Skocz do zawartości

Sportowy Tłumik

Rabek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy specjalisci a powiedzcie czy da sie rozebrac orginalny tlumik bez drastycznych ciec? tak jakos zeby go troszke wybebeszyc jak w tej instrukcji od Jacka.

To jest bez sensu.

• Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JackRM

7

• Tolinek

11

• qnerk

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Toli co jest bez sensu.To że wybebeszasz środek i sam zakładasz coś innego.Czy to że akurat naszych tłumików nie da się rozebrać bezśladowo ?

Jeśli to pierwsze to tez tego jakoś nie widzę :)

Z tym prętem bym uważał,bo sam ta blaszke w srodku dziurawiłem to wylaz mi z drugiej strony tłumika,i teraz mam przelot tanim kosztem z dziura przy rurze dolotowej.A kolego uFo zarobkowo tego byś nie zrobił?

zawsze sie mozna dogadac ;)

tylko widze ze spory kawalek ode mnie mieszkasz :unsure:

Edytowane przez uFo

Wydech mam firmy Nexxus cos takiego: http://www.allegro.pl/item822910187_kawasaki_gpz_500_ninja_super_stan_okazja.html Moge go wysłać poczta a ty przerobiony odeslesz za pobraniem (kwota za robote+wysyłka) ja odbieram,a tobie listonosz przynosi kase.Napisz ile chcesz na PW ,bo jeszcze nas mody pogonia za prywacizne na forum :P

Edytowane przez baktus

Dołącze się do tematu bo mam pytanko dotyczące wydechu w bandicie 600 z 98r. A mianowicie czy rura dolotowa od bandita 1200 będzie pasowała do 600? bo mam okazje kupić końcówkę wydechu Ixila ale jest bez tejże rury. A gość pisze że do bandita 1200 pasuje

ja mam wydech od 1200 seryjny, a mam b6 wiec chyba pasuje :) jak nie to przerobisz :)

• 2 weeks later...

Rady chciałem zasięgnąć, otóż; nabyłem drogą kupna wydech Microna wraz z rurą dolotową dedykowany do B6 r.95-99. I tu pojawia się pytanie , w oryginalnym wydechu rura w miejscu łączenia z kolektorem posiada mocowanie ,takie do przykręcenia do ramy moto. W akcesoryjnym Micronie nie ma takiego mocowania. Cały układ wydechowy będzie miał jeden punkt podparcia mniej , czy to może być problem czy też mam się nie przejmować i cieszyć dzwiękiem Microna? Co Wy na to?

ja mam oryginalny i w tym miejscu nie jest przykręcony - więc śmiało

Zainwestuj w opaskę albo skleć sobie taką sam. W końcu to stalowa opaska z wywierconymi otworami.

W przeciwnym razie wydech będzie Ci się bujał na wertepach jak oszczep. A jak coś się gibie to prędzej

czy później się kolokwialnie mówiąc - gdzieś upier*doli :)

ja mam oryginalny i w tym miejscu nie jest przykręcony - więc śmiało

Nie namawiaj do złego :P

Edytowane przez Tolinek

No właśnie o to chodzi żeby nie bujało , nie trzęsło całym wydechem, generalnie ten sportowy jest dużo lzejszy więc pewnie nic by się nie stało . W kązdym razie Tolinek masz rację -trzeba dorobić opaske i będe miał czyste sumienie. Jak już poskładam to się pochwale, chociaż nie wiem nawet jak ten Micron zabrzmi. Najchętniej zrobiłbym to już tylko aura nie pozwala! Pozdrawiam!

Witam,

wie ktoś jak dostać się do bebechów seryjnego tłumika? Jest nadzwyczaj cichy <_< a na końcówkę za ponad 1000zł mnie nie stać... Wyjąłbym co nieco, żeby nadać choć trochę więcej db...

Od strony wylotu są śruby, tylko każda jest "spawnięta" z tłumikiem lekko, a od strony silnika to nie wiem...

http://img685.imageshack.us/i/20091219001y.jpg/

http://img685.imageshack.us/i/20091219l.jpg/

Spawnieta jest po to by właśnie go nie wybebeszyć , i jedyną opcją jest dostać sie do niego od zadu a żeby to uczynić musisz spawy nadpiłować , naciąć tak by dały się powykręcać i już jest wszystko na wierchu.

Sam mam takiego i jestem ciekaw efektu.

Daj znać jak coś zdziałasz .

• 4 weeks later...

Ja mam założony wydech yoshimura krótki, świetnie brzmi i sprawia dużo przyjemności z jazdy bandziorem. Raz miałem przykrą sytuację bo spadła mi rura co prowadzi od tłumika do kolektora na DUŻYCH wybojach. Montaż i dźwięk oceńcie sami :)

Edytowane przez matikgorski

• 4 weeks later...

Cześć Panowie

Myśle o zakupie jakiegoś tłumika przelotowego w rozsądnej cenie.

Co sądzicie o wydechu o nazwie dominator ktoś się spotkał z tym na żywo?

Proszę o jakieś opinie fachowców.

link

http://www.allegro.pl/item888603739.html

i ten:

http://www.allegro.pl/item909642968_sportowe_tlumiki_owalne_do_motocykli_japonskic.html

widman

Ja bym tego nie kupił. Ewentulanie ten drugi "no name", ale cenę ma dosyć wysoką jak za samą puchę, a za rurę dolotową to już przegięcie !.

Celuj w Montii, albo używkę.

Ja bym tego nie kupił. Ewentulanie ten drugi "no name", ale cenę ma dosyć wysoką jak za samą puchę, a za rurę dolotową to już przegięcie !.

Celuj w Montii, albo używkę.

Pewnie masz racje ale problem z rurą dolotową jest przy używce .

Za pierwsz gość chce od mnie 400 zł wraz z rurą dolotową a za drugi 550zł z rurą, i mam problem który wybrać, jak bym widział na żywo to byłby łatwiej

podjąć dezyzje.

tłumik taki sam jak ten z drugiego linku był na motobajzlu za 150zł z rurą do dziora

A kombinował ktoś z was z tłumikami hand-made? Ja wymyśliłem, że zrobię tłumik z tkaniny węglowej (puchę), o wymiarach ja IXIL Shorty, raczej wielkich trudności nie powinno to nastręczać (tego zakończenia fikuśnego jak w oryginale nie planuję), a mam zacięcie majsterkowicza-modelarza, więc oprócz kwestii ekonomicznych będzie to po prostu frajda. Pytanie tylko, czy wie ktoś z grubsza ile może kosztować kawał rury cienkościennej do połączenia puchy z kolektorem?

z 20-25zł u typów co robią kominy - u nich też owijam tłumiki nierdzewką np. po szlifie, nierdzewką pospawają i i jest git malina - można też kupić pognieciona puche i z niej wyciąć

Cześc! Widman! Mam taką puszkę tą z Twojego drugiego linka )allegro-japońskie) kupiłem od gościa tri-ovala krotkiego bo takiego zrobił mi na zamówienie wraz z DB-killerem i rurą dolotową. Są wszystkie punkty mocowania ,jest bardzo lekki i ładnie wykonany,jezdziłem na nim cały zeszłoroczny sezon,nic sie nie wypala itd,nie ma przebarwień chociaż rura dolotowa jest jednościenna. Cena!-no tak! cena jest dosyc wysoka jak za wydech no name ale...średnica przelotu i długośc puszki jest identyczna jak Yoshimury tri-ovala a sound jest swietny! Kupisz zapewne jaką firmową puszkę(używaną) za podobne pieniądze! Ja kupiłem i polecam a dla malkontentów i tych którzy moga wywalic po 2000-4000 zł za koncówkę i tak będzie to smiec!

Był u mnie gość rok temu gixem k7 i miał taki tłumik jak ten z pierwszej fotki na tej aukcji:

http://allegro.pl/item917388794_blueflame_tlumik_wydech_suzuki_gsx_r_750_k6_k8.html

Wyglądał nawet lepiej, miał nalepkę akrapa czy coś, o****gnięty kawałkiem ładnego karbonu, kosztował go około 50 zł, zrobił go z termosu, brzmiał fajnie i wyglądał na tysiąćpińcet zł. Mistrz. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.