Skocz do zawartości

Szyba - Owiewka Do Bandita N-Ki - Jaka?

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

jest się za co schować :) bardzo przydatna rzecz, posiadam identyczną więc mogę polecić

tylko czy jest to faktycznie Puig bo na mojej jest logo którego tutaj nie widzę

Edytowane przez bano

Szybka standardowa, uniwersalna. Jak ktoś ma w nakedzie to w 98% jest to właśnie ta. Sam kupiłem, ale zaraz potem sprzedałem. Wiatr zdejmuje z klaty, ale przenosi więcej na kask. Jak się pochylisz, to możesz cisnąć i Cię nie zdmuchnie :vroom:

ja mam właśnie taką szybkę od Wojt-a z firmy PUIG ;) i naprawdę dobrze się spisuje jak na swoje gabaryty, 180 na blacie, przyklejony do baku i lecisz na lajcie :D

miałem, polecam

jazda jest stabilniejsza

wykonanie ok

montaż bardzo prosty

pamiętać trzeba o gumeczkach

bo szyba opiera się na kubkach

pozdrawiam

np. u mnie w galerii możesz zobaczyć jak prezentuje się w całej okazałości ;)

Miałem taką w poprzednim Bandycie i mogę powiedzieć, że przy normalnej pozycji podnosi komfort jazdy ze 100km/h do 120km/h. Jak dla mnie trochę szpeci Nakeda ale w tym wypadku chodzi o komfort więc ... Sam myślę nad jakąś ale żeby była wysoka i typowo do podróżowania bo to się wiąże z wielkim żaglem z przodu :D

Ja w swoim mam taką jest ciut wyzsza od tej co pokazujesz , moim zdaniem nie szpeci a w turystyce spokojnie daje rade - przelotowa 120 i jest ok.

http://www.puig.pl/owiewki_naked_custom_skuter/do_nakedow-uniwersalne/duze-plus/owiewka_uniwersalna_puig_plus_czarna-p580.html

Renowator - polecam

Zuluss ma rację ta jego szyba całkiem nieźle się prezentuje a z tego co mówi jakoś tam przed wiatrem chroni ALE jeśli chodzi o szybę do N-ki to moim guru w tym temacie jest Mikelito heheh wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :) a inni niech poszperają w galerii może znajdzie się jakaś fota.

Witam wszystkich. Bardzo proszę o opinię dotyczącą zamontowania owiewki jak poniżej. Koszt w serwisie Suzuki około 200zł. Mam Dziorka 650 Naked kolor ciemny granat/metalikpost-1221-066852400 1282914431_thumb.jpg, warto, czy nie warto? Na zdjęciu jest jasny odcień, ale występują również ciemne. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• 3 weeks later...

Za 82zł + 15zł jest na allegro ale kolega Mazi z forum ma taką do odsprzedania.

Za 82zł + 15zł jest na allegro ale kolega Mazi z forum ma taką do odsprzedania.

yyyyyyy chyba temat wygasł jakiś czas temu. Myśle że kolega już kupił se owiewke przez pół miesiąca.

• 4 months later...

Jestem w trakcie poszukiwań moto dla siebie - zdecydowałem się na eSkę, z uwagi na fakt, że oprócz przemierzania miasta nierzadko będę chciał pokonywać trasy nawet 500-600km na raz (w sensie w 1 dzień), gdzie owiewki na pewno się przydadzą :) pytanie moje brzmi czy jednak gdybym wybrał eNkę i miał do dyspozycji taką oto szybkę lub podobną:

54046175.jpg

72864448.jpg

to czy komfort podróżowania byłby na tyle dobry, że nie byłoby wielkiej tragedii w pokonywaniu dłuższych dystansów. Tylko proszę nie mówicie, że bez szybki też się da :P bo czułem ogromną różnicę w jeździe na moto "z" i kompletnie "bez" owiewek - pytanie co jest pomiędzy?

Zobacz, że powierzchnia tej szyby jest całkiem spora. Z nią można już jechac w drogę. Prędkość 150/h już jest całkiem znośna. Pamiętaj, że nie będzie nigdy tak samo jakbyś miał pełne owiewki.

widac ze ksztalt tej szybki odpowiada prawie owiewce w eSce ,wiec wystraczy tylko mocna docinac kolana i w droge.

Przy mojej N-ce szybka sie sprawdzila... Trasy pow 500 km nie mecza, a jak chce polatac po okolicy to odkrecenie 4 srubek nie zabiera wiele czasu

Zapewne jak zamontujesz mini szybke to g...no da , ale tą co pokazałeś na fotce jest juz spora i predkosci 120-150 spokojnie dasz rade .

ja mam taką i jestem zadowolony http://www.puig.pl/owiewki_naked_custom_skuter/do_nakedow-uniwersalne/duze-plus/owiewka_uniwersalna_puig_plus_czarna-p580.html i jako emeryt przy predkosci przelotowej ok 120 daje szyba rade

ja mam taką i jestem zadowolony http://www.puig.pl/o...zarna-p580.html i jako emeryt przy predkosci przelotowej ok 120 daje szyba rade

Taka drobna uwaga: jeśli już ktoś zdecyduje się na wysoką szybę, to polecam te całkowicie przeźroczyste. W nocy w czasie deszczu przyciemniana szyba znakomicie ogranicza widoczność.

Taka drobna uwaga: jeśli już ktoś zdecyduje się na wysoką szybę, to polecam te całkowicie przeźroczyste. W nocy w czasie deszczu przyciemniana szyba znakomicie ogranicza widoczność.

Ty w czasie jazdy patrzysz przez szybe ??

a co zlego jest w tej szybce ??

No ta co zuluss pokazał to całkiem całkiem, nie kupuj czasami tej:

przyciemniana-mini-szyba_1986.jpg

No własnie co w niej zlego???????Ja mam taka i sie sprawdza jak trzeba przy czym motocykl nie traci na tym ze jest N :)