Skocz do zawartości

Szyba - Owiewka Do Bandita N-Ki - Jaka?

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Link nie działa, Zły dział na taki temat. :P

Edytowane przez Misza173

Myślę ze taki temat to w Luźne Gatki powinien wylądować. I jak chcesz pomocy to popraw link :D:P Bo nie działaaaa :P

owiewka sie nada i jak juz pisałem były tematy o szybach poszukaj

a cena z kosmosu na alego po 89zł są takie

To prawda były ale dla N-ek wynalazłem dla roczników do 99

Właśnie z powodu ceny moje pytanie bo średnio mi się uśmiecha wywalić na nią tyle

KaaD a możesz mi powiedzieć czym się różni przednia lampa i jej mocowanie w Nce z przed 99r od tej po 99r? :zeby:

http://allegro.pl/szyba-owiewka-naked-bike-puig-przyciemniana-i2992970919.html o tej mówisz?

Edytowane przez jacek12212

Przednia lampa niczym, czy mocowanie - nie wiem! W S-kach jest pod konkretne roczniki. Jeśli mocowanie w N-ce też niczym to dla mnie to cenna informacja.

tak o tej kupiłem koledze taką szybę

jak najbardziej się sprawdza

• 1 month later...

co sądzicie o zastosowaniu szyby w nakedzie, dobra rzecz czy zbędny wydatek??? no i walory estetyczne. Jakie są Wasze opinie???

Nie ten dział forum. Tutaj piszemy recenzje i ew. dopiero potem dyskutujemy :)

Wysłane ze Srapatalka

Ogólnie to się ciskają wszyscy, że naked to ma być naked. Ale kolega jak miał w czarnym Zephyrze taką przyciemnianą PUIGa to wyglądał z nią lepiej - kwestia gustu :zeby: Jeśli chodzi o napór powietrza to jest minimalnie mniejszy napór na klatę, ale to wartość znikoma..

Powiem krótko - startuj do przywitalni, zanim się zbiorą czarne chmury.

• 2 months later...

Odświeżę trochę temat. Otóż posiadam, obecnie owiewkę firmy Puig Naked:

Długość 35 cm

Szerokość 32 cm

Nad lampę 26 cm

Punkty mocujące 2

Zestaw mocujący Uniwersalny

ihost_1369927348__puig_naked.jpgihost_1369927368__puig_naked_top.jpg

Oprócz efektu wizualnego nie jestem z niej zadowolony, ponieważ nie daje praktycznie żadnej ochrony przed wiatrem. Jedynie przy przyklejeniu się do baku można coś odczuć. Dlatego postanowiłem poszukać coś większego. Mam trzy typy, jednak zabija mnie trochę ich cena...350-550PLN.

Pierwszy typ to Puig Costum I 370PLN (na plus solidne cztero punktowe mocowanie, co przekłada się na pewno na sztywność)

Długość 43 cm

Szerokość 36 cm

Nad lampę 33 cm

Punkty mocujące 4

ihost_1369927384__puig_custom_i.jpgihost_1369927398__puig_custom_i_top.jpg

Drugi typ to Puig Costum II 350PLN (kształt identyczny, jedynie mocowanie tylko dwu punktowe...)

Długość 43 cm

Szerokość 36 cm

Nad lampę 33 cm

Punkty mocujące 2

ihost_1369927410__puig_custom_ii.jpgihost_1369927421__puig_custom_ii_top.jpg

I trzeci typ to Puig Up&Down 550PLN... (chyba najbardziej do mnie przemawia ze względu na regulację, ale ta cena...)

Długość 51-56 cm

Szerokość 43 cm

Nad lampę 40-45

Punkty mocujące 4

ihost_1369927446__puig_updown.jpgihost_1369927462__puig_updown_top.jpg

Teraz do pytanko do Was, może mieliście doświadczenia z większymi szybkami w swoich N'kach ? Co polecanie, wasze spostrzeżenia. Wiem, wiem pewnie częśćz Was zaraz powie, że Naked powinien zostać Naked'em...

Edytowane przez Mad Jaro

• 3 months later...

Ja chyba zdecyduję się na przyciemnianą Puig Plus. Chodzą po ok 310zł, wymiary: 405x420mm. Czy ktoś kto ją użytkuje może podpowiedzieć jak się faktycznie sprawuje przy większych prędkościach rzędu 150km/h?

Nie mam takiej ale kolega w Zephyrze 750 miał i jedyne co mogę powiedzieć to minimalne zmniejszenie naporu powietrza na klatkę piersiową a na kask to samo.... A przy prędkościach rzędu +150km/h nie ma praktycznie różnicy, chyba, że się położysz całkiem na baku;)

no nie wierze w wasze gadanie... :D Smignij 250 bez szyby, a 250 z nawet ta szybka za 80zl. Roznica odczuwalna od razu. Na Sce walisz 250 przy pelnym wyproscie czy sie skladasz? Przy 120 roznicy nie ma, tylko w kasku glosniej. Od 160 przy lekkim zlozeniu jedziesz jak gosc. Nie ma co porownywac takiej szybko do Ski, bo sie nie umywa. Aczkolwiek do 1200N moim zdaniem szybka jak znalazl, umila zapierdalanie. Do 200 daje duzo, chyba ze ktos ma lapy jak kotwice lub jest szeroki jak dobrze wypasiony zubr ;)

Popieram kolegę nikon. Z szybą czuć różnicę już przy 100km/h nie mowiąc o większych prędkościach. Sam założyłem taką http://allegro.pl/szyba-motocyklowa-do-nakedow-lider-i3512669665.html# pasowała bez żadnych przeróbek i nie pęka. Kiedyś jazda 130 to już była walka z moto i straszny szum w kasku, z szybą 130 to żaden problem i można się praktycznie nie pochylać, a przy pochyleniu to już ile fabryka dała da się zasuwać :) i najważniejsze nie wieje tak na klatę i kask choć jest i minus bo trzeba więcej rzeczy czyścić z robali :)

Mam porównanie bo jak kupiłem Bandziora to był Ską, ale przerobiłem go na Nkę i owszem różnica jest duża - ale szyba w Sce jest dużo wyższa niż te np za 80zł co podał Miko. Tyle, że ja jestem dość wysoki więc może dlatego taka mała szybka jedyne co robi to zgarnia podmuch który miał trafić na klatkę piersiową i przekazuje go prosto na kask (nawet jak się złożę) i ogólnie nie wieje... Ale za to samą głowę chce urwać! :zeby: