Skocz do zawartości

Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?

Gość Zeraw
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

zamontowałem je dzisiaj na moto - no i bandzior czuje sie upokorzony takim loł badżetem :)

trzymaja sie solidnie, jednak w trase i tak bede wiazal je dodatkowo pasami lub guma.

a tak to wyglada:

_DSC5974_resize.JPG

_DSC5978_resize.JPG

_DSC5980_resize.JPG

a centralki nie bedziesz zakladal, bo z tymi wystajacymi rogami to srednio to widze ,powiem wiecej -nie podoba mi sie i chyba oslabia to caly system innit?

jutro wieczorem nie zaspij !!

Średnio to wygląda. Ja swojego kupiłem z Awinem ale marne to było.

Ja mam boczne Moto-detaile 44L (wyprodukowane przez Kappe) na stelażu Givi i centralny V46. Nowe boczne ze stelażem kosztowały 700PLN. Jestem z nich zadowolony. Ani razu nie przeciekły a nie jeden deszcz już przeszły.

Wygląda to tak: Kufry

Edytowane przez Tomo

no jasne, ze centralka tez.. jeszcze zastanawiam sie nad nia co wziac.. czy 46 czy 52..

Tomo - to moje to wlasnie awin tylko z inna nalepka

• 1 month later...

kuferki przetestowalem i z zakupu jestem bardzo zadowolony. 2-paczki, ciulowe drogi i ulewne deszcze przeżyły bez zadnego uszczerbku - nawet nic nie przemokło. ja dodatkowo zabezpieczałem je pasami i predzej stelaż by odpadł niz kufer od niego..

ciesze sie, ze nie wyyeabalem ponad klocka na givi bo nie otrzymalbym nic wiecej - poza pojemnoscia..

_DSC6219-kufry_resize.jpg

pozdro

Daniel

co Ty masz na wahaczu ?

co Ty masz na wahaczu ?

brud i smrod

brud i smrod

.. i olejarke

• 3 weeks later...

Siema, jako ze nie posiadam kufrów ani żadnych sakw a czasem potrzeba przewieźć jakiś bagaż, a że mam dostęp do materiału i jakieś umiejętności posiadam wink.gif to wpadłem na pomysł aby zrobić sobie stelaż do którego za pomocą gum z haczykami będzie przymocowany bagaż, co sądzicie o takim patencie na bagaż chyba da radę ? :

mniej więcej tak to będzie wyglądało:

bmld.jpg

patent taki, ze było byby to "podróbka" stelaża od GIVI czy Kappy, bo jest montowany dokładnie w taki sam sposób jak rozrysowałeś. Tyle że Ciebie pewnie wyjdzie 3 razy taniej ;) Jak będziesz chciał oblukać jak to rozwiązało givi to ja mam taki własnie zamontowany także wszystkie wymiary czy coś będziesz mógł sobie ściągnąć.

Pewnie, że da radę :)

Tylko dobrze sam stelaż przymocować do ramy i jazda :)

Kefirek dzieki ale już mam wszystko tylko pospawać i montować, koszty zerowe, mam ochotę załapać się na wypad 11 czerwca do jackaryśka ale qrwa sobie myślę jak zapakuje namoiot śpiwór i resztę gratów na moto ;) i tak dziś takiego wymyśliłem ;) zobaczymy czy mi wyjdzie od kopa prototyp ;) jak zrobię to wrzucę fotki

Baldhead jak Ci to fajnie wyjdzie, to może byś naprodukował coś takiego do mojego moto :D Skoro mówisz, że koszty zerowe to obrócimy przy odbiorze parę flaszek :D

Ja mam w B6S rączki pasażera przez które przechodzą śruby do ramy, więc może dało by się coś takiego "wystrugać" :D

p1150258.jpg

pewnie, że da rade :) tylko zamiast pustej przestrzeni zrobiłbym jakiś grill z tych rurek, typu:

przechwytywanie2h.png

jak na lekkie rzeczy to wystarczyłoby pewnie mocowanie do tylnego uchwytu

przechwytywaniebw.png

Wojt rzeczywiście chyba będzie lepiej jak walnę tam parę poprzeczek, a ty jak zapakujesz na moto namiot itp? masz coś w zanadrzu ?

Zostaje mi kupić jakiś namiot i na 11 czerwca jedziemy z krk we dwójkę ;)

Oktanski koszty zerowe to są ale dla mnie :) bo mój materiał, mój czas i moja robota ;) a i jeszcze trzeba się czaić a pracy żeby to zrobić ;)

Do 11'go pewnie z kufrem się nie wyrobie, więc standardowo tankbag + namiot z karimatką przytroczony paskami na zadupku (jak na zdjęciu, tylko bez sakw i torby) ;) aaaale jak już będziesz miał taki wyjebiaszczy stelaż to może do Twojego przyczepie :D

Co do namiotu, to ja w moim Tybecie mam ze 2 miejscówki na upartego wolne, więc jak tylko nocnych pawi nie puszczasz, to Cie moge przygarnąć :P

Ekipa z BB myśle, że jeszcze do nas dołączy, bo mają po drodze. Vitoldy i inne Korniki - jak to czytacie, to dajcie znać czy jedziecie przez Krk, to Was przejmiemy :vroom:

med_gallery_21_9_38168.jpg

No ładnie obładowany :pion: a stelaż to nie wiem czy taki zajebiaszczy wyjdzie :D

Edytowane przez baldhead

baldhead, zrób parę próbek, dopracuj, zbliż się do ideału i seryjna produkcja ! nawet na potrzeby forum, każdy za jakąś niewygórowaną cenę z pewnością by takie cacko zakupił.

Co ty już mnie h*j strzela :) ciężko to zrobić, bo gięcia h****o wyszły, i trzeba popawiać ale może coś z tego będzie, możliwości małe ale już prawie jest ;)

Edytowane przez baldhead

Vitoldy i inne Korniki - jak to czytacie, to dajcie znać czy jedziecie przez Krk, to Was przejmiemy :vroom:

Ja śmigam przez krk ale dopiero po 15 ruszam, może uda się szybciej. Co do Kornika i Zaqa to jeszcze nie wiem. Kornik jest poza tym out of order i nie wiem czym pojedzie a Zaq jest full of order i nie wiem czy pojedzie :)

Co ty już mnie h*j strzela :) ciężko to zrobić, bo gięcia h****o wyszły, i trzeba popawiać ale może coś z tego będzie, możliwości małe ale już prawie jest ;)

Panie, było walnąć ładne rysunki 3D lub min. 2D w CADzie, a nie w paintcie :). Projekcik jak talala to się inaczej robi, a takie sztukowanie ala się zobaczy się zrobi to nie zawsze wychodzi. Ale nie martw się, następny będzie lepszy ;)

Edytowane przez Vitold

Panie, było walnąć ładne rysunki 3D lub min. 2D w CADzie, a nie w paintcie :). Projekcik jak talala to się inaczej robi, a takie sztukowanie ala się zobaczy się zrobi to nie zawsze wychodzi. Ale nie martw się, następny będzie lepszy ;)

to nie dla mnie takie rzeczy :) grunt żeby efekt końcowy spełniał swoją rolę ;)

ja tam w Ciebie wierzę! Będzie wyjebisty :)

ja idę w inna opcje niż np Wojt jak trzeba będzie gdzieś jechać... tzn miniaturowy namiot, spiwór i mam nadzieję 1 tankbag + pajączek.

nie chcę psuć linii SV kuframi czy stelażami, chociaż torby boczne mogę rozważyć.

ja idę w inna opcje niż np Wojt jak trzeba będzie gdzieś jechać... tzn miniaturowy namiot, spiwór i mam nadzieję 1 tankbag + pajączek.

nie chcę psuć linii SV kuframi czy stelażami, chociaż torby boczne mogę rozważyć.

Tyle, że takim systemem to na kilka dni nie wyjedziesz za daleko :P

Ja na starość troche się wygodniejszy zrobiłem, stąd kuferek :D latam po mieście tu i tam, z kaskiem pod pachą, z kurtką na plecach... wole troche spsuć linie, ale wrzucić to w pierony do kufra i mieć spokój. Tym bardziej w trasie jest nieoceniony :) Ostatnio w Tarnowie ide sobie nad jeziorko, na plaże, w spodeneczkach, klapeczkach i... w prawej ręce kask, na lewej wiszą skórzane spodnie, na plecach zarzucona skórzana kurtka, przez prawe ramie przewieszone buty... damn!

Ale spoko spoko, przyjdzie i na Ciebie pora, jeśli turystycznie się zapędzasz :D jakby mi ktoś kilka lat temu wciskał nawet za pół ceny kufry do Bandziora to bym go wyśmiał. Dziś wziąłbym z pocałowaniem ręki :)

Ja na starość troche się wygodniejszy zrobiłem, stąd kuferek :D latam po mieście tu i tam, z kaskiem pod pachą, z kurtką na plecach... wole troche spsuć linie, ale wrzucić to w pierony do kufra i mieć spokój

hehehe dokładnie, kufer mimo iż psuje trochę linie sprzęta to jest zajebistą rzeczą, nie ma teraz że idę ze wszystkim pod pachą, tylko do kufra i ręce wolne. Także ja polecam :P

• administrator changed the title to Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?