Skocz do zawartości

Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?

Gość Zeraw
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak miałem wywalić ponad 200 zł na kawałek rurek to sobie zrobiłem.Proponuję zrób to samo.No chyba że jak nie oryginał to be :P

A jak szukasz to proszę

http://www.sklepef.p...%BBnik-do-kufra

Już trafiłem tam,

Tomek a możesz strzelić fotę swojego homemade? U mnie trudno to będzie zrobić bo ani spawarki ani migomatu. A jak pójdę do ślusarzy to szlak mnie trafia od ich zmyślności najlepiej by wszystko z dwuteowników 200 mm wyspawali.:) żeby się nie zgieło oczywiście.:)

Wiec Tomku jak możesz zrób zdjecię od góry i od dołu (zamocowanie).

Pozdrawiam

Możesz sobie sam wszystko pokrępować w domku.Potem przygotowane elementy do ślusarza i pospawa od reki.Jak masz chęci to potem wszystko ładnie oszlifujesz (mi się nie chciało) i psikniesz matem.Ile weźmie za pospawanie.Na flaszkę (20-30 zł) farba 10-20 zł . Pręt z odzysku jakiś znajdziesz.Koszt wyjdzie MAX50 zł. a 150 juz masz na paliwo.

Bierz 55l - wtedy na pewno browar i flaszka sie zmieści :-)

Dokładnie

Do GIVI E55 zmieścisz dwa dowolne integrale/szczękowce. Przetestowane w praktyce.

Do 46 w sumie też, tylko czasami trzeba pokombinować z ułożeniem ich w kufrze. Czasami zdarza się, że wchodzą na wcisk, co może uszkodzić lakier (2xXL). Patent mam taki, że wkładam pomiędzy nie kartkę papieru/etui i jest ok.

Ja bym tylko chciał wiedzieć co Wy pakujecie, że top case, sakwy/kufry i tankbag Wam nie wystarczają?

Np Namiot :)

Nie za stary na namiot jesteś? ;)

Jeszcze nie :)

W tym roku znowu jadę z namiotem :)

• 3 weeks later...

Fajny gadżet ale drogi, ja kupiłem ostatnio oxford first time expander za 170 zł, też rozkładany z 26 na 38 l, ma parę bajerów, jest dobrze wykonany. Ma odpinane dno, zostaje sam mapnik, masz plecak, ma odpinaną kieszonkę z przodu na dokumenty, ma 2 boczne kieszenie, mapnik górny, folię ochronną i dodatkowy pasek do noszenia. Inni też wiem że sa zadowoleni, a kasa mniejsza. Nie ma kabli do podpinania, ale ja wiem... Trochę się rozpisałem ale polecam sprawdzić, chyba że kasa nie gra roli.

Też bardzo długo zastanawiałem się nad tym oxofrd'em, ale pomyślałem że wykonanie może być troche 'tandetne' ale jak mówisz, że wszystko gra to chyba na niego się zdecyduje. Powiec mi czy jako plecak jest wygodny do noszenia bo chciałbym używać go jak będe jeździł moto na uczelnie. :vroom:

przem w tym linku co ty pokazles to plecak jak plecak placisz dodatkow kase za ta gniazdo zapalniczki i juz lepeij kupic normalny chyba

Też bardzo długo zastanawiałem się nad tym oxofrd'em, ale pomyślałem że wykonanie może być troche 'tandetne' ale jak mówisz, że wszystko gra to chyba na niego się zdecyduje. Powiec mi czy jako plecak jest wygodny do noszenia bo chciałbym używać go jak będe jeździł moto na uczelnie. :vroom:

Jako mały plecak uczelniany o może być trochę duży, nie wiem cz nie lepsza i zgrabniejsza będzie wersja 18litrów. Musisz zobaczyć obie i wtedy zadecydujesz. Ja nie nosiłem go za wiele więc niewiele powiem. Paski od plecaka są pod dolnym mapnikiem (trza odpiąć dno) i to jest minus. Ale jest dodatkowy pasek na jedno ramię, tylko go jeszcze nie używałem. Przyjrzyj się bliżej jednemu i drugiemu. Je też się zastanawiałem i wybrałem większy, ale ja nie stawiałem na częste noszenie.

a ja mam takie moze glupie pytanie-czy jest jakies ale do stosowania kufrow bocznych jako centralne -po za oczywiscie aspektem czysto wizualnym - tak sie zastanawiam czy kufry boczne a centralne maja jakas specyficzna budowe nadajaca sie do tego czy tamtego. chodzi mi glownie o moje keylessy czy da rade wsadzic na centrala - bo sa to typowo kufry boczne - ksztalt, odblaski i takie tam;)

plyta w ktora sie wpina boczne kufru czy centralny jest taka sama wiec nie ma znaczenia czy kufer jedzie z boku czy na gorze ,ale jesli twoje sa skonstuowane na boki to chyba ciulowo by wygladaly zalozone na gore.chodzi tylko o wizualny efekt

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Witam!

Jako że sezon juz praktycznie za nami zbliżają się wielkimi krokami okazje do zakupu akcesoriów w "normalnych promocyjnych" cenach na wyprzedażach. No a że rozglądam się za jakimś tankbagiem w oko rzucił mi się tankbag Louis TR1 w dobrej cenie:

http://www.technika-motocyklowa.pl/torba-louis-p-4149.html

Jakie macie opinie? Użytkuje ktoś może?

Preferujecie torby na paski czy na magnes?

Co sądzicie o torbach które można używać jako plecaki?

No i może możecie polecić coś w dobrej cenie? :D

ja tam kupilem tankbaga w LIDLU.

Bodajze firmy B-Square. Ma mocowania i na paski i na magnesy.

Latalem z nim na Bandicie 1200S, B-Kingu, R1, teraz na ZZR1400 i jakos do kazdego motocykla mogl byc bezproblemowo przymocowany.

Sladow po magnesach nie zostawil na zadnym z motocykli. No i 32litry.

Mozna tez go nosic jako plecak lub torbe naramienna, ale jeszcze z tej opcji nie korzystalem.

Ogolnie polecam bo po paru latach nie puscil w nim nawet 1 szew.

Tu jest malutki review z MCN http://www.motorcycl.../_/R-EPI-124131

JackRM a możesz go tak rozpiąc żeby użyć np samego mapnika?

sam mapnik bez torby ? nie.

Aha no i ma tez swoj wlasny maly kondonik przeciwdeszczowy ktory wyciagasz z malej kieszonki i "obciagasz" nim caly tankbag.

Nie przemaka za cholere. Tested :)

Pamiętasz ile zapłaciłeś?

Jest na allegro za 99zł. Wysłałem do sprzedawcy maila ze swoją ofertą bo w necie są informacje ze ok.100 to nowy kosztował.

ja mojego kupilem w Lidlu w Rzymie.

Chyba kosztowal cos kolo 18-19EUR.

Za ten na allegro nie dostanie pewnie wiecej niz 80zeta..

ja mam ten tankbag tylko ze na magnesy dobrze ze jest przypinany do kierownicy bo raz bym juz go zgubił i trzeba uważać na bak bo można bardzo szybko go porysować

można go odpiąć i jest jako plecak i zostaje mapnik

i szczerze mówiąc żadna rewelacja jakościowa mi urwały się paski po 2 tygodniach i rozpruł szew przy zamku

Edytowane przez szoter

• administrator changed the title to Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?