Skocz do zawartości

Kupie opony do bandita 6.5

rysiogdynia
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrych opon  120/70/17 i 160 nówek lub prawie nówek. Kończy mi się przód  tył znośny. Mam batlaxy t30. Co sądzicie o nich bo może tylko zmienię przód. Wstępnie planuje aniołki.

Angel st bedzie ok jak chcial byś nowki z 18 to pisz

Trzymaj się Batllaxów ( 023 , T30, T3o Evo, T31 ) , one nawet przy dłuższych przebiegach dobrze trzymają

Z tych batlaxow ktore wypisaleś tylko evo i 31 mogą być ale np 023 to najwiekszy syf jaki jest na rynku.

Już trzeci komplet tego,, syfu "" zdzieram i jak tylko będę miał okazję to założę czwarty. 

Pomyliło Ci się z 021

Nic sie nie pomyliło, zalóż dobre kapcie to zobaczysz ta "delikatną" roznice

Angel st gt

Roadtec z8 

PR 4 / 5

Taczać się można na każdych ale ostro jeździć w słabych warunkach nie każde potrafią

A ja bardziej rozwinę. Miedzy tymi oponami co zapodał Cirus tez jest spora różnica. Zależnie od mocy i techniki jazdy.

Jakieś Baltaxy chwalił JacekRysiek. Ale on cały rok pomyka w deszczu :P

Pilot roady 4 polecam, trzeba będzie kiedyś te angelki przetestować bo się przewijają w komentarzach

Pireli Gran Turismo Angel 6T

Ktoś coś wie?

Cirus . nie przekonałeś mnie . Pozostaniemy przy swoich zdaniach . Jak kiedyś może dane będzie nam pooglądać nasze motocykle to mój zawsze będzie stał na Bridgestone Battlax  180 /70 zamkniętej z obu stron. 

41 minut temu, Kazmir napisał:

Pireli Gran Turismo Angel 6T

Ktoś coś wie?

Kazmir,czy aby na pewno o 6 T chodzi,a nie GT lub ST ?

Masz rację! Coś mi się w notatniku źle zapisało to jest GT;)

2 godziny temu, Sławek61 napisał:

Cirus . nie przekonałeś mnie . Pozostaniemy przy swoich zdaniach . Jak kiedyś może dane będzie nam pooglądać nasze motocykle to mój zawsze będzie stał na Bridgestone Battlax  180 /70 zamkniętej z obu stron. 

Jeżeli zamkniecie opon to jakikolwiek wyznacznik to faktycznie nie ma sensu do niczego przekonywac.

47 minut temu, Cirus napisał:

Jeżeli zamkniecie opon to jakikolwiek wyznacznik to faktycznie nie ma sensu do niczego przekonywac.

A do czego Ty mnie chciałeś przekonać ? Do tego ,że na PR4 można ostro pojechać w każdych warunkach ?  proszę Cię  😁

25 minut temu, Sławek61 napisał:

A do czego Ty mnie chciałeś przekonać ? Do tego ,że na PR4 można ostro pojechać w każdych warunkach ?  proszę Cię  😁

A próbowałeś kiedykolwiek innych opon? 

Ja na przykład kiedyś myślałem że nie ma lepszych

kapci od michelin , myliłem się 😁.

A co do batllaxów to również uważam że to gówno nie opony 😄.

Ale ja mogę się mylić,ciągle uczę się jeździć ☺️

Ja mam już tyle lat ,że od czterdziestu pięciu jeżdżę motocyklami . No dobra miałem przerwę , więc tyle nie. Doświadczenie w jeżdzie w każdych warunkach zdobywałem na oponach Barum , Pneumant  i Stomil . I cieszę się z tego bo to doświadczenie bezcenne . To było dawno temu , ale jeszcze kilka lat temu sezon czy dwa przejeżdziłem na oponach niemieckich Haidenau i one też bardzo dużo mnie nauczyły , bardzo i mam swego rodzaju satysfakcje ,że ani razu  nie wyglebiłem choć skóra mi cierpła wielokrotnie. Jeździłem na pirelkach diablo strada i pirelkach sport deamon. i oczywiście smaczek PR4 opona w miarę dobra tylko na mokro, gdzie i tak jeżdzi się wolniej , na suchym i gorącym  nie można pojechać ostro bo ona sie do tego nie nadaje   , głównie w upale. Myślę o przodzie

A teraz BT023  w CBF 1000 i GSX 1250 FA . Na mokrym czasem zerwie przyczepność jak samochody wykorzystują sytuację i ścigają się a ja nie odpuszczam i zostają daleko w tyle. Prowadzenie na wprost bez najmniejszych zastrzeżeń , jazda po winklach bajka , można odwijać na wyjściu , oczywiście na wyższych biegach .Hamowanie bez zastrzeżeń ,czasem przód zapiszczy, cichutkie  w zakrętach w porównaniu do wyżej wymienionych głównie do Diablo Strady. I to chyba tyle , można powiedzieć opona nudna - nic się nie dzieje. Motocykl jedzie tam gdzie chcesz.

Dla ścisłości sezon ubiegły rozpocząłem na początku marca , skończyłem po 15-tym listopada ( 8kkm ) jeżdżę  głównie do i z pracy i wycieczki niedzielne oraz wyjazd urlopowy ( trzy kufry i żona z tyłu) i tu wychodzi jeszcze jedna zaleta - długi przebieg . Na obecnych mam nalatane 10kkm i specjalnie tego nie widać, duży plus.

Trochę się rozpisałem i ani razu nie napisałem o żadnej , syf i gówno😁😁 LWG 

Zapytal ktoś jaki kolega ma styl jazdy?

:P

Styl dziadek na moto (używa gazu do połowy) wszystkie kleją nawet w +2 

Moto z ABS
Miałem pirelli diablo zwykłą za 200zł na przodzie

dunlop tani na tyle 

przelatałem z 25000km bez uślizgów itd..

aktualnie katuję ponad 20000km Piloty 5

tam masz też foty opon Kwinto >30000km

https://polishbanditcrew.pl/topic/32226-opony-michelin-pilot-road-5/

Serio różnicy nie widzę między tymi tanimi pirelli a piątkami do latania turystycznego.

No może poza psychiką, że mam super opony i się nie wyebię ;)

Oczywiście jak masz zamiar ostro dzidować to się pytać trzeba Cirusa co tam wsadza do f16 i wymienia co 6000km :D

LWG i spadam sprzętem do roboty bo w Poznaniu okienko pogodowe +3 i słońce zero śniegu

P.S. A jest jednak różnica poza ceną, jak trzeba ostro przyhamować to piloty 5tki lepiej kleją mniej metrów potrzeba do zatrzymania. Na oko daję z 10% krócej.

Edytowane przez pwm

Bo to wszystko zależne od stylu jazdy. Ja nawet na fabrycznym zestawie nie miałem problemów. Ale fakt że Aniołki na mokrym najbardziwj mi odpowiadały.Nie mam ABS.Tyle, że ja nie mam zamkniętych oponek ,a tempo przeważnie zwiedzające i "motorek" malutki.

• 2 weeks later...

kupilem angel st. na wiosne sie okaze co to za gagatki.