Skocz do zawartości

Zawieszenie - Amortyzator - Regeneracja Czy Wymiana

hulit1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Aeternus

17

• Łukasz600

18

• szoter

10

jaka jest jego długość i ile byś chciał za niego

edb26eb998bc6a6bmed.jpg

Amortyzator pochodzi z mojego motocykla przebieg to 30tys km.

A co do ceny jak będziesz zdecydowany pisz na pw z ofertą. pozdrawiam Kuba. B)

Edytowane przez Pakuus

Panowie wlasnie dzwonilem do firmy ktora amortyzator regeneruje. Za pol godziny bede mial do odbioru a koszt calosci to 330zlotych. Mysle ze nienajgrzorzej. Prosto z warsztatu pojade do garazu zamontowac amor i sprawdzic jak sie sprawuje wiec jeszcze napisze; )

I jak, i jak, i jak? Napisz coś wreszcie i podziel się spostrzeżeniami, bo z wielką ciekawością śledzę ten wątek.

Ja wsadziłem do swojego amora od B6, teraz w końcu chodzi jak powinien, nie dobija i jest wystarczająco twardy żeby mógł usiąść ktoś na pasażera bez ryzyka, że zacznę ocierać kołem o zadupek...

Krzysztof przepraszam ale mimo obietnicy nie dotarlem wtedy do garazu. A od soboty ciagne same popoludniowe zmiany co u mnie wyglada nastepujaco: sen do godziny 11stej, autobus do pracy o 12stej;) Powrot o 23. W czwartek i piatek mam wolne wiec w ktorys z tych dni w garazu bede na pewno i wtedy napisze jak amor trzyma.

Generalnie amor mi tak wyczyscili ze ja sam nie dalem wczesniej rady doprowadzic go do takiego stanu ;D 2lata gwarancji na co mam swistek i caly srodek uzupelnili bo podobno juz pusty amor byl. Jedynie czym sie nie zajmuja to wymiana sprezyn jezeli i one sa do d. Ale o to raczej nie tak latwo.

Ja wsadziłem do swojego amora od B6, teraz w końcu chodzi jak powinien, nie dobija i jest wystarczająco twardy żeby mógł usiąść ktoś na pasażera bez ryzyka, że zacznę ocierać kołem o zadupek...

Łukasz600

a jak z długością amortyzatora? po zamontowaniu dupa jest wyżej niżej ????

(...) Generalnie amor mi tak wyczyscili ze ja sam nie dalem wczesniej rady doprowadzic go do takiego stanu ;D 2lata gwarancji na co mam swistek i caly srodek uzupelnili bo podobno juz pusty amor byl. (...)

No to teraz amortyzator jak nowy i jeszcze 2 lata gwarancji. Może dlatego warto zregenerować, niż kupić używkę bez jakiejkolwiek pewności.

Daj znać, jak zamontujesz i podziel się wrażeniami z jazdy.

Krzysztof przepraszam ale mimo obietnicy nie dotarlem wtedy do garazu. A od soboty ciagne same popoludniowe zmiany co u mnie wyglada nastepujaco: sen do godziny 11stej, autobus do pracy o 12stej;) Powrot o 23. W czwartek i piatek mam wolne wiec w ktorys z tych dni w garazu bede na pewno i wtedy napisze jak amor trzyma.

Generalnie amor mi tak wyczyscili ze ja sam nie dalem wczesniej rady doprowadzic go do takiego stanu ;D 2lata gwarancji na co mam swistek i caly srodek uzupelnili bo podobno juz pusty amor byl. Jedynie czym sie nie zajmuja to wymiana sprezyn jezeli i one sa do d. Ale o to raczej nie tak latwo.

No i oczywiście prosimy zdjęcia zregenerowanego amortyzatora.

Łukasz600

a jak z długością amortyzatora? po zamontowaniu dupa jest wyżej niżej ????

Dupa jest w tym samym miejscu, może delikatnie wyżej ale to raczej nie zauważalne jest. Amorek jest twardszy więc jak siadam nie opada nisko tylko jest tak jak moim zdaniem być powinien :)

Chyba 96 jak dobrze pamiętam ale w eleganckim stanie :)

Edytowane przez �ukasz600

A co jak wszyscy to wszyscy tez zakupiłem amortyzator od Pakuusa ten co wyżej zobaczymy co to będzie

To wiadomo, najpierw trzeba sprawdzić czy to wszystko będzie pasowało i się odpowiednio spisywało na drogach :) Rozbiorę resztę moto to będę pewnie się przymierzał do wymiany na amora z B6 albo z RF-ki 900 jak gdzieś dorwę bo na allegro nie widziałem dzisiaj :)

Ja do swojego bandyta z rocznika 98 założyłem amorek z rocznika 01. Różnica jest taka, że jest wyższy i ma regulacje tłumienia. I to wszystko. :vroom:

• 2 weeks later...

Aeternus, czy zamontowałeś już ten amortyzator? Nie mogę się doczekać finału tej opowieści :D

Me too :)

juz go zamontował

Tak amor juz zamontowany. W sobote motocykl caly skrece i odpale zobacze czy jakas roznica jest.

Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie!......

nie lepiej było kupić używkę od B6 ja kupiłem od Pakuusa i jestem mega zadowolony i dużo taniej niż regeneracja

i w przeciwieństwie od oryginału b4 mam już regulacje a nie tak jak w przypadku b4 tylko napięcia wstępnego

Edytowane przez szoter

nie lepiej było kupić używkę od B6 ja kupiłem od Pakuusa i jestem mega zadowolony i dużo taniej niż regeneracja

Tyle, że ona ma swój własny odnowiony amortyzator i 24-miesięczną gwarancję, bo (z)używkę to już miał :P

nie jest to oryginał, prędzej mi wygląda na amor od jajka, ale raczej jakiś akcesoryjny. Myślę że po regeneracji będzie ok

a może po prostu za miękko jest ustawiony próbowałeś go wyregulować?

zawieszenie nie jest miękkie tylko poprostu wybija.

jak wjadę w jakąś nierówność powoduje to skok całego tyłu motocykla

aż się ustabilizuje, czasami czuję jakby mi koło podrywało w górę ...

Jak go wyregulować ?