Skocz do zawartości

Kontrolka ciśnienia oleju - układ chłodzenia

Gość Panciastko02014
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem, mianowicie ostatnimi czasu pojeździłem chwile na swoim motocyklu (suzuki bandit 650 rocznik 2008, mam go po innym właścicielu) i zaświeciła się kontrolka od zbyt niskiego ciśnienia oleju, co wiedziałem to sprawdziłem, oleju jest ile powinno być, tylko gorzej z płynem chłodniczym, niby jest do pełna ale z tego co zauważyłem w zbiorniczku znajdującym się pod zadupkiem (domyślam się że to zbiorniczek wyrównawczy) jest całkiem pusto, a przy rozgrzanym silniku, węże od chłodnicy były letnie. Chciałbym się dowiedzieć jak go odpowietrzyć, czy przy pompie, czy też gdzieś indziej, również chciałbym wiedzieć czy ta kontrolka ma z tym jakiś związek? a jak tak to jaki i jak temu zapobiec? dodam że kontrolka ta nie chciała zgasnąć nawet po ostygnięciu silnika i odpaleniu na drugi dzień, dopiero po paru dniach przy odpaleniu zgasła.

Zapraszamy do przywitalni (link wskazał Walle) temat na razie zamykamy.

• ZuZa locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.