Skocz do zawartości

Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?

Gość Zeraw
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja od siebie dodam ze mi wydech i nogi przed przygnieceniem uratowaly gdy mialem lekkiego szlifa na zakrecie w gorach, nawet sie nie przetarly tylko lekko otarly bo predkosc byla minimalna, litrowy balantimes ktory byl wewnatrz, nie ucierpial nawet.

z wad moge wymienic ze przy jezdzie we dwojke w moim B4 gdzie juz tylne zawieszenie by sie przydalo serwisowac rzepy, ktorymi sczepiasz je pod siedzeniem, by nie lataly paski zostaly przepalone bo kolo mi ocieralo przy maksymalnych skokach juz o nadkole/siedzenie od wewnatrz, i troche glupio wygladaja po powiekszeniu ale jako najtansze rozwiazanie sa chyba najlepsze na rynku :)

Cirus i jeszcze jedno. Żeby sakwy były tak cofnięte jak u mnie, to albo musisz mieć jakieś mini kierunki, albo musisz przesunąć je w tył na jakiś blaszkach, bo inaczej sakwa będzie się o nie opierać co może grozić ich złamaniem/pęknięciem.

Jak się przyjrzysz kierunkom na drugim zdjęciu to zobaczysz, że mam je odsunięte.

A co do miejsca dla plecaczka, to jak już gdzieś pisałem miejsca jest wystarczająco dużo. Upierdliwe jest wsiadanie, i po pewnym czasie paski na siodle dają się we znaki ;)

spoko mam "penerski" zadek w bandicie z małymi kierunkami takze nie powinny kolidować

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/4066-obraz-014jpg/

i po pewnym czasie paski na siodle dają się we znaki ;)

kobiety chodza w stringach takze takie paski to nie powinien być problem :D a jak z tymi odbarwieniami od słońca?

• 1 month later...

Witam jako że ostatnio kupiłem od kolegi Kefirka sakwy boczne oxforda, to pomyslalem że sobie jebne jakiś stelaż pod nie :)

Mając chwile czasu i motywacji kupiłem profil 15x15 i powstały takie oto stelażyki:

jind.jpg

hngg.jpg

awjb.jpg

jyjq.jpg

jluc.jpg

qeju.jpg

ngll.jpg

baldhead super pomysł i całkiem przyzwoite wykonanie :oki: To teraz prosimy o fotki razem z sakwami.

poprzeczka nie głupi pomysł, ale już nie będę spawał, może coś wymysle na szybko, jakąś przykręcaną, albo zostanie tak jak jest, fotki z sakwami będa jak się spakuje do Nietoperka ;)

jedyny minusto to że stelaż jes za blisko tylnego podnóżka a w efekcie za blisko piety pasażera, ale sakwy były robione z myslą o solowej jeździe;)

Edytowane przez baldhead

Witam. Czy ktos posiada ta torbe http://allegro.pl/plecak-na-bak-torba-na-bak-tankbag-tank-bag-metro-i2236047944.html ? Lub ta http://allegro.pl/plecak-na-bak-enduro-torba-tankbag-tank-bag-metro-i2233865319.html ?

W sumie to takie same tylko w jednej funkca odpinania plecaka .

Jezeli ktos posiada te plecaki prosze o opinie jak to sie sprawuje i czy warto zainwestowac

Pozdrawiam

to jak zrobisz poprzeczkę, to już dospawaj adaptery do kufrów... :P

ja mam ten pierwszy.

kupiłem ze 3-4 lata temu i przejechał ze mną dużo km-ów. po krótce:

- nic się nie rozdarło i wytrzyma jeszcze kilka sezonów

- trzyma super-pewnie

- pojemny

- przemaka - dokumenty i elektronike wkładam do worków

ot. po prostu taki dobry i tani tankb..

jakbym miał drugi raz kupować to poszukałbym z dodatkowym kondomem na deszcz.

Edytowane przez Daniel

jedyny minusto to że stelaż jes za blisko tylnego podnóżka a w efekcie za blisko piety pasażera, ale sakwy były robione z myslą o solowej jeździe;)

Spoko, juz mam swoje moto ale dzięki, że myślisz o mnie :D

A po drugie, umyj go! :D

Pięnknie Baldziu pięnknie :)

Ty je tylko wieszasz na tych stelażach, czy "naciągasz"? Jakbyś te stelaże wciskał w tą przestrzeń na plecach sakw (jeśli w ogóle Oxfordy mają tak jak Moto-Detail miały) to nie musiałbyś ich niczym spinać i nie latałyby jak uszy psa na dziurach :good:

Piękna robota! :oki: Może zaczniesz robić boczne stelaże pod kufry?! :usmiech:

Pięnknie Baldziu pięnknie :)

Ty je tylko wieszasz na tych stelażach, czy "naciągasz"? Jakbyś te stelaże wciskał w tą przestrzeń na plecach sakw (jeśli w ogóle Oxfordy mają tak jak Moto-Detail miały) to nie musiałbyś ich niczym spinać i nie latałyby jak uszy psa na dziurach :good:

oxfordy nie maja ;) ale pospinam do kupy i będzie git :)

BTW rozpórka zrobiona ;)

Ja takich nie mam ale wiem ze slyszenia, ze maja dosyc delikatne zamki. Mysle jednak ze w tym przedziale cenowym nic lepszego nie dostaniesz. W tym za 150 zl jakos nie moge sie dopatrzec mapnika... a w tym za 105 te szelki do noszenia nie wiem czy nie beda oslabiac dzialania magnesow i dodatkowo rysowac baku... Lepiej popros ich o dodatkowe fotki produktow by miec pewnosc co kupujesz. Ja u nich kupowalam kominiarki i kontakt byl naprawde ok,mysle ze spokojnie wysla ci jakies dodatkowe zdjecia jak ich poprosisz :usmiech:

• 3 weeks later...

a jaki najbardziej adekwatny będzie tankbag do bandziora. Czy 38 litrów nie za duży będzie??

mam na oku ten i nie wiem czy brać

http://allegro.pl/tankbag-oxford-expande-plecak-mapnik-38l-duzy-i2329754988.html

P.S.

Sorka że się wciąłem ale po co zakładać nowy temat :)

• 2 weeks later...

prawie jak oryginalne, dobra robota, graty :oczy:

• 2 months later...

Podepne się pod stary topic

o tóż

planuję pojechać na mazury na weekend. nie posiadam kufra ani niczego. i kufra też nie chce mieć

więc wymyśliłem sobie tankbag i rollbag na tył

prosiłbym o jakieś opinie, modele i na co zwrócić uwagę

tankbag:

http://allegro.pl/oxford-torba-na-bak-38l-tankbag-mapnik-od-reki-fv-i2461216029.html

dobry i tani (choć kiedyś był tańszy ;). Regulowana pojemność, mocne magnesy, mapnik, szelki do noszenia jako plecak. Ogólnie Polecam.

Mam Oxforda i daje rade przerabiałem rózne kombinacje i obciążenia i jest OK

a coś o rollbagach ? i takie pytanie ile można pruć z tangbagiem i rollbagiem z tyłu żeby ich nie zgubić ?

• administrator changed the title to Bagaż - Sakwy - Torby - Tankbag - Rolki - Jakie?