Skocz do zawartości

Piana Aktywna

slavek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że skończyła mi się bańka shiny garage fruit coś tam zwracam się z pytaniem;

Jaką pianę aktywną do pianownicy PA stosujecie i polecacie?

Ja z mojej dotychczasowej byłem średnio zadowolony. Ładnie się pieniła ale słabo myła i szybko spływała.

pytanie co chcesz myc. czy ciezarowke czy osobowke dobrudzona mocno czy cos na czym masz powloke albo twardy wosk. ja mam wosk i z shinny bylem zadowolony bo przede wszystkim ma neutralne ph, wiec nie niszczy powloki wosku. do tego to tylko ma rozmiekczyc i oslabic brud, potem dobry szampon i osuszanie, co ktores mycie QD. Znajomy chwalil tez adbl yeti. ja ostatnio kupilem jakas inna tez z neutralnym ph ale dopiero raz uzylem wiec sie nie wypowiem.

Prawie każda będzie dobrze myć pod warunkiem że po spryskaniu użyjesz szczotki a dopiero potem splukejesz. Inaczej zostaje film i zasycha. Wg mnie można Tenzi można Rataj...

Tenzi zielona katuje oststnio do wszystkiego krece na max steżeniu i jest spoko, wychodzi calkiem niezle pod wzgledem cena jakosc ale do owadow polecam dodac szczotke i bedziesz zadowolony. Wszystko co mocniejsze juz bedzie gryzlo lakier

Tenzi Truck Cleaner myje wszystko ;) łącznie z tłustymi plamami ale trzeba uważać bo mocne cholerstwo....

miałem karchera, miałem K2, miałem jeszcze kilka innych droższych i tańszych, żadna nie jest dobra jak to pokazują w reklamach, teraz myje ludwikiem i szczotką :) i jest dobrze 

Najlepiej myc bez wody :)

Pisze serio.

*dotyczy tylko motocykla

Edytowane przez Franio

Tenzi zielona katuje oststnio do wszystkiego krece na max steżeniu i jest spoko, wychodzi calkiem niezle pod wzgledem cena jakosc ale do owadow polecam dodac szczotke i bedziesz zadowolony. Wszystko co mocniejsze juz bedzie gryzlo lakier

Tan Car czy Car Max? Jakie stężenie? 1:10 czy 1:5? Z góry dziękuję.

Mycie samochodu jest przeceniane. Raz, no moze dwa razy do roku najtansze mycie na stacji wystarczy.  ;)

miałem karchera, miałem K2, miałem jeszcze kilka innych droższych i tańszych, żadna nie jest dobra jak to pokazują w reklamach, teraz myje ludwikiem i szczotką :) i jest dobrze

Ludwik nieco rozpuszcza lakier. Kiedyś stare auto zdarzyło się umyć to kolor na gąbce został

Najlepiej myc bez wody :)

Pisze serio.

*dotyczy tylko motocykla

widzialem efekt :D

Tenzi Truck Cleaner myje wszystko ;) łącznie z tłustymi plamami ale trzeba uważać bo mocne cholerstwo....

super jest ale jak nie lubisz miec swiecacego sie lakieru. po czasie piekny mat sie robi jak kilka razy stosujesz cholerstwo.

Slavek sprawdze jutro ktora to dokladnie

Marek truck żre wszystko łacznie z lakierem szkoda i moto i samochodu

Slavek sprawdze jutro ktora to dokladnie

Marek truck żre wszystko łacznie z lakierem szkoda i moto i samochodu

Truckiem myję tylko te elementy na których zbiera się wielki syf...na taką eksploatacje moto jak moja (tylko w słoneczną pogodę) wystarcza woda z myjki i wytarcie na sucho, auta myję wodą i gąbką u mnie w zupełności to wystarcza. Alea tam gdzie zbiera się np. syf z łańcucha czy poci się coś z silnika to używam tenzi - czyli defakto może 2x w roku. Źle się wyraziłem...faktycznie, ale i tak polecam ;) na połysk lakierów w moto i samochodach u mnie nie mogę narzekać i tak od czasu do czasu dostają warstwę wosku.