Skocz do zawartości

1250 Czyżew. Tanio?

Irek76
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

sprowadzony z Francji, koniecznie jechać z magnesem który sprawdzi zbieżność lag. spytać czemu wahacz jest uszczerbiony skoro to był ślizg przy 15 km. Poza tym na pewno był po dzwonie skoro z francji więc szukać co mogłoby go wykluczać z dalszej eksploatacji albo generować duże koszta w przyszłości.

W Czyżewie chyba trochę mieszkają naciągacze;)

A tak z drugiej strony zadaj sobie pytanie i odpowiedz,gdybyś miał duże B z 2008r czy sprzedał byś je za 10tyś???

Edytowane przez McGregor
  • Upvote 1

bierzesz duży magnes który idzie na szerokość lag , taki prostokąt najlepiej, i przykładasz do lag i jeśli magnes jest równomiernie do lag przyłożony a odbija czy klawiszuje to znaczy że lagi nie są 100% równolegle do siebie ustawione. sprawdź czy ruch kierownicy jest równomierny i czy nie ma momentów że trzeba więcej lub mniej siły by skręcić.można też przykładać na różnych wysokościach. powinno być tak że lekko chodzi z taką samą siłą po całym promieniu ruchu. ponadto możesz co do prostej ramy spawdzić czy ślady na mokrym pokrywają sie ze sobą (tylnej i przedniej opony).

Ranty felg podejrzanie poobcierane są !

przeciez to uzywany moto.. mial trzymac pid kocem i nie jezdzic? jechac  dobrze obejzec.. przejechac sie.. wiadomo trzeba nad nim.poprcowac.. nowe sa w salonach. osobiscie wole popeacowac nad moto. wieem.na czym.jezdze.kola to kola aby nie krzywe.. w banditach lakier lubi odskakiwac od felg.. mozna polakierowac..sprawdz tarcz e naped.. .. lagi. czy prosto jedzie.. jak ma te 10 lat to wiadomo opony zmienial.. ab1250 zjada opony.. ja swoja felfe polakierowalem.100ml lakieru i piekna jak nowa.. banditowi zeby skrzywic rame to trza przyjebac  w czolg..bandit 50k to dopiero dotarty...jest w huj czesci uzyw. allegro .. jesli masz pojecie mozna podleczyc dopiescic i smigac.. ja swojego rozebralem i zlozylem ci trzeba wymienilem. typu uszcz. klocki. przejzalem zaciski....  silnik zapie..la  wszytko ok. byl po prostu zapyzialy..  wiec jeslinnie jestes typem mieszcucha ktorego prreraza wymiana klockow. a wyjecie silnika to kosmos. inzbyle gownem do tkz.mechanika wiec obejzyj. dla mne motocykle to radosc z dlubania   i jazdy.

Edytowane przez Maryusz

Cytat

dobrze obejzec.. przejechac sie.. wiadomo trzeba nad nim.poprcowac.. nowe sa w salonach.

👍👍:vroom:

• Upvote 1

Jak coś to do Czyżewa mam 55km. Zawsze można się przejechać zobaczyć

10 hours ago, McGregor said:

(...)

A tak z drugiej strony zadaj sobie pytanie i odpowiedz,gdybyś miał duże B z 2008r czy sprzedał byś je za 10tyś???

Dokładnie. Motocykl stoi w środku slonczenego sezonu za niską cenę i nikt go nie kupił.

10 hours ago, Maryusz said:

(...) nowe sa w salonach. (...)

Banditów nie produkują od 2 lat. W salonie SUZUKI nie ma NIC, co jakoś jedzie -może z wyjątkiem GSXRów

Edytowane przez BAN
  • Upvote 1

zdaje mi sie ze kiera troche krzywa,  lewy ciezarek kierownicy wystaje za kierownice duzo bardziej niz prawy, przednia opona do smieci  - tak na szybko

11 godzin temu, ilm napisał:

bierzesz duży magnes który idzie na szerokość lag , taki prostokąt najlepiej, i przykładasz do lag i jeśli magnes jest równomiernie do lag przyłożony a odbija czy klawiszuje to znaczy że lagi nie są 100% równolegle do siebie ustawione. sprawdź czy ruch kierownicy jest równomierny i czy nie ma momentów że trzeba więcej lub mniej siły by skręcić.można też przykładać na różnych wysokościach. powinno być tak że lekko chodzi z taką samą siłą po całym promieniu ruchu. ponadto możesz co do prostej ramy spawdzić czy ślady na mokrym pokrywają sie ze sobą (tylnej i przedniej opony).

chce widziec ten magnes szorujacy po lagach, a juz w ogole jesli przyczepi sie do nich...  

Walle ja widziałem taki magnes w tę środę i sam mierzyłem sobie zbieżność lag. Jestem ostatnio przewrażliwiony na punkcie krzywych lag  bo sam kupiłem moto z delikatnie krzywymi i teraz po 5 latach jazdy przyszedł rachunek. Irek76 moto ma jeździć a nie stać w garażu - jak lubisz dłubać to kup sobie stary telewizor. a jak kupujesz moto to go oglądnij 100 razy ze znajomym bo 10k piechotą nie chodzi. Handlarz ci powie że tu ryska, tam ryska i że nic nie puka nic nie stuka a jak ma dwa koła i robi brum brum to trzeba brać. Nowe są w salonie a ulepy na szrotach, żony w domu a dziwki za płotem i tak powinno być, ważne żeby odróżniać jedne od drugiego :-).

sa rozni handlarze...w sumie handlarz tylko dkupuje motocykle np. wiec nie bedzie ich doprowadzal do stanu perfekt.. a motocyklisci tez sa rozni. roznie dbaja iroznie traktuja motocykle...  co to jest ulep?

Edytowane przez Maryusz

Ok ok coś mi się popierdolilo. magnes se daruj, koledzy mają rację. to był kawałek wyfrezowanego metalu który przylegając do lagi dawał ińfo co do zbieżności. chciałem pomóc a wyszło jak zwykle ☺

Sobie tak czytam i czytam i po prostu nie wierze... Ale piszcie dalej :D

a co do moto jedz sprqwdzaj, masz watpliwosci zadzwon do mnie. Raz sie trafi skladak a rwz bedzie tylko eksploatacja do roboty. Igly bankowo nie zastaniesz. 

jedz obejzyj. kobiety i samochodu sie nie doradza. 

Edytowane przez Maryusz

W dniu 20.06.2019 o 21:06, Irek76 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-bandit-ID6C1t4w.html

Taki rodzynek się trafił. Znajomy szuka. Warto jechać 200km?

teraz patrze , przeciez on lezal na kazdej stronie , wiec wskazana rozwaga , obejrzyj ograniczniki , czy jedzie prosto czy nie ma shimy itd , posluchaj jak chodzi , jesli to Cię przerasta to wez ogarnietego mechanika ze soba 

taki malutki slizg ze poszla cala czasza owiewki i migacze przy 15km/h normalnie pierdolnal bym go w leb , opon brak :D w dodatku jeszce klamki poobcinal bo byly zlamanae , jak sam tego nie widzisz wez kogos ze soba bo zaliczysz wtope 

Edytowane przez benywariat
  • Upvote 2

29 minut temu, benywariat napisał:

teraz patrze , przeciez on lezal na kazdej stronie , wiec wskazana rozwaga , obejrzyj ograniczniki , czy jedzie prosto czy nie ma shimy itd , posluchaj jak chodzi , jesli to Cię przerasta to wez ogarnietego mechanika ze soba 

taki malutki slizg ze poszla cala czasza owiewki i migacze przy 15km/h normalnie pierdolnal bym go w leb , opon brak :D w dodatku jeszce klamki poobcinal bo byly zlamanae , jak sam tego nie widzisz wez kogos ze soba bo zaliczysz wtope 

dobrze prawi, polać mu. od siebie bym dodał żebyś nigdy nie jechał sam kupować , zawsze z kimś, nawet jak się nie zna. mnie to zawsze pomagało chociaż wiele razy się wyklucałem z kolegą że biorę biorę bo mi palma odbijała.

Ok dzięki za zainteresowanie tematem. Na chłodno przemyślane i odpuszczone kawałek drogi mam a pozatym juz kilka lat temu ogladałem Motow Czyżewie:) 

• 2 weeks later...

Do Janowa mam calkiem niedaleko jak bys chcisl sprawdzic to daj znac

, eeee tu jest lepszy numer  calozsc to przejscowka a owiewka z mk2  niezly skladak , w dodatku to byla kiedys n-ka 

Edytowane przez benywariat

Tak z ciekawości beny po czym poznajesz, że Nka?