Skocz do zawartości

Szyba - Owiewka Do Bandita N-Ki - Jaka?

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

plastik dość gruby. nic nie powinno się dziać

u mnie ta szyba leży w garażu bo nie pasuje mi wygląd moto z szybą

Co do wyglądu też mi się nie do końca widzi owiewka w n-ce ale czasem się przydaje. Zwłaszcza ze montaż czy demontaż to kwestia 2 śrubek.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

• 3 weeks later...

a rzeczywiscie czuc poprawe jazdy z taką szybą?

Powiem tak, że szału nie ma i nie ma się co spodziewać ciszy za taką szybką ale muszę przyznać, że jest lepiej niż się spodziewałem.

Muszę pokombinować jeszcze i znaleźć optymalny kąt ustawienia szybki.

Do tej pory, przy mojej powierzchni natarcia :) (194 cm wzrostu) w pełni komfortowo jechało się tak do 100 km/h. Powyżej tej prędkości trzeba było już nieco mocniej ściskać manetki. W tej chwili ta granica przesunęła się do ok. 120 km/h co dla mnie jest prędkością wystarczającą do spokojnego podróżowania i mogę powiedzieć, że jak dla mnie szybka spełnia swoją rolę. Muszę jeszcze sprawdzić czy ucisk jaki czułem wczoraj w okolicy szyi to była kwestia kołnierzyka od koszuli czy strumienia powietrza :D

• 2 weeks later...

Jakoś przeglądałem internety i wpadła mi w oko taka oto owiewka.

Moim zdaniem wygląda ciekawie.

ihost_1466503826__owiewka1.jpg
ihost_1466503852__owiewka2.jpg
ihost_1466503869__owiewka3.jpg

no, pierwsza owiewka która mi się naprawdę podoba :P

ale pewnie kosztuje majątek - zapodaj więcej danych

Ta z pierwszego linku jeszcze cenowo ok ale te z drugiego w dolarach powalają...

A ta konkretna to aż oczy bolą! :boje_sie:

Edytowane przez ar1tur
  • Upvote 1

I od razu wiadomo że moto to towar luksusowy.

Jeszcze jak ktoś kupuje nówkę z salonu to można sobie pozwolić ale do paroletniego moto to już kosmiczny wydatek.

• 1 month later...

a ma ktoś standardową owiewke, klasyczną 20cm, aby pożyczyc na kilka dni, polatac i zobaczyć czy to warto czy nie warto? Warszawa i okolice :)

Wedlug mnie okragla lampa w takiej zabudowie traci swoj oldschoolowy klimat,

Ale z drugiej strony ciekawe rozwiazanie. Fajnie byloby zobaczyc taką owiewke na zywo.

• 1 month later...

Przeczytałem cały temat i mam mętlik w głowie. Pytanie -jest ktoś zadowolony z owiewki? Jeżeli tak to z jakiej

Też miałem podobny mętlik, naczytałem się że owiewki niewiele dają, ale postanowiłem spróbować.. gdyż jestem wielkim gabarytowo człowiekiem i jazda N-ką powyżej prędkości 120 km/h stanowiła dla mnie ogromne wyzwanie i była nieustanną walką z napierającym powietrzem. Niespodziewałem się też oszałamiających efektów więc postanowiłem zakupić trochę większą owiewkę PUIG Plus 'lekko dymiony' i może co do prędkości nie ma szału, bo w miarę przyzwoicie jeździ mi się do 140 km/h, ale naprawdę dużo sprawniej przyśpiesza się. Tylko trzeba liczyć się z tym, że teraz strumień powietrza kierowany jest w okolice szyji i głowy, lecz w moim przypadku jest to dużo lepsze niż brać wszystko na klate ;) Podsumowaując: uważam, że to był trafiony zakup i Bandit 600N moim zdaniem wcale nie wygląda źle z tą owiewką :)

Edytowane przez zulus

Tez właśnie biorę pod uwagę puig plus lub puig top. Gabarytowo tez do ulomkow nie należę ha ha

Testowałem parę szyb, sprawdziła się tylko jedna ,puig up-down. Nie warto innej ,przy 185 cm.wzrostu można komfortowo podróżować 160 km/h.

• 5 months later...

Zastanawiam się nad zakupem szybki do mojego bandita.

Waham się pomiędzy dwiema szybkami. Którą byście polecieli?

http://allegro.pl/szyba-owiewka-naked-suzuki-gsf-650-n-bandit-05-08-i6733329454.html

http://allegro.pl/szyba-owiewka-puig-naked-suzuki-sv-650-gsf-bandit-i5757023498.html?fromVariant=5757001687

Z góry dziękuję za pomoc. :)

Ale czego oczekujesz po szybce? Tzn.poprawy wyglądu czy zwiększenia komfortu jazdy? I szybciutko popraw przywitanie

Powitanie poprawione. Liczę, że teraz jest ok.

Od szybki oczekuję lekkiego poprawienia komfortu jazdy przy prędkościach +140km/h, wizualnie raczej szpeci nakeda :(

Ja mam puiga z tego drugiego linku, tylko chyba ciut wyższą. Nie jestem zbyt wysoki, a mimo to nie poprawia się za bardzo komfort jazdy. Wszystko z klatki zbiera się teraz na kasku :(
Jeśli przez moment jadę szybciej to przyklejam się do baku i wtedy jest ok... Ale komfortu jazdy też nie ma, no i śmiesznie to wygląda.

https://polishbanditcrew.pl/topic/3335-szyba-owiewka-do-bandita-n-ki-jaka/?p=437026

Nie wiem ile masz wzrostu ale, moim zdaniem, niezależnie od tego ile byś nie miał, przy prędkościach +140 km/h raczej zmiany nie odczujesz.

Ja kupiłem szybę Mra v-flow 150 jadę wyprostowany mam 182 wzrostu, tyle że koszt 420 z mocowaniami i musiałem zmienić kask bo w starym szyba drżała. Teraz jest ok. Jeśli chcesz poprawić komfort to szkoda dać np.dwie stówki i nic nie zyskać. Poza tym podstawa to dobry kask.

• 2 months later...

Znudził mi się wygląd mojego moto z wielkim, czarnym żaglem z przodu i zastanawiam się nad kupnem oryginalnej, przezroczystej od Suzuki. Znalazłem używaną za 70 zł. Mam Bandita 650 S, do wglądu w galerii. I teraz moje pytanie - szyba jest z 1200. Będzie pasować do 650? I druga kwestia - zmieniam to tylko ze względu na opatrzenie się, bo jazda za taką dużą jest jednak wygodna, można się prawie cały schować, zero owadów na kurtce, przed deszczem też chroni, co do wiatru, wieje tylko na kask, można ciąć i ponad 200, i nie zrzuca z moto. Czy po zmianie różnica będzie znaczna? Nie wiem, bo nigdy nie jeździłem na nakedzie, albo z mniejszą szybą. Co myślicie?

Znudził mi się wygląd mojego moto z wielkim, czarnym żaglem z przodu i zastanawiam się nad kupnem oryginalnej, przezroczystej od Suzuki. Znalazłem używaną za 70 zł. Mam Bandita 650 S, do wglądu w galerii. I teraz moje pytanie - szyba jest z 1200. Będzie pasować do 650? I druga kwestia - zmieniam to tylko ze względu na opatrzenie się, bo jazda za taką dużą jest jednak wygodna, można się prawie cały schować, zero owadów na kurtce, przed deszczem też chroni, co do wiatru, wieje tylko na kask, można ciąć i ponad 200, i nie zrzuca z moto. Czy po zmianie różnica będzie znaczna? Nie wiem, bo nigdy nie jeździłem na nakedzie, albo z mniejszą szybą. Co myślicie?

a jaka roznica w wymiarach bedzie?

Myślę, że błyskawicznie wrócisz do żagla.

:)