Skocz do zawartości

Prywatne otwarcie sezonu 2019

mariuszn2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde na starym forum chyba wiedziałem w jakim dziale to umieścić.

No trudno ,ląduje tu .Ale treść jest taka;

dzisiaj odbyłem pierwszą jazdę na moto w 2019 ! Wykorzystałem nadarzające się okienko pogodowe (na początku stycznia się nie udało )

i BINGO ! Jak to cudownie było przypomnieć sobie (ostatni wyjazd,początek grudnia ) jaką frajdę daje moto ! 😉

Tylko /aż 45 km wskoczyło na budzik,oczywiście delikatnie ,żadne tam domykanie opony ,ale i 140 się pokazało na zegarach,

daję słowo (😉) ,że prawie czułem wiatr we włosach ,ha,ha

No i akumulatorek się podładował,olej po cylindrach rozprowadził ,mam nadzieję ,że halinka będzie mi wdzięczna.

No i na dowód kilka fotek;

20190117_152224.thumb.jpg.9f3101d717b655d41790fa0d94bb1619.jpg

Halinka przed świeżo oddaną (w 2018 ) ,nową biblioteką w Grodzisku Mazowieckim.

W środku widać  koło moto choinkę,a na zewnątrz resztkę śniegu.

20190117_154756.thumb.jpg.4bed223ac6bbcead03c431168112e169.jpg

W tym samym miejscu zrobiłem 4 lata temu,ostatnią focię mojemu kobaltowemu GSX-f-owi ,zanim odjechał w dobre ręce.

Dla niewtajemniczonych ,ten komin jak wyrzut sumienia ,pamiątka po niedoszłej elektrowni w Pruszkowie.

20190117_155945.thumb.jpg.b71156143d1fd1b28dff7e8f2ef722ab.jpg

Od 3 lat przymierzałem się ,aby zrobić focię temu świątecznemu pawiowi w Podkowie Leśnej ,no i się w końcu udało !

20 godzin temu, mariuszn2 napisał:

Qrde na starym forum chyba wiedziałem w jakim dziale to umieścić.

No trudno ,ląduje tu .Ale treść jest taka;

Mariusz.W czym problem Działy są te same. Kolejność działów jest ta sama.

Tomek ,jeśli jest jak mówisz, a nie mam podstaw ,żeby sądzić inaczej,

to wynika ,że problem jest we mnie ! :takaemotka: Po prostu już nie pamiętam,gdzie rok czy dwa lata temu

identyczny temat umieściłem ,ha,ha A teraz przeglądałem działy i w sumie do żadnego mi mój

temat nie podchodził ,więc umieściłem akurat tu.I tyle .

Darek ,było komfortowe 5-6 C na plusie,sucho ale pochmurnie.Ubrany byłem tylko w skórę motocyklową (nawet bez podpinki )

a pod nią tylko bielizna termoaktywna i wełniany golf.Rękawice miałem jesienno-wiosenne i momentami

było aż za ciepło!

Tomek jesteś lepszy niż bilobil ! (dla niewtajemniczonych ,lek na pamięć )

A o Egipcie to też zapomniałem ,ha,ha

Mariusz! Nie wiem jakie zioła bierzesz, ale dają kopa;):takaemotka:

Tylko suplementy diety  i ewentualnie alko !😂

• 3 weeks later...

Panie i Panowie ,jutro ma być 9 C i słońce ! Zatem znakomite warunki ,aby moto wyprowadzić na spacer !

Ja mam zamiar jutro halinkę z garażu wyciągnąć i poraz drugi w 2019 kilkadziesiąt km nawinąć.

Plan mam taki ,aby gdzieś pomiędzy 12-13 podjechać na "szpaner platz ",czyli pod kolumnę Zygmunta,

a potem jak będą warunki pogodowe,to można by  nad Zalew Zegrzyński podjechać .

Są chętni ?

U mnie dziś było niecałe 10 stopni, ale wieje za to ostro i jeszcze resztki śniegu leżą. Ale jakoś nie chciało mi się, pomimo że taka myśl mi przeszła przez głowę. Jedynie co zrobiłem to odpaliłem, pochodził sobie z pół godziny, olej się rozprowadził przynajmniej :) I już wiem, że chyba akumulator trzeba będzie kupić nowy. Jak dla mnie jeszcze chyba nie czas... ;)

Napisano (edytowane)

Panie i Panowie ,jutro ma być 9 C i słońce ! Zatem znakomite warunki ,aby moto wyprowadzić na spacer !

Ja mam zamiar jutro halinkę z garażu wyciągnąć i poraz drugi w 2019 kilkadziesiąt km nawinąć.

Plan mam taki ,aby gdzieś pomiędzy 12-13 podjechać na "szpaner platz ",czyli pod kolumnę Zygmunta,

a potem jak będą warunki pogodowe,to można by  nad Zalew Zegrzyński podjechać .

Są chętni ?

Seba ,ale drogi są czarne ,a nie białe !

10 C to w lutym to prawie upał ! Pamiętasz ,jak przez jeden długi tunel w Szwajcarii przejechaliśmy przy 13 C !

A ja wtedy byłem ubrany w T-shirt na krótki rękaw i siatkową kurtkę,i żyję ! :takaemotka:

Chyba ,że problem jest 10 C ,tylko dlatego że jest w nazwie styczeń czy luty !?

Edytowane przez mariuszn2

Pamiętam jak Ci wtedy suty stanęły :P

u mnie też ciepło jak na luty, ale wiatr mocno wieje, a poza tym jakoś jeszcze nie mam takiego parcia. Ja jeszcze troszkę jednak zaczekam. Jedyna rzecz, która korci mnie, żeby wypróbować, to nowa kamera w praktyce :)

Napisano (edytowane)

O dobrze ,że mi przypomniałeś o kamerce ! Baterie już się ładują,będą pierwsze ujęcia motocyklowe

z 2019,bo są niedowiarkowie .😂

Na razie wszystko idzie zgodnie z planem ,non stop lampa od rana,chociaż póki co jest tylko 4 C

ale liczę ,że po południu dobije w okolice 10 C

Edytowane przez mariuszn2

Dwie godziny na moto ,80 km nakręcone w pięknej słonecznej pogodzie (od 7 do 9 C ),było bosko !

I takich jak ja widziałem z pewnością kilkudziesięciu.Prawdziwy początek sezonu !

Kamerka trochę dzisiaj popracowała,coś z czasem może namotam .😀

22 minuty temu, mariuszn2 napisał:

Dwie godziny na moto ,80 km nakręcone w pięknej słonecznej pogodzie (od 7 do 9 C ),było bosko !

I takich jak ja widziałem z pewnością kilkudziesięciu.Prawdziwy początek sezonu !

Kamerka trochę dzisiaj popracowała,coś z czasem może namotam .😀

Ja też dziś nie wytrzymałem. 50km nakręcone w słonecznej pogodzie i też nie byłem jedyny w okolicy 🙂

I bardzo słusznie ,trzeba łapać takie okazje !

A mi się  nawet udało namotać filmik z dzisiejszej jazdy,bo nie było za dużo materiału

,więc w miarę łatwo poszło !

Trochę ludków przyjechało pod Zygmunta jednak ;)

A coś Ty taki napięty w tej skórze jak Schwarzenegger? :D

Pogoda dopisała to i motorków kilka było, halinka dumnie się prezentuje, klimatyczny filmik szkoda że nie słychać co tam gawędzisz.

Cytat

A coś Ty taki napięty w tej skórze jak Schwarzenegger?

Jaki napięty? Dwie flaszki miał za pazuchą😋 Dźwięk specjalnie wycięty, żeby nie było wiadomo komu te flaszki dał:smutek:

Tak w duchu myślę powoli jak Ciebie wyzwolić od "MM" bo męczy Ciebie ten program;)

Edytowane przez Kazmir

Franio ,ten filmik to ja w ekspresowym ,a jak na mnie ,to wręcz kosmicznym tempie zrobiłem !

Tego samego dnia latałem,tego samego dnia zrobiłem filmik .Na szczęście materiału było z 1,5 h

więc dałem radę tak szybko ogarnąć.Poza tym zależało mi ,aby filmik powstał zanim śnieg z ujęć

stopnieje .:takaemotka: A tego gawędzenia to trochę by było, bo często z podniesioną szczęką jeździłem,

i w zasadzie przy każdym pomniku czy bardziej charakterystycznej budowli coś tam pod nosem 

mamrotałem,więc zamiast filmu akcji wyszedł by taki przewodnik po Warszawie !

Chodzi się na siłkę to się wygląda jak Schwarzenegger !:takaemotka:

A ja zimą bardzo skutecznie buduję masę (+ 5 kg ),szczególnie dobrze mi rośnie mięsień Michelina ,ha,ha

Na całe szczęście latem wracam do swojej normy (- 5 kg ) i to niezależnie co bym robił czy nie robił ,

to letnio-zimowy rollercoaster wagowy u mnie trwa od dawna.

A Sebastian ,nie wiem czy wiesz ,ale sportowa skóra to musi być bardzo obcisła (Neonkin to Ci wyjaśni ,ha,ha ),

no i ja właśnie zimą dobrze ją wypełniam całym swoim jestestwem !:takaemotka:

A skórę (komplet ) kupowałem jakoś późną wiosną,tylko mierząc jedynie na t-shirt .

A teraz wystarczy dodać gruby golf,komórkę i portfel w kieszeniach no i efekt jak na filmie gwarantowany,

A i jeszcze nie ma praktycznie możliwości wyprostowania ręki w łokciu,taki tam są protektory.

To dlatego zawodnicy Moto GP chodzą jak nie przymierzając robot C-3PO z Gwiezdnych Wojen 😀

Kazmir ,a co Ty masz do MM ?

Cytat

Kazmir ,a co Ty masz do MM ?

Ja nic, ale jak dostaniesz trudniejszy materiał to sam zmienisz zdanie;)

Cytat

"szpaner platz "

Dobre określenie! Mam nawet fotkę z tej wieży zrobioną!

IMG_8299.JPG

1 godzinę temu, mariuszn2 napisał:

Franio ,ten filmik to ja w ekspresowym ,a jak na mnie ,to wręcz kosmicznym tempie zrobiłem !

Tego samego dnia latałem,tego samego dnia zrobiłem filmik .Na szczęście materiału było z 1,5 h

więc dałem radę tak szybko ogarnąć.Poza tym zależało mi ,aby filmik powstał zanim śnieg z ujęć

stopnieje .:takaemotka: A tego gawędzenia to trochę by było, bo często z podniesioną szczęką jeździłem,

i w zasadzie przy każdym pomniku czy bardziej charakterystycznej budowli coś tam pod nosem 

mamrotałem,więc zamiast filmu akcji wyszedł by taki przewodnik po Warszawie !

Wiem,  lubisz sobie pogadać dlatego nagrywaj filmiki z komentarzem, zawsze to coś nowego na PBC, jako Vloger vel YouTuber bo predyspozycje masz :)

6 godzin temu, mariuszn2 napisał:

A skórę (komplet ) kupowałem jakoś późną wiosną,tylko mierząc jedynie na t-shirt .

A teraz wystarczy dodać gruby golf,komórkę i portfel w kieszeniach no i efekt jak na filmie gwarantowany,

A i jeszcze nie ma praktycznie możliwości wyprostowania ręki w łokciu,taki tam są protektory.

To dlatego zawodnicy Moto GP chodzą jak nie przymierzając robot C-3PO z Gwiezdnych Wojen 😀

Tak sobie to tłumacz :D

A my wiemy swoje :takaemotka::driving_moto::takaemotka:

To chyba jeszcze wszystko przede mną ,bo ja się dopiero uczę , i MM ,i robienia filmików.

A możliwości MM  wykorzystuję pewnie w 10 %,a i tak od czasu do czasu mi gdzieś wszystko w czarnej

dziurze znika ,  a mi skacze ciśnienie ! A przecież MM jest w miarę prosty ,a przy tym ma dość spore możliwości. 

A ja mam takie podejście ,że najpierw chcę dobrze opanować podstawy ,a może z czasem przyjdzie czas 

na jakieś fajerwerki,choć nigdy ze mnie żaden Spielberg nie będzie.:takaemotka:

I cieszę się ,że jako tako mi wychodzi i że mam materiały z których coś ciekawego można zrobić.

Kazmir ,zawsze mądrego dobrze posłuchać ,więc może zarzuć na forum jakąś swoją produkcję filmową

i opowiedz w jakim programie i jak ją robiłeś ?!

11 minut temu, mariuszn2 napisał:

a i tak od czasu do czasu mi gdzieś wszystko w czarnej

dziurze znika ,  a mi skacze ciśnienie !

A Ci mówiłem jak powinieneś robić, a Ty dalej wkładasz i wyciągasz, wkładasz i wyciągasz...

...ten dysk :D