Skocz do zawartości

Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?

Gość Zeraw
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja także

jestem za Oxfordem

mapnik, mocne magnesy, torba na ramie

polecam

:mario:

Trochę zboczę z tematu, ale może użytkownicy odpowiedzą czy nie ma problemów z porysowanymi elementami przy stosowaniu magnesów? Planuję zakup i nie wiem czy zdecydować się na magnesy czy przykręcany zaczep do wlewu.

Trochę zboczę z tematu, ale może użytkownicy odpowiedzą czy nie ma problemów z porysowanymi elementami przy stosowaniu magnesów? Planuję zakup i nie wiem czy zdecydować się na magnesy czy przykręcany zaczep do wlewu.

jeśli uważasz to nie porysujesz, choć łatwo złapać jest syf na spód tankbaga a wtedy o rysy nie trudno. Ja od swojego rys nie mam, ale w paru miejscach od magnesów widać odpryski wielkości głowki od szpliki, które lubią powstawać od często zakładania i ściągania tankbaga. Poza tym magnesy w oxfordzie są dosyć mocne i jak Ci sie boczna kapa (to takie skrzydełko) wyślizgnie z ręki podczas zakładania to tylko słychać jak magnesy uderzają w bak i od tego też odpryski opisane wyżej lubią powstawać (ja właśnie tak się ich nabawiłem - niestety).

Za to magnesy mają jedną zajebistą zaletę, podjeżdzasz na stacje, nie pierdzielisz się z paskami czy innymi cudami tylko myk tankbag do góry, składasz kapy do środka żeby syf się nie przyczepił i tankujesz.

ja co prawda tankbaga używam tylko na dalekie wyjazdy (na razie przejechał prawie 5000 km do Włoch), wystarczy okleić zbiornik folią przezroczystą. Masz pewność, że nie będzie rys, po odklejeniu nie ma śladu.

Ja również jestem posiadaczem TankBaga Oxford`a i jestem z niego bardzo zadowolony! Możliwość powiększania i zmniejszania objętości jest bardzo praktyczna. Możesz go ściągnąć z baku nie odpinając magnesów(przydatne np. jak zostawiasz moto żeby coś zjeść i nie chcesz zostawiać tanga bo masz tam jakieś ważne rzeczy) - po odpięciu możesz założyć jak plecak. Odpinana sakiewka i mapnik naprawdę zdają również egzamin. Uważam, że zarówno na dalsze jak i bliższe trasy napewno się sprawdzi.

ja czekam może w Lidlu jeszcze będą a używki nie mogę namierzyć . Śmigałem trochę w Lidloskimm i byłem mega zadowolony trzymanie ok pojemność ( pożyczyłem od kolegi ale musiałem oddać :unsure:

Jak bym miał wybierać to bym wybrał Oxford Expander

pozdro

Trzeba się postarać żeby porysować bak, materiał przy magnesach jest bardzo miękki, wystarczy przetrzeć ręką co najwyżej.

Miękki, nie miękki - jak się syf dostanie pod niego ziarnisty (piach np.) to może porysować. Ja bym chyba wolał dmuchać na zimne.

Tym bardziej, że w taki sposób porysował mi się nieco zadupek w Dziorze, mimo, że pod pasy sakw wrzuciłem coś miękkiego właśnie.

Ja jezdze z oxferdem i jestem zadowolony, ale pomysl o lidlowskim jesli czas Cie nie goni, na wiosne pewno beda w sprzedaży, pojemne, dobrze trzymaja sie baku i dobrze wykonane

oxford chyba wygrywa :) ja tez go polecam ;)

Od dzisiaj jest w angielskim Lidlu sprzęt moto - LINK - więc pewnie niedługo będzie w PL. Trza poczekać skoro jeszcze nie ma pogody na latanie w PL.

Edytowane przez mikitBP

W poprzednich latach w lidlu były jakoś tak pod koniec marca, początek kwietnia

Panowie dzieki za wszystkie opinie, nie pozostawiliście mi wyboru ;)

Teraz tylko pogoogluje za najniższa cena na Oxford-a i klikam "KUPUJ".

Co do rysowania baku to trzeba dbać o to żeby pod tankbagiem nic nie było,

więc wystarczy przetrzeć bak i spód torby przed założeniem i nie ma problema.

Oczywiscie patent z przeźroczysta folją jest bardzo dobry zarówno w przypadku

bocznych sakw i tankbag-u więc jak ktoś często planuje zakladać i zdejmować

torbe to napewni jest to lepszy patent ...

Pozdrawiam

a ja polecam Ci tankbaga firmy: Metro- Classic 2- cena ok 120zł i naprawdę daje radę. Ma mniej kieszonek od oxfordowego ale fajną opcją jest możliwość rozpięcia go i powiększenia/zmniejszenia. Litraż: 30.

Plusy: cena, dwa mapniki (po rozpięciu dzieli się na 2 sztuki), duży litraż, dobre magnesy, odpinane szelki- możliwość noszenia jako plecak, uchwyty do mocowania na paski (na wszelki wypadek)

Minusy: wygląd- nie ,,urywa dupy" ale ja kierowałem się zasadą, że chodzi o pojemność a nie design;) nie ma takich fajnych, małych kieszonek np na komóreczkę.

Przy tankbagach uważaj na piasek między bakiem a torbą- rysuje lakier niemiłosiernie:/

Strona producenta

http://metroracing.p...t/47_classic_ii

t-bag%252520Classic%252520ll%252520do%252520Motocykl-Gara%2525C5%2525BC.jpg

mam go 2 sezony i nie zawiódł nigdy, a tak się prezenci na moto:

gallery_135_498_2678834.jpg

Edytowane przez mercyful

• 3 weeks later...

Ja takie mam ale kupiłem tej zimy więc nie mam jakiś opinii co do dalszych wypadów. Zamontowałem je na próbę obciążone na bandita i mocowanie nie jest kłopotliwe.

Trzy pasy na rzepy górą (jeden pod kanapą i dwa nad) oraz ekspandery do złapanie na dole. Solidnie wykonane, żadnych luźnych nitek. Materiał sam w sobie też wygląda na solidny.

Pokrowce przeciw deszczowe są w komplecie. Na pierwszy rzut oka te pokrowce nie wyglądają źle ale ponoć zdarza im się porozrywać na wietrze.

Teraz zobaczyłem cenę na tej aukcji. Ja za swoje dałem 189zł z przesyłką. Poszukaj, zaoszczędzone złotówki możesz wlać do baku ;)

Edytowane przez Amefisto

Ja kupiłem te sakwy 2 lata temu. Fajne. Solidnie wykonane. Nie prują się w żadnym miejscu. Dodatkowo dostajesz zestaw do mocowania i pokrowce przeciwdeszczowe. Trzeba przyznać że się przydają.

RafalS600 napisał o wyposażeniu.

Sakwy dobre, regulowana szerokość, albo całkiem przyległe, albo nawet pojemne.

Warto mieć stelaż pod spodem, ale bez też da się przymocować do bandziora.

O trwałości się nie wypowiadam - za dużo nie potestowałem.

Mam, użyłem 2 razy. Są git na tripki z 2-3 dniowym noclegiem we dwoje.

dzięki za informacje , mógł by ktoś wrzucić foto jak wyglądaja zamontowane na bandziorze? chodzi mi o ilośc miejsca dla plecaczka :)

co prawda na B6 ale wielkiej różnicy chyba nie będzie :)

img8439o.jpg img8440b.jpg

• Upvote 1

no to jestem juz zdecydowany, wciagne je przy najbliższej okazji a powiedzcie mi jeszcze czy matriał sie nie odbarwia na brązowo przez słońce?, bo widze ze jest sporo czarnego na nich

• administrator changed the title to Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?