Skocz do zawartości

Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?

Gość Zeraw
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zamówiłem zestaw do gsxfa :) Torba kappy 20l + pierścień - wszystko za 340zł, więc stwierdziłem, że zakup wart ryzyka. Dam znać jak to wygląda jak wszystko do mnie dojdzie...

• 3 weeks later...

podepnę się do tematu, przymierzam się zakupić coś takiego

http://allegro.pl/to...3076726213.html

czy ktoś miał może styczność z tymi sakwami?

A druga sprawa to zastanawiam się nad mapnikiem na bak lub tankbagiem z mapnikiem, jestem niski 170cm i obawiam się, że tangbag będzie zasłaniał mi zegary lub GPS. Co o tym sądzicie?

http://allegro.pl/yakuza-wygodna-torba-na-bak-mapnik-i3090925662.html

http://allegro.pl/mapnik-magnetyczny-louis-i3050856364.html

Edytowane przez zakrzes

Poszukuje również plecak na motocykl i znalazłem dwa interesujące mnie modele, mianowicie plecak Firmy Leoshi za 149zł i identyczny plecak firmy Alpinestars Chargerza 370zł. Nie różnią się one niczym, oprócz znaczka... Taka sama pojemność, te same kieszenie, tak samo mocowany kask, natomiast cenowo wygrywa Leoshi. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś w nim jeździ i jak wygląda jego wykonanie, czy warto w niego zainwestować ? Mi nie zależy na marce, tylko na wykonaniu, po co przepłacać 200zł, skoro znając życie alpina i tak kupi się szytego w Chinach.

• 1 month later...

dziwne...to leoshi rzeczywiscie takie jak alpine, a na dodatek tez identyczny plecak to LS2,nie wiem o co chodzi...nie ma praw autorskich czy co?

dziwne...to leoshi rzeczywiscie takie jak alpine, a na dodatek tez identyczny plecak to LS2,nie wiem o co chodzi...nie ma praw autorskich czy co?

nie wiem jak z prawami, ale jak kupowałem przez alle, to była opcja wyboru: albo z napisem leoshi, albo ls2 :D

przelatałem z nim pełny sezon, jestem zadowolony i po raz drugi bym go zanabył, pomimo, że jedno z kółeczek metalowych wisi na włosku (musze to jakoś pokleić :P )

wcześniej w bieżącym temacie była juz o nim mowa ;)

Edytowane przez blowal

• 4 weeks later...

Dzięki wielkie za recenzję, szczególnie że mam plany niedługo takiego sobie zakupić.

Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

cena odstrasza, ja się przygotowuje na zakup tańszego plecaka firmy leoshi http://allegro.pl/pl...3186688165.html

Już na podstawie zdjęć powiem Ci, że za kilka miesięcy kupisz nowy :)

Ja odkładam na A* Tech Aero- jest zajebisty a kieszonka na przodzie jest po prostu nie do w****ania.

a uzywal ktos chinskiego alpinestarsa?

533526354_849.jpg

533526368_344.jpg

533526366_937.jpg

Nie wyglada tak zle - cena 55USD z wysylka.

Dwalata temu, bedac w Pekinie, kupilem sobie rekawice Alpinestars GP-PRO za 70zl. Jakosc BDB, prawdziwa skora. W ogole nie widac sladow zuzycia.

Heh, wygląda prawie jak ori ;D

To teraz mi mówicie o tanich oryginalnych chińskich podróbkach ?

PS.

Masz numer do tej pani ze zdjęcia ?

www.aliexpress.com

tylko nie uzywaj w wyszukiwarce nazw marek, bo nie mozna tam handlowac podrobkami.

Tj., zamiast np. "alpinestars gloves" wpisz "race gloves" lub "motorcycle gloves". Z innymi rzeczami podobnie ;)

Nie ma technicznie mozliwosci platnosci przy odbiorze. Placisz karta bankomatowa/kredytowa. Wszystko jest bezpieczne - sprzedawca dostaje pieniadze dopiero po odebraniu przez Ciebie towaru. Przesylka sa rejestrowane, wiec mozesz sledzic ich droge przez internet.

A pokaż jeśli możesz kolegą tą zbroje ;) bo też jakiejś szukam, ale rozbieżność cenowa oszołamiająca, firmowy nakolannik droższy niż pełna zbroja mniej renomowanej firmy itd. więc dostaje już bzika

Eh, z tą zbroją to zabawna historia, bo zakupiona w stanie wyższej świadomości. (po pijaku)

fullcoatwave08.jpg

Wygląda prawie jak wyżej: kupiłem używaną, bez oryginalnego ochraniacza kręgosłupa. Zamiennie był jakiś bliżej nieokreślony i niedopasowany zółw firmy sixsixone z innej zbroi (teoretycznie owy żółw nadaje się na śmieci, ale mam plan przyszyć do niego jakiś inny pas nerkowy).

Za całość dałem 213 zł :) Jeśli dodać że dokupiłem nowego żółwia adrenaline za 160 to razem wszystko wygląda dość obiecująco i to za 370 zł :)

Kompletna, nowa zbroja DAINESE FULLCOAT (bo tak ten model się nazywa) to koszt 8 stów...w przybliżeniu.

Na lato jak znalazł ;)

Edytowane przez Seev

No podróby wyglądają prawie jak ori, w sumie to ciężko odróżnić czasami ale jednak zawsze różnią się jakimiś detalami. Kiedyś wałkowałem temat rękwawic A* gdzie oryginały kosztowały 800 a na allegro pełno było za 400 - jak się okazało podróbek. Niektórym się pruły, lub robiły inne dziwne rzeczy a okazywało się że mają podróby. Oczywiście ori też mogą mieć czasem jakiś feler.

Co do plecaków to nie wolelibyście kupić sobie jakiegoś Deutera albo LoweAlpine? W tej cenie spokojnie wyrwiecie mały plecak i myślę że będzie naprawdę nie do zdarcia. Systemy nośne są na prawdę rewelacyjne w tych plecakach (chociaż nie wiem jak to wygląda w takich małych litrażach). Zawsze można ich użyć do turystyki - w sumie ich główne przeznaczenie.

Mały offtop zrobię, mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany :)

Ja polecam plecaki Kriega.

Śmigam od roku z Kriega R25. Plecak wygląda na nowy, pomimo, że miałem lekki ślizg na plecach (zero śladów).

Używam go również na co dzień, a w szczególności kiedy muszę przenieść coś ciężkiego :)

http://kriega.com.pl.../28/plecak-r25/

http://www.youtube.com/watch?v=kHx0J0BBVrI

+ zapięcie i system dopasowywania plecaka

+ wygoda

+ trwałość i wytrzymałość

+ 10 lat gwarancji

- bez gwiazdy nie ma jazdy

Ja mam plecak alpina charger i jestem mega zadowolony. Jak masz znajomego, który handluje z intercarsem to można go wyłapać za 320zł :P, bez jego zarobku :)

Co do plecaków to nie wolelibyście kupić sobie jakiegoś Deutera albo LoweAlpine? W tej cenie spokojnie wyrwiecie mały plecak i myślę że będzie naprawdę nie do zdarcia. Systemy nośne są na prawdę rewelacyjne w tych plecakach (chociaż nie wiem jak to wygląda w takich małych litrażach). Zawsze można ich użyć do turystyki - w sumie ich główne przeznaczenie.

Ja mam zajebisty plecak Dakine- ale ten Tech Aero ma tę fajną kieszonkę na klacie- i to ona mnie na niego nakręca.

Ja odkładam na A* Tech Aero- jest zajebisty a kieszonka na przodzie jest po prostu nie do w****ania.

hehe a ja właśnie tą kieszonkę w****ałem na start w swoim Tech Aero :P :P nie pasi mi w ogóle :D

Plecaczek jest w pyte. Nawet lape 17 cali mi wejdzie i to bez powiekszania objętości plecaka.

Wygodne rozpięcie .

Z tymi podróbkami radze uważać....choćby zamki - jak są do dupy to można zbierać rzeczy na długości kulkuset metrów :D

Magpie za 300 sprzedam Tobie sama kieszonke behehehhe

Magpie za 30 sprzedam Tobie sama kieszonke behehehhe

Spoko, za 30 wezmę- do mojego plecaka też podejdzie. Kiedy wpadać?

• administrator changed the title to Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?