Skocz do zawartości

Sportowy Tłumik

Rabek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam przykre doswiadczenia z firma BONDMOTORS przedstawiciela f-myDelkevic, jak dzwoniłem i pytałem to gośc nie potrafił najpierw odpowiedziec na takie zasadniczec pytanie czy maja koncówke pod konkretny model nastepnie powiedział że te koncówki NICZYM sie nie różnia tylko rurą dolotowa ,nastepnie nie potrafił podac konkretnej ceny ,gdzies dzwonił ,rozmawiał najpierw po niemiecku ,potem po angielsku aż poinformował mnie że na razazie to on nie wie jaka jest cena chociaż w ich ofercie była konkretna. Sama firma Delkevic produkuje fajne tłumika ale przedstawiciel w Polsce to...bez komentarza...

• Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JackRM

7

• Tolinek

11

• qnerk

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja natomiast w swoim dziorku 650N miałem oryginalną puchę która nie wyglądała rewelacyjnie. Kupiłem na allegro nowy przelotowy Remus Revolution Oval Carbon za 500zł,bez żadnego dolotu,i tu zaczęły się schody...jak go zamocować??? A więc szybka decyzja szlifierka kątowa i dolocik odzyskałem z oryginalnego tłumika,następnie dopasowanie końcówki Remusa zaznaczenie kątów pionowych i poziomych i na spawanie TIGIEM. Rewelacyjnie to wyszło,spawy jak oryginalne bez żadnych odprysków,dodatkowo mała polerka dolotu i wygląda to jak fabrycznie.Regulacji gaźników nie musiałem robic gdyż po sprawdzeniu okazało się że jest w normie. Ocenicie w Częstochowie.

Spawnieta jest po to by właśnie go nie wybebeszyć , i jedyną opcją jest dostać sie do niego od zadu a żeby to uczynić musisz spawy nadpiłować , naciąć tak by dały się powykręcać i już jest wszystko na wierchu.

Sam mam takiego i jestem ciekaw efektu.

Daj znać jak coś zdziałasz .

A więc zrobiłem, jak powiedziałeś... Śruby ani drgną. Niektóre już są powyrabiane... Zostało mi chyba ściąć łby tych śrub... albo kupić akcesoryjny :angry: Spróbuj ze swoimi powalczyć, ja się poddaję po 2 dniach szarpania...

Cześć Panowie

Myśle o zakupie jakiegoś tłumika przelotowego w rozsądnej cenie.

Co sądzicie o wydechu o nazwie dominator ktoś się spotkał z tym na żywo?

Proszę o jakieś opinie fachowców.

link

http://www.allegro.pl/item888603739.html

i ten:

http://www.allegro.pl/item909642968_sportowe_tlumiki_owalne_do_motocykli_japonskic.html

widman

Panowie

Po poszukiwaniu wydechu wraz z rurą dolotową zakupiłem scorpina w carbonie z dolotem za rozsądne pieniądze pasuje jak ulał i gra też przyjemnie.

Jakieś opinie?

widman

post-315-1267032560,0699_thumb.jpg

Po poszukiwaniu wydechu wraz z rurą dolotową zakupiłem scorpina w carbonie z dolotem za rozsądne pieniądze pasuje jak ulał i gra też przyjemnie.

Powiedz Waść ile Cię ta przyjemność kosztowała?

Powiedz Waść ile Cię ta przyjemność kosztowała?

Koszt z transportem 580zł zakup z allegro.

Wydech używany ale stan igła.

• 3 weeks later...

Panowie mam szybkie pytanie. Czy ktoś orientuje się jaka powinna być średnica na wejściu żeby pasowało to do bandita (600N, 2000r) ? Niestety sprzedawca nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie a ja aktualnie nie bardzo mam jak zmierzyć . Chodzi mi konkretnie o ten wydech http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=941928497 To chyba nie jest pełen przelot zgadza się ? Sorry za pewnie banalne pytania ale średnio się na tym znam. Wiem tylko, które brzmienie mi najbardziej odpowiada po obejrzeniu filmików na youtube :) Druga aukcja, która mnie zainteresowała to

http://www.allegro.pl/item940866516_wydech_micron_2_szt_mocowanie_komplet_najtaniej.html

Okazuje się, że dobór nowego komina nie jest taki prosty jakby się wydawało (przynajmniej ja tak myślę)

W aukcji napisano: "wydechy pasuja na prawa i lewa strone motocykla wiec istnieje mozliwosc sprzedazy pojedynczo" Czy rzeczywiście można sobie to OT TAK dopasować ? Facet ma wystawionych kilka aukcji z wydechami i tak się zastanawiam co wybrać. Jak ktoś rzuci okiem w wolnej chwili na aukcje użytkownika i poleci na co warto zwrócić uwagę będę wdzięczny.

Ostatnie pytanko: czy jeśli kupię sam wydech nie będzie problemu z dostaniem rury dolotowej i jaki może być jej ewentualny koszt ?

z góry dzięki za pomoc

Ponieważ zamierzam zakupić tłumik Yoshimura, a mocowanie jest inne niż w 600 mam pytanie:

-czy dolot od 1200 bedzie pasował do 600

-jaki jest rozstaw śrub w dolocie do tłumika w gsf 1200?

Cześć

Ja też miałem problem z wyborem wydechu z powodu dolotu, ale udało się kupić końcówke wraz z dolotem na allegro i jest super, wszystko pasowało jak ulał.

Więc lepiej poszukać jakiś komplecik i bez problemu założyć.no chyba,że ktoś ma czas i możliwości na przeróbki. :rolleyes:

post-315-1268570552,1856_thumb.jpeg

Ostatnio zakupiłem nową końcówkę wydechu leovince SBK carbon , byłem bardzo zadowolony pomimo wydanie sporej kasy.

Uśmiech mi zgasł kiedy rozmawiałem z gościem , który na codzień zajmuje się wydechami powiedział , że teraz będzie mi o wiele więcej palił ,

pogorszą się właściwości silnika . Zaznaczam , że kupiłem dedykowany wydech do mojego modelu i już sam, nie wiem czy to właściwy wybór ,

gdzies czytałem że traci się gwarancje po zmianie koncówki (to czemu salon suzuki proponuje i sprzedaje leovinca ?).

Co o tym sądzicie ?

Jak silnik ustawisz pod ten wydech to nic nie będzie - możliwe że ciut gorszy dół minimalnie - ale to wszystko

w nowoczesnych silnikach na wtrysku - jak Twoj - po zalozeniu "otwartego" wydechu zaklada sie dodatkowo sportowy filtr powietrza i "poprawia sie" zasilanie za pomoca dodatkowego modulu np. Power Commandera lub innego Juicebox'a.

Jak juz kupisz filtr i dodatkowy modul pod Twoj model to fachowiec na hamowni zestroi Ci mape wtrysku pod Twoj filtr i wydech i jest cacy.

Wtedy ma to sens bo silnik chodzi duzo lepiej niz w "konfiguracji" fabrycznej zyskujac pare KM i znaczenie lepsza erogacje momentu.

w nowoczesnych silnikach na wtrysku - jak Twoj - po zalozeniu "otwartego" wydechu zaklada sie dodatkowo sportowy filtr powietrza i "poprawia sie" zasilanie za pomoca dodatkowego modulu np. Power Commandera lub innego Juicebox'a.

Jak juz kupisz filtr i dodatkowy modul pod Twoj model to fachowiec na hamowni zestroi Ci mape wtrysku pod Twoj filtr i wydech i jest cacy.

Wtedy ma to sens bo silnik chodzi duzo lepiej niz w "konfiguracji" fabrycznej zyskujac pare KM i znaczenie lepsza erogacje momentu.

Tak myśle , że filtr mogę sobie zmienić na sportowy ale z tym modułem to już większy problem bo jest drogi .

Czy sama zmiana końcówki ( bez dodatkowego modułu i filtra) może uszkodzic silnik lub pogorszyc osiągi ?

Silnika na pewno nie uszkodzisz.

Tak jak wczesniej qnerk juz pisal - moze najwyzej byc deczko slabszy w dolnym zakresie obrotow

ale i tak zafascynowany dzwiekiem nowego komina na 90% tego nie odczujesz.

To mnie JackRM pocieszyłeś dzięki :) bo już miałem zmieniać na orginalny .

no to zmieniaj na orginala a ja sie zaoopiekuje Leo:D

no to zmieniaj na orginala a ja sie zaoopiekuje Leo:D

1400 zł i jest twój wysyłka gratis ;)

Też mam Leo aluminiowy i nie odczułem chyba żadnej różnicy z tym słabszym dołem. Nie regulowałem gaźników i wszystko chodziło perfect cały sezon;) w sobotę daję do regulacji i synchro to może później coś jeszcze powiem;)

Marenio mam prośbę- jak zakupisz to napisz mi jak go spasowałeś, bo też o nim myślałem a mamy ten sam rocznik

Ja też chętnie zapoznam się z Twoją opinią po zakupie. Szczerze mówiąc jakoś nie mam przekonania do tej firmy. Nie zajmują się typowo wydechami do motocykli tylko masówka jak leci. No i nadal nie wiadomo co z tą rurą dolotową. Oni czegoś takiego nie oferują a rzeźbić potem samemu to średnia przyjemność. Chociaż nie ukrywam, że cena czyni cuda :) i trochę kusi...

Jest możliwość zakupienia i rury dolotowej u tego kolesia , ale cena nie należy do przyjemnych <_< . Jak puszka przyjdzie, zamontuję to na pewno się tu pochwalę B)

Jest możliwość zakupienia i rury dolotowej u tego kolesia , ale cena nie należy do przyjemnych <_< .

Ile sobie krzyczą za dolot? Wziąłeś owalny czy okrągły? Jaką długość płaszcza? (<- btw co to zmienia?)

• 7 months later...

Panowie co sądzicie o tym wynalazku, podajcie minusy jeżeli takie są w końcówce montowanej tak wysoko.

http://www.leovince....andit_2005/8358

Cena: około 310 euro

Panie i Panowie podbijam zapytania, kasa leży na stole.

Jak ktoś wie gdzie załatwić poniżej 320 euro za nówkę to walcie.

Za standardowy chcą o 100 euro więcej :(

-plecaczka wozić nie będę.

-kierunki będzie trzeba zmienić ??

-ma ktoś z was doświadczenie z tym układem wydechu?

Doradźcie panowie bo nie chcę utopić kasy :blink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.