Skocz do zawartości

Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?

Gość Zeraw
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

po sezonie dojdzie - hehehe

Też tak myślę ale nie znalazłem z natychmiastową wysyłką.

Czy za 30 parę czy za 7 dych to wszędzie wysyłka z kitaju.

Wiec lepiej zamówić bezpośrednio. Czas ten sam a cena niższa.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Do mnie przyszla chyba po 25 dniach za 7 zl wysylka:D

Dopiero jak zamowilem to mi kumpel powiedzial ze to z Chin bedzie szlo:O

• 1 month later...

Ta da dam!Zamówiona 14 czerwca a doszła dziś czyli 4 sierpnia. Chińczyk na piechotę chyba szedł:)

• 4 weeks later...

Hej! 

Kilka dni temu kupiłam sakwy boczne, bez stelażowe, japońskiej firmy KOMINE. Jeżeli ktoś będzie szukał - polecam! Mocowanie na paski pod kanapę, duży rzep na kanpie, do podnóżków pasażera oraz spinane "pod ogonem". Wyglądają bardzo ładnie, świetnie się trzymają. Pojechały w trasę dopiero raz ze mną, ale już wiem, że idealnie sprawdzą się jako metoda przewożenia bagażu raz na jakiś czas. 

Jeżeli ktoś miałby pytanie w temacie - pisać :)

ihost_1472805684__img_1639.jpg

Pozdrawiam,

Karolina

Edytowane przez g.i.kala

Wyglądają trochę jak kufry :P Wrzuć jeszcze zdjęcie od tyłu ;)

Hej!

Są tekstylne, boki są chyba z pianki eva, a dno jest usztywnione taka wkładką plastikową - trzymają kształt. Jest możliwość zwiększenia ich z 19l -> 28l jedna. Tak druciarz, to te. Kupowałam jednak przez allegro w Polsce. Doskonały kontakt i były następnego dnia. 

Według mnie też wyglądają trochę jak kufry, ale stylowe ;) Montaż od początku po "pierwszym", jak już wiadomo co i jak,  zajmuje może 5 minut a stelaży brak - o co mi właśnie chodziło. 

ihost_1472810605__img_1636n.jpg

Wrzutka z tyłu.

Pozdrawiam!!

Karolina

Edytowane przez g.i.kala

Bardzo zgrabnie to wyglada :) a jak z wytrzymaloscia?

Hej, nie wiem jeszcze jak z wytrzymałością, zrobiłam 1 trasę z nimi i było ok. Wyglądają na solidne. Cynk dostałam od znajomego z trójmiasta, który z takimi lata i sobie chwali. Okaże się ;)

Pzdr,

Karolina

Z jaką prędkością przelotową robiłaś te trasę?

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Kurde, dzięki za cynk o tych sakwach, jak zamówię je teraz to na gwiazdkę będę miał na prezent :D Jak to się zapina pod kanapą? Nie ma problemów, że się rysuje jakiś plastik? Na wszystkich filmikach te dwa paski co idą pod rzep są przerzucone przez kanapę, tylko boję się czy nie uwierałoby to pasażerki ;)

Hej! 

Kilka dni temu kupiłam sakwy boczne, bez stelażowe, japońskiej firmy KOMINE. Jeżeli ktoś będzie szukał - polecam! Mocowanie na paski pod kanapę, duży rzep na kanpie, do podnóżków pasażera oraz spinane "pod ogonem". Wyglądają bardzo ładnie, świetnie się trzymają. Pojechały w trasę dopiero raz ze mną, ale już wiem, że idealnie sprawdzą się jako metoda przewożenia bagażu raz na jakiś czas. 

Jeżeli ktoś miałby pytanie w temacie - pisać  :)

ihost_1472805684__img_1639.jpg

Pozdrawiam,

Karolina

Edytowane przez skrystos

Hej,

Nie zarejestrowałam problemów z montażem, nie wiem natomiast jak dla pasażera, może czuć pod tyłkiem te paski, które idą pod kanapą. Mniemam, że przy dłuższej jeździe może być uciążliwe.

Prędkość przelotową miałam okolice 100-120km/h. Załadowałam mało, bo po 5kg w każdą i nie miałam żadnego problemu z motocyklem przy większych prędkościach. Chwilami było okolice 140km/h ale wtedy od razu przypominały mi się sakwy i zwalniałam. Nie wiem, z jaką V można z nimi jeździć, ja sobie "wycyrklowałam" okolice 100km/h.

Pozdrawiam,

Karolina

Hej,

Nie zarejestrowałam problemów z montażem, nie wiem natomiast jak dla pasażera, może czuć pod tyłkiem te paski, które idą pod kanapą. Mniemam, że przy dłuższej jeździe może być uciążliwe.

Prędkość przelotową miałam okolice 100-120km/h. Załadowałam mało, bo po 5kg w każdą i nie miałam żadnego problemu z motocyklem przy większych prędkościach. Chwilami było okolice 140km/h ale wtedy od razu przypominały mi się sakwy i zwalniałam. Nie wiem, z jaką V można z nimi jeździć, ja sobie "wycyrklowałam" okolice 100km/h.

Pozdrawiam,

Karolina

Ok ale te paski co spinają sakwy a nie rzep wkładasz pod czy nad kanapę?

• 2 months later...

Chcę sobie kupić tankbag oxford 7l. Ten większy 18l wydaje mi się chyba trochę za duży. Czy jest ktoś, kto użytkuje taki 7 litrowy? Czy do tego mapnika wejdzie tablet 8.4 cala? Tankbag mały bo mały, ale posiadam trzy kufry o łącznej pojemności 128 litrów, więc tak powinien mi wystarczyć. Takie wielkie torby nie podobają mi się.

Ja mam ten 18 litrów i wchodzi tam iPad 10 cali z niewielkim zapasem a co do rozmiaru to szczerze wielki nie jest jakoś :). Ja sie ostatnio do niego pakuje o wrzucam go do kufra by mi sie nie walało a jednocześnie jak zrobie jakieś zakupy i muszę to mogę go wrzucić na bak. Mam go dwa lata o fajny jest :)

Chcę sobie kupić tankbag oxford 7l. Ten większy 18l wydaje mi się chyba trochę za duży. Czy jest ktoś, kto użytkuje taki 7 litrowy? Czy do tego mapnika wejdzie tablet 8.4 cala? Tankbag mały bo mały, ale posiadam trzy kufry o łącznej pojemności 128 litrów, więc tak powinien mi wystarczyć. Takie wielkie torby nie podobają mi się.

18 litrów Oxforda wcale nie jest taki duży. Zobacz sobie galerię @kwinto59.

Mi nie chodzi o to, czy do niego (do środka) wchodzi tablet, bo wejdzie, na pewno, ale do mapnika, żeby służył jako mapa podczas jazdy. Się cały czas zastanawiam, ale jednak 7 dla mnie byłaby lepsza.

Nie wkładaj do mapnika, woziłem tam telefon by widzieć jak ktoś dzwoni i czy android czy iPhone nawet w niegorący a słoneczny dzień zaraz było przegrzanie od słońca

• 1 month later...

Oglądałem ten 7-litrowy, jak i 18-litrowy - porównałem sobie i faktycznie, ten mniejszy wydaje się taki malutki w porównaniu z tym większym, że od razu zdecydowałem się na zakup tego 18-litrowego. I co najważniejsze dla mnie: mój tablet Samsung Galaxy Tab S 8.4 cala wchodzi do mapnika wyśmienicie. Będzie mi pięknie służył jako mapa :) Pojeżdżę z nim na wiosnę, zobaczę wówczas, jak to będzie się sprawować. Póki co, jestem zadowolony,

Zauważyłem, że tankagu oxforda 18 l są trzy wersje. Pierwsza na bak plastikowy, druga na bak metalowy - magnesowa, a trzecia podobno na bak - magnesowa, ale z możliwością zapięcia na tył motocykla. Jaka jest różnica między tą magnesową na bak, a tą magnesową 2 w 1? są jakieś dodatkowe paski?

Nie wiem ja mam magnesowa z dodatkowym paskiem na główkę ramy. Zapinam na w razie co ale same magnesy jak jest owiewka starcza aż nadto

Zauważyłem, że tankagu oxforda 18 l są trzy wersje. Pierwsza na bak plastikowy, druga na bak metalowy - magnesowa, a trzecia podobno na bak - magnesowa, ale z możliwością zapięcia na tył motocykla. Jaka jest różnica między tą magnesową na bak, a tą magnesową 2 w 1? są jakieś dodatkowe paski?

Ta dwa w jednym ma dwie stacje dokujące jedną na magnesach na bak a drugą na paskach profilowaną do mocowania na miejsce pasażera.

Tu masz opis i foty:

http://www.moto-lex.pl/563,torba-oxford-first-time-luggage-tankbag-18l-2w1.html

Edytowane przez ar1tur

• administrator changed the title to Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?