1,5 roku ujezdzania - jest to fajny kon na miasto i za miasto, na polatanie 200-300km dziennie i do domu. Duze prekosci powyzej 150kmh mecza na dluzsza mete, aerodynamiki to to nie ma. Ze swiata samochodow porownalbym to do wyrosnietego kompakta typu c-max, cx3, golf sportsvan

sorry, z cena faktycznie cos popierdolilem, ale duzo nie naklamalem - dla klienta zakup brutto bedzie od 32k do 36k w zaleznosci od opcji. 

wiec, w opcji ktora mnie najbardziej interesuje jest mniej/wiecej --> 42 * 700 = 29k netto czyli ze 36k brutto

w opcji bezposredniego wykupu przez osobe 3cia --> 26k netto czyli ze 32k brutto (tu moze odrobine wzrosnac, bo bank ma jakas pojebana zasade porownania wykupu z cena rynkowa)

leasing w bzwbk, wykup jest 300-cos zl netto.

Nie wiem jak Ci moge bardziej "merytorycznie" pomoc BAN, imho taki zakup jest kompletnie bezsensowny, jest to tylko i wylacznie zachcianka i realizacja pasji jazdy na moto, z roku na rok utrata wartosci, a do pracy moze Cie zawozic rownie dobrze bandit za 5kpln, co tu wiecej filozofowac? a leasing taki bierzesz po to, zeby Cie ten motocykl mniej pieniadza kosztowal. 

zaraz poszukam jakichs fotek i wrzuce 

Edytowane przez Daniel

I teraz oferta po uzupelnieniu jest sensowna... Ja nadal niestety nie jestem zdecydowany ale gdybym byl to wzial bym od Ciebie. Jezdzilem tym przez tydzien i w trasy byl by super (pod warunkiem braku awarii).

Co do aerodynamiki i zbyt malej masy -fakt. Jezdzilo sie komfortowo do 160-170, potem telepie. Szyba zainstalowana fabrycznie to szyba od TIR'a.. Jakis Janusz inżynierii wpadł na pomysł tych dziwnych wcieć od górnych rogów, które >80-100km/h powodują straszny hałas.

Za lekki i za wysoko srodek ciezkosci: Wyjazd zza tira powodowal nieprzyjemne telepniecie motocyklem. No i mega giga ilosc elektroniki, ktora rzecz jasna zazwyczaj od razu wylaczam: kontrola trakcji.

Ale nie wszystko było złe: Fajna jest zmiana map zapłonowych podczas jazdy. Od razu mapę sport, chyba że deszcz. Niskie spalanie to cudo, zszedlem do ~5L jadac ok 120. Zrobiłem nim troche km po mieście oraz traskę 2x200km i w jakims stopniu mnie zauroczył.

Ale czy na główne moto się nadaje w codziennych dojazdach do pracy?

No i ja robie 20-25k rocznie wiec... Poza Banditem na razie nie znalazlem niczego co by spełniło moje wymogi funkcjonalne. Motocykl muszę zmienić albo go zajeżdżę i nadal, kolejny rok nie mam pomysłu na co.  Bo nówek już nie ma w salonach. Już chyba nawet Hayki nie ma w salonach Suzuki. Debilna ch...nia eurooch...jska

I teraz oferta po uzupelnieniu jest sensowna... Ja nadal niestety nie jestem zdecydowany ale gdybym byl to wzial bym od Ciebie. Jezdzilem tym przez tydzien i w trasy byl by super (pod warunkiem braku awarii).

Też mi się wydaje, że od Daniela sensowne i  doposażone moto można wyrwać. Kwestia tylko, żeby w sprawie finansowania motonga się dograć.

Nie ma co ukrywać, że trzeba mieć trochę beclu na takie motocykle  :usmiech:

Daniel podejrzewam z tych co nie lubią po kimś sprzętu, ale Broń Boże nic nie zarzucam, że to źle, tylko się zastanawiam  :vampire:

https://www.youtube.com/watch?v=ge1-9HC8yvM

Edytowane przez Havana

a ile chcesz Ty kasy do kieszeni za cesję leasingu?

nie chce kasy za cecje. no chyba, ze ktos sie uprze to jakos wezme, i moze na cel charytatywny damy ;)

wlasnie zapomnialem napisac - mistrzowsko niskie spalanie - jezdzac zgodnie z przepisami wynik ponizej 5,0 jest czyms normalnym. natomiast wsciekajac sie na maxa, goniac za sportami no nie ma bata zeby uzyskac 7,x sredniej z 200-300 km. moje srednie przy kazdym tankowaniu przewaznie oscyluja 5,5. Motocykl nadaje sie na daily bike'a i dojazdy do pracy tylko trzeba sciagnac te designerskie handguardy (ktore tylko wygladaja, a chu.. daja - w lecie lapy sie poca, a w deszczu i tak mokna) bo go mocno poszerzaja i mozna trzasnac auto w lusterko. 

motocykl regularnie serwisowany i po prostu dbany nie jest awaryjny sam z siebie, czy z jakichs wtop konstrukcyjnych. Sa juz przebiegi ponad 100kkm i silniki dalej zdrowe. Elektroniki nie ma co sie bac bo tak naprawdę jest bardzo prosta, abs i prymitywna kontrola trakcji (ktora de facto bardzo nie ogranicza - mialem tez mt09 bez kontroli trakcji i nie widze zadnej roznicy). Mapy to prosty trick z opoznieniem otwierania przepustnic (ktore sa by wire) czyli mozna powiedziec, ze "A" to taka normalna charakterystyka silnika a STD i B sa po prostu opoznione i nie w pelni sie otwieraja. Zrobilem softy dla ponad 200 MT09 w PL, niektore przejechaly juz ponad 30kkm na programie i silnik i elektronika chodzi jak w zegareczku. 

• 5 months later...
  • 1 month later...

tak, aktualne. 

cena tez poszla w dol - z 23-24k netto przy przejeciu. 

• 2 months later...

mody zamknijcie temat bo juz widzialem na zlocie jakiegos takiego wiesniaka z wawy na tym moto 🤗

• Tomek locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.