Skocz do zawartości

[S] Uszkodzony Bandit 600S Z 2002R - Na Chodzie Zdolny Do Jazdy

pawcioj
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przyszedł czas i na moje moto. W przyszłym roku i tak planowałem zakup czegoś nowego, ale ostatnie wydarzenia trochę przyspieszyły temat sprzedaży.

Sprzedaję uszkodzonego Bandita 600S z 2002 roku po kolizji drogowej,  która miała miejsce w drodze na "Pieczonego Ziemniaka" oraz obstawę Casijasa ( klasyczne wymuszenie z podporządkowanej ) .  Po zdarzeniu drogowym, które miało miejsce w piątek 21.09.2018, motocykl przejechał jeszcze 800 km, w tym był na ziemniaku oraz obstawie Casijasa. Technicznie motocykl w pełni sprawny ( po założeniu zapasowego  kierunkowskazu na miejscu zdarzenia policja dopuściła motocykl do ruchu), jedzie sam prosto i zostawia jeden ślad. Niestety w trakcie kolizji oprócz lusterka, owiewek, kufrów, crash pada, zostały obłamane żeberka cylindrów, co kwalifikuje moto do szkody całkowitej ( uszkodzenie to w żaden sposób nie wpływa na motocykl  oprócz wizualnych ). Ubezpieczyciel sprawcy wycenił moto na 8 500 zł i wystawił motocykl na aukcję w celu sprzedaży rozbitka. Zgłosiła się chętna firma, ale z tego co wiem, to raczej w celu rozbiórki motocykla i sprzedaży części. Szkoda mi się trochę mojego kompana zrobiło i postanowiłem poszukać dla niego kolejnego właściciela, którego jak mnie będzie woził. 

Cena: 3 500 zł do negocjacji.

Stan licznika: 41 713 km

Szacowany przeze mnie koszt naprawy to około 600 - 700 zł oczywiście bez silnika. Kalkulowałem koszt owiewki prawej oraz dolnej ( ma takie nieuszkodzone do pomalowania Lenar za 180 zł z przesyłką  ) + lusterko za około 150 zł + szpachlowanie, malowanie i naklejki. 

Motocykl ekstra wyposażony jest w:

- kanapa akcesoryjna z żelem zrobiona przez MW-Moto

- stelaż na kufy boczne oraz centralny

- nowe oploty Hela na przednie hamulce w układzie "F"

- olejarka by Syku

- wyświetlacz biegów + temp. oleju + temp. powietrza + napięcie na akumulatorze mojej konstrukcji. ( Jeśli ktoś chce usunąć bardzo łatwo przywrócić oryginalną instalację )

- świeżo zrobione przednie zawieszenie

- dodatkowa turystyczna szyba Loster

- deflektor

- błotnik tylnego kola - nie zdążyłem założyć

Oczywiście na nowy sezon trzeba wymienić olej, filtr powierza i oleju.

Większość informacji o modyfikacjach oraz usprawnieniach można zaleźć w moim garażu ( https://polishbanditcrew.pl/garage/vehicle/791-suzuki-bandit-gsf-600s/ ). 

Mam czas do 21.10.2018, ponieważ do tego czasu jest aktualna oferta firmy, która zaoferował się odebrać moto. Jeśli do tego czasu nie znajdzie się kupiec moto idzie na żyletki  :beksa:  :beksa:

Poniżej parę fotek.

thumb_ihost_1538638223__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638200__img_20181003_152 thumb_ihost_1538638236__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638269__img_20181003_152 thumb_ihost_1538638257__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638214__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638279__img_20181003_152 thumb_ihost_1538638293__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638305__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638395__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638403__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638323__img_20181003_152

thumb_ihost_1538638413__img_20181003_153

Edytowane przez pawcioj

Jak nie znajdziesz chętnego to za 100 odkupie twój zestaw komputerowy ;)

Nie będę musiał składać , a szkoda go zutylizować :(

Jak coś, czujnik mogę jakiś podesłać co by go włożyć. Mam gdzieś przerobiony do B6

Szkoda że z żoną muszę teraz zarządzać finansami bo bym brał w ciemno :-) gdybyś chciał wymienić się kanapa + dopłatą dla Ciebie to daj znać:)

Niestety nie mogę z Moto nic demontować, bo wszystko jest w protokole wyceny i wszystko muszę wydać nabywcy , tą więc wszystko albo nic.

Wysłane z mojego fona

2800 pierwsza konkretna propozycja, widziałem na obstawie i wezmę ;p w takiej cenie....ale z tego co widziałem to moja cena raczej za niska będzie....

Jaki dot opon, kiedy gazniki miały serwis, ile kilometrów napęd ma już przejechane ? Myślę intensywnie, choć wiele kilometrów bym nim nie jeździł z braku czasu, czekam na odpowiedź co do moich pytań, może być na PW

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

@marek - dopóki piłka w grze wynik nie jest pewny :) . Jeśli to jest twoja poważna propozycja jak najbardziej biorę ją pod uwagę i wcale nie jest wykluczone, że się dogadamy

@vidon - napęd ma 22 k km i jest w super stanie, ponieważ od samego początku pracuje z olejarką - fotki poniżej. Oponki mają powyżej 2 mm i jeszcze jeden sezon powinny dać radę. Co do gaźników czyściłem je w 2016 i od tego czasu nie było potrzeby - tylko synchronizacja. Jak podpowiadali forumowicze - działa nie ruszaj :).

Na wszystkie pytania będę odpowiadał w tym temacie, aby potencjalny nabywca miał pełną wiedzę o motocyklu. Nawet po zakupie innego Moto nie zamierzam się z forum wypisywać i zapewne z nabywcą spotkamy się na jakimś zlocie.

bd0d7edde74ebed6a6861380a17cfef6.jpg

a698d3c5a48a1b3d358a43bf4dfe9b17.jpg

e1cf7b1b896e7459568c6d32a5d5dd0c.jpg

Wysłane z mojego fona

Edytowane przez pawcioj

To ile kilometrów temu była synchronizacja ? To jaki ten DOT na oponach widnieje ?

brać i nie wybrzydzać,  bo dobry to je chrupek w cenie roweru.

dzielnie znosił wybryki właściciela, a wspólne traski z literkami pokonywał i nawet się nie spocił, a na zimnym jak szczela uuuu ... 

drzemie w nim moc zaklęta :D

To ile kilometrów temu była synchronizacja ? To jaki ten DOT na oponach widnieje ?

Synchro było zrobione na początku sezonu ( jakieś 4 - 5 k km temu ), jak chcesz możemy zrobić razem przed odbiorem :)

Proszę, masz i DOT tył i przód

3e6d2e0895c88492d3eaa623233ee3a9.jpg

f211324ee31a9c757f87e017e3d694b6.jpg

Wysłane z mojego fona

Edytowane przez pawcioj

Moja propozycja jak najbardziej poważna, kwestia dogadania się z transportem. Na obstawie jakoś przeczuwałem dalszy rozwój wydarzeń i oblukałem sobie uszkodzenia (też miałem kiedyś szkodę całkowitą tyle tylko że z autem). Moto bym wyszykował przez zimę i jeździłby nim mój kuzyn...W każdym razie zobaczymy co kto tam Tobie zaproponuje.

Jakby była pogoda, to spoko można wrócić motocyklem :)

Wysłane z mojego fona

Dobra oferta dla nowego forumowicza który szuka swojego pierwszego Bandita

Edytowane przez Vidon

Uprzejmie informuję, że bandzior znalazł nowego właściciela. Mam nadzieję, że po zakupie nie opuści forum i będę miał okazję jeszcze go zobaczyć na jakimś zlocie :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.